Balázs fa textúrája
-
Csaba nekem is összeomlott UVTOOLS plugin használata közben) le modelleztem újból ezt a rudat, utána működött jól.
üdv dybi
-
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=180&t=10404&st=0&sk=t&sd=a&hilit=uvtools.+rb
Szia Balázs!
UVTOOLS a Te barátod. Faesztergált oszlop kijelöl/jobb klikk/uvtools/cylindrical map.
"Annyit még megkérdeznék hogy te hogyan osztottad volna ki egyenlő részekre(nekem most sem egyenlő csak kb.-ra) a háttámla esztergált botjait az ülőke ívévvel párhuzamosan a Radial array-on kívül?
Vagyis a radial array-jal is jó csak azzal az volt a gondom hogy ugye ha a videóból indulunk ki akkor ott egy körív mentén osztja ki a rudakat aminek az alapja a sugár hossza(ahova a szögmérőt lebökte).
Ahhoz hogy a radial array-jel csináljam, nekem meg kell keresnem az ívemhez tartozó sugár végpontját tehát a kör középponját. Egy enyhe ívnél ez sok-sok méter is lehet."Szerintem mág mindig ez a legegyszerűbb és egyben legpontosabb megoldás.
(AutoCAD-ben rendes /tehát nem szegmentált/ ívet lehet felosztani divide paraccsal,
de csak az array marad)üdv dybi
-
Igen, én is azzal próbálkoztam.
Azt közben sok más dolgom akadt hirtelen, és nem bírtam még visszatérni rá. Szóval ezek szerint esetleg a székben lehet valami kehe.
-
Megpróbáltam leválasztani egy rudat a székről, de úgy is elszállt a program.
-
Sziasztok!
Külföldön volt több mint egy hétig azért nem jelentkeztem.
Szóval sikerült jól megkavarnom a dolgokat.
Nem tudom mi lehet a probléma a székemmel nincs benne semmi extra.
A lekerekítést a szék ülőkéjén a round edges pluginnal csináltam egyébként semmi extra.A háttámla esztergált korlátját pedig csak körbeforgattam.
Dybi:
Igen ACAD-ban simán kiosztottam olna de ragaszkodtam az SU-hoz. Lehet az ilyeneket majd ott rajzolom aztán áthozom SU-ba.
Bár most ha jól rémlik vmi import/export változott az SU és az ACAD között.
Na mindjárt megnézem.
Amúgy nekem nem fagyott semmi.Köszönöm eddig is.
Üdv. -
Szia Balázs!
Szerintem a jó megoldás az, ha kapával kapálunk, ásóval ásunk.
Ha egy ilyen kiosztás egyszerűbb AutoCAD-del, akkor érdemes azzal csinálni.üdv dybi
-
@dybi said:
Szia Balázs!
Szerintem a jó megoldás az, ha kapával kapálunk, ásóval ásunk.
Ha egy ilyen kiosztás egyszerűbb AutoCAD-del, akkor érdemes azzal csinálni.üdv dybi
Szia!
Hát igen, lassan én is kezdek rájönni, hogy néha érdemes letérni az útról pláne ha gyorsabb és egyszerűbb is.
Amúgy a textúrámmal mi lehet a gond? Nem hiszem hogy csak én csináltam ilyen esztergált rudat SU-val.
Vagy csak nekem áll össze a ív lapokból?:)Köszi
Üdv.
ui.:Amúgy a textúra is saját gyártmány ha ez számít vmit.
-
Na ez az amit Csaba majd jól megmond tudományos alapon.
Szerintem az a probléma a program nem érzékeli, hogy ez egy rúd.
Ezért kell az "UV" map-pel megmondani neki.üdv dybi
-
Pont ma játszadoztam az UV Tools-zal, és meg kell mondjam, nem mindig működött rendesen. Egyszerűen nem bírtam (még) rájönni a logikájára.
-
Azt hiszem az UV map is kicsit a béljóslás kategóriájába tartozik.
-
Mondjuk az biztos, hogy a testnek teljesen függőlegesnek kell lennie ahhoz, hogy működjön (itt lehetett a széktámlával valami korábban), mert kizárólag a Z tengely mentén csinálja rendesen.
Viszont énnekem ma így is összekutyult egy-két dolgot (igaz, hogy meg is kínoztam egy kicsit és lehet, hogy többet vártam tőle, mint amennyit lehet).
