SketchUp 7.1
-
Ezért van hozzá a (hivatalosan kiadott) dwg/dxf import plugin (lásd a linket fentebb). Igaz, hogy a 8-as verziótól már nem fogják hivatalosan támogatni (nem lesz ahhoz kompatibilis verziója), de a 8-ast simán lehet majd a 7-es mellé telepíteni (nem írja felül) így megmaradhat neked a 7-es az importálásra és a 8-as (ha jobban tetszik majd) a munkára.
-
Köszönjük szépen az összefoglalást.
Üdv.
-
hacsak nem valtozott meg a progi neve, akkor erdemes lenne kijavitani a topic cimet:) ha van ra lehetoseg persze...
-
Hogy mikre nincs ideje figyelni egyeseknek!
(Kösz - kijavítottam - hogy ez nekem hogy nem tűnt fel eddig?)
-
Csaba!
Azt a dwg exportáló plugint te felraktad?
Én feltelpítettem elvileg jó is lett újraindítottam de nem jelenik meg semmi sehol.
Sima 7.1 alá tettem fel.Van vmi ötleted?
Köszi
-
Nekem Pro verzióm van, úgyhogy nem kellett felraknom - de az nem exportál, csak importál. Lehet hogy simán a File > Import alatt kéne keresni?
-
Jah hogy csak importál?
Bár bent van a nevében is...hm.
Akkor ezzel sokra nem megyek.
Amúgy az import működik mert ott tudok importálni 3D-s modelleket, de az nem volt benne alapból is?.Köszi
-
A 7.1-ben kivették, és egyelőre ezzel a pluginnal pótolták, de az újabb verziókhoz nem lesz már ez a plugin sem. Gondolom egyrészt üzleti fogás áll mögötte (hogy ösztönözzék a Pro eladásokat), másrészt a konkurencia (Autodesk) formátumát nem akarják támogatni az ingyenes változatban.
Nem tudom, a későbbi verziókkal fog-e ez a plugin működni - ha nem, érdemes lesz megtartani a SU 7-et akkor is, ha melléje feltelepíted az újabb verziót.
-
sketchup 6 ban, ha az outlinerben egy rejtett elemre klikkeltem, akkor a kepernyon elotunt a korvanala annak az elemnek, igy konnyebb volt be azonositani, hogy melyik elemet akarom unhide-olni....
nos ugy tunik ez kenyelmi funkcio a hetes verzioban nincs benne, vagy csak kulon beallitas kerdese?
koszi
-
Ez valóban így van - sajnos (mást is hallottam panaszkodni emiatt). Ait tehetsz az annyi, hogy a View menüben láthatóvá teszed a rejtett dolgokat és akkor, ha kiválasztod az Outliner-ben, látszik a kijelölés.
Advertisement