Twilight Render
-
A diákjaimnak azt szoktam mondani, aki a tárgyra vonatkozó értelmes kérdést tud feltenni az már kettes.
-
Jó ötlet, komolyan!
-
@dybi said:
A diákjaimnak azt szoktam mondani, aki a tárgyra vonatkozó értelmes kérdést tud feltenni az már kettes.
[off]
Egy fórum óriási előnye, hogy az írások megmaradnak sok éven keresztül és nem feltétlen muszáj kérdést feltenni, ha azt már egyszer vki feltette, mert csak simán rá kell keresni. Nem sok olyan fórum van ahol azonnal(1 napon belül) válasz érkezik a kérdésre. Rákereséssel és egy kis szerencsével azonnal választ lehet kapni.
Amit Csaba írt, azt is már olvastam más fórumon, ezért nem zaklattam vele. Bár ez pont olyan téma amire az ember csak úgy nem kérdez rá célirányosan.
Amit tudunk sztem érdemes leírni, így a később érkező fórumtársak azonnal választ kaphatnak a kérdéseikre. Legalábbis én igyekszem így tenni, ezáltal valamelyest megpróbálom viszonozni azt ,amit nekem adtak a fórumok, ezen belül az EMBEREK.
Vhol a fórum olyan mint egy könyv, vagy még jobb, mert itt gyakorlatibb problémákról van szó.Mit/miket tanítasz?
Egyet tippelek......
Informatika és matek szak
Ha eltaláltam kapok egy Twilight rendert?Üdv.
Sztem ne offoljuk tovább ezt a topicot, ezzel munkát csinálva Csabának.
na [/off] vége -
Műszaki rajz, látványtervezés:)
MKE -
@dybi said:
Műszaki rajz, látványtervezés:)
MKEHú az tök jó.
Mivel oktatod a látványtervezést? Nincs az egyetemen külön látványterv oktatás?
Ilyen tanfolyam félére gondolok ahol az alapokat megtanítják..Köszi
Üdv.ui.:Csaba dobd át légyszi ezt a pár hsz.-t vhova, ahol tudjuk majd esetleg folytatni.
Most még egyszerű:) -
3D MAX alapból, de ezzel az a probléma, kicsit olyan mintha beültetnének egy vadászgép pilótafülkéjébe.
-kevés az órájuk
-ezek a gyerekek művészek (nem műszakiak)
-fiatalok tehát türelmetlenek (megértem)
-azonnali eredményt akarnak (XXI. század, fogyasztói társadalom)
Na ekkor kezdtünk el foglalkozni a Sketchup-pal.kb. ennyi
Balázs küldtem privát üzenetet, megkaptad? Ha tanárt, privát tanfolyamot keresel esetleg tudok segíteni.
üdv dybi
-
Értem.
A Sketcuppal mennyivel jobb?
Könnyebben tanulható és amire szükségük van azt tudja ez is?Köszönöm a PM.-et mindjárt olvasom csak meg kell keresnem, hogy az hol is van.
Üdv.
-
A Sketchup-pal könnyebben tanulható a modellezés talán.
Kevesebb funkció, kevesebb lehetőség, gyorsabb sikerélmény.
Amig problémát jelent egy hokedli elkészítése, addig ez a program is sok tud lenni.
(Ezt nagyon meg tudom érteni, én is outsider-ként kerültem ebbe a "vircsaftba".üdv dybi
-
Igen, én is úgy látom, hogy a SU-nak nagyon nagy lehetőségei vannak az oktatásban. Mivel már szinte az elején komoly sikerélményekhez juttatja a gyerekeket (én szakkörszerűen tanítom olyan 14-15 éveseknek egy gimiben), és így nem csak az igazán eltökélt és ilyen életcéllal induló kölkökkel lehet vele foglalkozni.
Egy ilyen 3D program fejleszti a térlátást, a logikai és rendszerező-képességet, sok mindent, úgyhogy még ha valaki nem is lesz 3-dimenziós látványtervező nagy korára, akkor is sokat profitálhat belőle.
Aztán ha már belekóstolt a 3D-be, később ám használjon bonyolultabb programokat is, ha akar - bár továbbra is tartom, hogy a SketchUpban mindig is hatékonyabban lehet dolgozni, mint pl. a Max-ban.
Ezeket a modelleket (az összes háttérben lévő kolostor és templom is moind részletesen ki van dolgozva kívül-belül) és az egész "várost" valójában kb. 3-4 hét alatt csináltam meg (igaz, a renderelés része végül Max-ban történt, de a srác, aki csinálta azt a részét, meg is mondta, hogy az egész modellezését semmi pénzért nem vállalta volna el).
Én ekkor mintegy fél éve használtam/tanultam a SketchUpot. Fél év után, ha ezt Maxban kellett vvolna megcsinálnom, akkor valószínűleg a mai napig ezt csinálnám.
[flash=425,344:32jz58ga]http://www.youtube.com/v/tSPcSlvCHfI&hl=en_US&fs=1&[/flash:32jz58ga]
[flash=425,344:32jz58ga]http://www.youtube.com/v/tl_x9AWpLr8&hl=en_US&fs=1&[/flash:32jz58ga]
Na és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egy átlag magyar felhasználónak mennyire elérhető (anyagilag) a Max és a SU (mert hát ugyebár nem lehet folyton úgy gondolkodni, hogy majd egy feltört változatot használunk).