-
Balázs fa textúrája part 2
Akkor Up a topiknak mert van itt még egy fa textúrás problémám.
Manapság próbálgatom a modellekre rárakni a fa textúráimat és mivel teljesen gyakorlatlan vagyok sorra jönnek a problémák.Most van itt egy ajtólapom, ahol nem tudom egybe kezelni a felületét. Részben igen de az kevés sajna.
Csatolom az skp-t.
ajtó.skpEz amúgy egy vákkumfóliás ajtó lesz tehát a textúrát jó volna úgy kezelni mint a valóságban egy fóliát amit rámelegítenek a lapra. Ez azt jelenti hogy a fa mintának át kellene fordulni az ajtó élére is. A 4élből 1nél sikerül úgy ahogy de nem tudom hogy mit csinálok rosszul.Ha lehet egyáltalán ilyet csinálni.
Köszönöm
-
Na hirtelenbe csináltam egy vetítést.
Ez így már majdnem jó már csak a tényleges élével vagyok bajba.
A másik problémám ezzel ha van 15 ajtóm különböző mérettel nem túl kifizetődő ha így vetítgetem rá a képeket. -
Szia Balázs,
Holnap megpróbálok belenézni a cuccba. Most jöttem haza, ma műtötték a szememet és elég szarul látok (csak benéztem, mi újság...).
Addig is persze bárkinek szabad a pálya!
-
Csaba jobbulást kívánok.
-
@gaieus said:
Szia Balázs,
Holnap megpróbálok belenézni a cuccba. Most jöttem haza, ma műtötték a szememet és elég szarul látok (csak benéztem, mi újság...).
Addig is persze bárkinek szabad a pálya!
Szia Csaba,
Annyira nem fontos jó lesz akár a jövő héten is.
Jobbulást kívánok.Üdv.
-
Üdv!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Jobbulást, és kívánom, hogy immár probléma megoldó szmed immáron tisztánlátó is légyen!
További szép napot!
-
Nos, a "Projected" metódus ilyenkor nyilván nem használható, mert az valóban "vetíti" a képet az alatta lévő alakzatra, és az oldalakon, ahol már az eredeti képre merőleges síkok vannak, annyira eltorzul a kép, hogy valójában csak az utolsó pixeleket ismételgeti.
Ezért hát a "Wrap" (~Körbecsomagol) módszer használható.
- A "Hidden geometry" bekapcsolásával kattints a középső, nagy felületre, majd Jobb egérgomb > Texture > Position. Ne csinálj semmit, csak nyomj egy entert.
Most tulajdonképpen elég volna lekapcsolni a Hidden geometry-t, majd az előbb pozicionált textúrát lemásolni és az egész, elsimított felületre alkalmazni, de nagy valószínűséggel nem lenne tökéletes a mű, mert szétrobbantott ívek vannak a formában és össze-vissza színez ilyenkor.- Ezért hát jön a kézi tökölés (hidden geometry megint bekapcsolva); ha a Paint eszközt választod és lenyomod az Alt gombot, akkor egy ilyen pipettát kapsz. Ezzel másold le a már pozicionált textúrát.
3. Ezután a lemásolt textúrával fesd be a következő szegmenst
Majd erről másolva megint a következőt és így tovább - mind a négy oldalon.
Kissé hosszadalmas türelemjátéknak tűnik, de valójában úgy egy perc alatt végezni lehet vele.Ha már itt tartottam, csináltam belőle egy gyors kis renderelést. Talán túl csillogós szögből, de sebaj.
Végül a fájl:
És kösz fiúk az aggódást és drukkolást - jobban látok vele, mint valaha!
(most kezdjek el gondolkodni más testrészeimen is?)
-
Köszönöm szépen a gyors segítséget.
Kerkythea-val renderelted?
Mivel sikerült a felületét ilyen érdesre csinálni?Nekem nem viszi át a twilight fényeit a Kerky-be.
Mondjuk mostanában csinál érdekességeket a twilight.Köszi még egyszer.
-
Ez Twilight volt. A "Bump map"-nél ráklikkelsz a kis lánc ikonra, és a képet fogja használni hozzá. Azt hiszem, 0,3 erősséget állítottam.
Advertisement