sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Testek láthatatlan összekapcsolása

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    9 Posts 2 Posters 9.7k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Hali!

Csatolok hirtelen egy *.skp fájlt majd utána magyarázkodom.
      fuszertarto_002.skp

A lényeg hogy a fűszertartó ívét is két darabból raktam össze majd mikor az egyik fele megvolt a fűszertartó hátuljának az egészet áttükröztem.
      Ezek a megmozdulásaim látszódnak is, mert ahogy kihúzom a síkomat a csatlakozások látszódnak.
      Ez még nem is lenne olyan nagy probléma, de mikor a gömbölyítő pluginnal szeretnék egy R=8 gömbölyítést adni az élnek ezeknél a csatlakozási pontoknál/vonalaknál megbolondul a gömbölyítésem.

Vmelyik topikban Csaba már ezt elmagyarázta de most nem találtam hol is volt.

....vagy lehet a rádió rajzolos topik?...ezt gyors még megnézem. 😒

köszi

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szia Balázs - a csatolt modellben nem látok olyan problémát, amely ebből adódhatna. Viszont igaz, hogy talán a rádiós topikban van olyasmi, ami használható lehet...

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

Szia Csaba!
          Na csatoltam egy olyat ahol rádobtam a gömbölyítést.
          fuszertarto_002_gomb.skp
          Itt látszik a problémám ami pl az hogy odaszemetel ahol a vonalaim(ívek) toldva lettek és az is látszik hogy szegmentáltabb lett a gömbölyítés a fűszertartó közepe felé haladva.

Ezeket szeretném elkerülni azzal hogy normálisan összekapcsolom a vonalakat testeket.

A rádiós topikot végül nem találtam, mert tegnap elég fáradt voltam és türelmetlen, de neki futok mégegyszer.

Köszi

• M Offline
            mdk01
            last edited by

Na fél órámba került de meglett a "rádiós topik" aminek a neve tükrözés, hát nem egyértelmű? 😄
            Itt a link ha a később érkezőket is érdekelné a téma.
            http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=23484

..és már csatoltam is Csaba "rádió" féleségét amit sikerült szépen legömbölyíteni.
            Hmmm...hmmm 😒
            Rádió-1.skp

Csaba ezt hogyan is kell csinálni, mert látom a két test egymásra fed vagy vmi ilyesmi.

Köszi

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Hát igazából nem is tudom, hol szoktad elrontani. Egy csomó átfedéses iba volt a modellben, de tényleg fogalmam sincs, hogy sikerült ezeket így létrehoznod.

Itt egy (valamelyest) kipucolt változat (kipucolt, mert - úgy tűnik - hiba már nincs benne, de "valamelyest", mert hát ha normálisan készül, esetleg másképp is nézne ki).

fuszertarto_002_gomb1.skp

Gai...

• M Offline
                mdk01
                last edited by

@gaieus said:

Hát igazából nem is tudom, hol szoktad elrontani. Egy csomó átfedéses iba volt a modellben, de tényleg fogalmam sincs, hogy sikerült ezeket így létrehoznod.

Itt egy (valamelyest) kipucolt változat (kipucolt, mert - úgy tűnik - hiba már nincs benne, de "valamelyest", mert hát ha normálisan készül, esetleg másképp is nézne ki).

Köszönöm.

Hogyan lehet ezt "normálisan" megrajzolni?

• M Offline
                  mdk01
                  last edited by

Most megpróbáltam újra rajzolni.
                  fuszertarto_003.skp

Ha erre a testre most rárakod a 8mm-s gömbölyítést a "round of edges beizer"-rel akkor most ott keveredik meg ahol nincs is toldva az ív. Én már ezt nem értem. 😒

Üdv.

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

Ne azt a plugint használd, mert van sokkal jobb:
                    http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=20485

A "bezier-es" plugin fejlesztését teljesen abba is hagyta a Fredo, mert ez jobb. Az alábbi modellen semmit nem kellett törölgetni, meg ilyenek - kizárólag a "soften" arányán csúsztatgattam ahhoz, hogy minden vonal pont eltűnjön.

Kell hozzá a "Libfredo" nevű plugin is (háttérnek):
                    http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=180&t=20485&st=0&sk=t&sd=a&start=105#p181297
                    és a Progressbar.rb a Smustard-tól:
                    http://www.smustard.com/script/ProgressBar
                    de ezek amúgyis jó, ha megvannak, mert a Fredo plugin-jaihoz mindig kell az ő kiegészítője, a progressbar pedig sok más pluginhoz is.

fuszertarto_003.skp

Gai...

• M Offline
                      mdk01
                      last edited by

Szia,

Hát igen, már megint Fredo. Lassan szobrot kellene állítani neki.

Köszönöm ez a plugin vhol megvolt régről csak szerintem a reinstall-nál eltűnt és egyben elfelejtődött.

Valóban ez sokkal jobb és hiba nélkül megcsinálta.

Köszi

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post
                      Buy SketchPlus
                      Buy SUbD
                      Buy WrapR
                      Buy eBook
                      Buy Modelur
                      Buy Vertex Tools
                      Buy SketchCuisine