Ha gondoljátok, szétvághatom ezt a topikot is, ha érdemes és valamilyen módon értelmes beszélgetésbe bonyolódunk a SU okításáról.
-
@gaieus said:
... Ha gondoljátok, szétvághatom ezt a topikot is, ha érdemes és valamilyen módon értelmes beszélgetésbe bonyolódunk a SU okításáról.
Üdv!
A magam részéről támogatom, bár amikor tehetem, bújom a Daily kiadást , és a sketchucation oldalait is ( http://www.sketchucation.com ), bár az utóbbi időben, mintha megállt volna arrafelé az élet.
Nem győzőm magamat ismételni, hogy szerintem legjobb tervezni vele, ez a renderelés számomra kissé idegen, nem is foglakozom vele.
Bár egy órára elmennék, hogyan tanítják a nagyok... .Bocsánat, ha kissé off voltam, elvégre nem ez a téma.
-
Az a tapasztalatom ebben a kérdésben, akiknek ez kötelező (iskolai oktatás) azoknak talán könnyebb egy olyan programmal kezdeni ahol azonnali a sikerélmény. ( Erre tökéletes a SU)Ha már belejöttek, kinövik a programot, elkezdenek érdeklődni más program iránt akkor jöhetnek a nehezebbek.
Úgy elkezdeni 3D MAX-olni, hogy semmi tapasztalat, nulla hozzáértés (még soha éltében készített 3d-s modellt), na itt van szükség kitartásra.üdv dybi
-
Helló Mevdegy, rég nem láttalak!
Valóban, a honlap többi része mostanság egy kissé lelassult, mert tervezünk egy teljesen új külsőt, de leginkább "belsőt" (már ami a tertalomkezelést jelenti) de egyelőre se pénzünk, se időnk rá. Egy-két hónapba biztos, beletelik, hogy beinduljon a nagyüzem.
Dybi - igen épp ez a véleményem nekem is. Komoly oktatásban a SU-val már egy félév alatt "alkotni" tudnak a nebulók, míg mással csupán frusztrálódnak.
-
Sziasztok!
Ezt nem tudja valamelyikőtök, hogy a twilight-ba ha a render gombra nyomok miért nem tudom a presets címszó alatt állítgatni a minőséget?
Fent a felbontást tudom varriálni illetve látszólag az "animation" és társai fülek is működnek.
Nem hiszem hogy elnyomtam volna vmit is, meg azt sem tudom mit kellene ehhez elnyomni.köszönöm
-
Előbb állítsd a preset-eket, aztán nyomd meg a rendereléás gombot.
Ha már itt tartunk, íme egy kis játék, amellyel a minap próbálkoztam (egy teljesen más ügy kapcsán)
-
Szia Csaba!
Ez rendben is van de én nem tudom állítani.
Dupla kattintásra sem jön elő semmi."ha a render gombra nyomok miért nem tudom a presets címszó alatt állítgatni a minőséget"
Régen tudtam állítani ,de manapság nem és nem tudom mi történt.
Ha nincs ötlet akkor max. újra rakom.Köszi
ui.:
Nagyon szép gömböt csináltál. -
Hát, ott pedig kéne ennek-annak lennie!
Milyen verziód van?
Nézd meg ezt a mappát, hogy azt látod-e benne, mint ami nálam van. Ha nem, bontsd ki azt a tömörített mappát, amit csatolok.
-
Szia Csaba!
Úgy néz ki megvan a probléma. Bár ez a tech könyvtáram sem volt meg amit most adtál, de nem ez volt a fő probléma.
Anno pár hete átneveztem a könyvtárat mikor a 7.1-et raktam fel kipróbálni és sztem a twilight nem találta meg a saját cuccait. Most visszaneveztem és minden ok.
Azért köszönöm.Ez a tech könyvtár micsoda és nekem miért nem volt meg?
Köszi
-
Hát, igazából fogalmam sincs.
Ezeket a könyvtárakat nekem a TL telepítette föl - magától.
-
Én is probálkozom ezzel, konkrétan most rendelerek életemben elöször. A pont fény működik a spotlámpa meg nincs bekapcsolódva, pedig a light editorban be van kapcsolva... nulla fény van jelenleg...
Ennek mi lehet az oka?Meg is találtam a választ, hegyesre állítottam így a padlón volt egy szép fénykör, máshol sehol, a padló viszont kilógott a képből
-
Csaba, hogyan lehet levenni egy felületről a rárakott, úgy mond effektet mint például alumínium NK amit a library-ből vettem?
MOD:
Jah és a másik ha már a librarynál tartunk a material editor ablakba fent a template menüből hogyan tudom elővarázsolni a listát?
A cégnél működik jól, de az itthoni gépen csak az edit fül melletti library fülön tudok a különböző anyagok között lépkedni.
Nem hiszem, hogy kapcsolgattam vmit.Köszönöm
Advertisement