Balázs fa textúrája
-
Csaba eze l mit lehet csinálni hogy ne így rakja rá a textúrát a felületre?
Köszönöm -
Tudnád csatolni a textúrázottmodellt? Van rá ötletem, de ki kéne próbálnom előbb.
-
Persze.
szek_001.skpAnnyit még megkérdeznék hogy te hogyan osztottad volna ki egyenlő részekre(nekem most sem egyenlő csak kb.-ra) a háttámla esztergált botjait az ülőke ívévvel párhuzamosan a Radial array-on kívül?
Vagyis a radial array-jal is jó csak azzal az volt a gondom hogy ugye ha a videóból indulunk ki akkor ott egy körív mentén osztja ki a rudakat aminek az alapja a sugár hossza(ahova a szögmérőt lebökte).
Ahhoz hogy a radial array-jel csináljam, nekem meg kell keresnem az ívemhez tartozó sugár végpontját tehát a kör középponját. Egy enyhe ívnél ez sok-sok méter is lehet.Igyekeztem érthetően fogalmazni, remélem sikerült.
Köszönöm -
Négyszer próbáltam egy pluginnal - mind a négyszer a SU összeomlott. Most rohannom kell, majd próbálkozom még.
-
Csaba nekem is összeomlott UVTOOLS plugin használata közben) le modelleztem újból ezt a rudat, utána működött jól.
üdv dybi
-
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=180&t=10404&st=0&sk=t&sd=a&hilit=uvtools.+rb
Szia Balázs!
UVTOOLS a Te barátod. Faesztergált oszlop kijelöl/jobb klikk/uvtools/cylindrical map.
"Annyit még megkérdeznék hogy te hogyan osztottad volna ki egyenlő részekre(nekem most sem egyenlő csak kb.-ra) a háttámla esztergált botjait az ülőke ívévvel párhuzamosan a Radial array-on kívül?
Vagyis a radial array-jal is jó csak azzal az volt a gondom hogy ugye ha a videóból indulunk ki akkor ott egy körív mentén osztja ki a rudakat aminek az alapja a sugár hossza(ahova a szögmérőt lebökte).
Ahhoz hogy a radial array-jel csináljam, nekem meg kell keresnem az ívemhez tartozó sugár végpontját tehát a kör középponját. Egy enyhe ívnél ez sok-sok méter is lehet."Szerintem mág mindig ez a legegyszerűbb és egyben legpontosabb megoldás.
(AutoCAD-ben rendes /tehát nem szegmentált/ ívet lehet felosztani divide paraccsal,
de csak az array marad)üdv dybi
-
Igen, én is azzal próbálkoztam.
Azt közben sok más dolgom akadt hirtelen, és nem bírtam még visszatérni rá. Szóval ezek szerint esetleg a székben lehet valami kehe.
-
Megpróbáltam leválasztani egy rudat a székről, de úgy is elszállt a program.
-
Sziasztok!
Külföldön volt több mint egy hétig azért nem jelentkeztem.
Szóval sikerült jól megkavarnom a dolgokat.
Nem tudom mi lehet a probléma a székemmel nincs benne semmi extra.
A lekerekítést a szék ülőkéjén a round edges pluginnal csináltam egyébként semmi extra.A háttámla esztergált korlátját pedig csak körbeforgattam.
Dybi:
Igen ACAD-ban simán kiosztottam olna de ragaszkodtam az SU-hoz. Lehet az ilyeneket majd ott rajzolom aztán áthozom SU-ba.
Bár most ha jól rémlik vmi import/export változott az SU és az ACAD között.
Na mindjárt megnézem.
Amúgy nekem nem fagyott semmi.Köszönöm eddig is.
Üdv. -
Szia Balázs!
Szerintem a jó megoldás az, ha kapával kapálunk, ásóval ásunk.
Ha egy ilyen kiosztás egyszerűbb AutoCAD-del, akkor érdemes azzal csinálni.üdv dybi
-
@dybi said:
Szia Balázs!
Szerintem a jó megoldás az, ha kapával kapálunk, ásóval ásunk.
Ha egy ilyen kiosztás egyszerűbb AutoCAD-del, akkor érdemes azzal csinálni.üdv dybi
Szia!
Hát igen, lassan én is kezdek rájönni, hogy néha érdemes letérni az útról pláne ha gyorsabb és egyszerűbb is.
Amúgy a textúrámmal mi lehet a gond? Nem hiszem hogy csak én csináltam ilyen esztergált rudat SU-val.
Vagy csak nekem áll össze a ív lapokból?:)Köszi
Üdv.
ui.:Amúgy a textúra is saját gyártmány ha ez számít vmit.
-
Na ez az amit Csaba majd jól megmond tudományos alapon.
Szerintem az a probléma a program nem érzékeli, hogy ez egy rúd.
Ezért kell az "UV" map-pel megmondani neki.üdv dybi
-
Pont ma játszadoztam az UV Tools-zal, és meg kell mondjam, nem mindig működött rendesen. Egyszerűen nem bírtam (még) rájönni a logikájára.
-
Azt hiszem az UV map is kicsit a béljóslás kategóriájába tartozik.
-
Mondjuk az biztos, hogy a testnek teljesen függőlegesnek kell lennie ahhoz, hogy működjön (itt lehetett a széktámlával valami korábban), mert kizárólag a Z tengely mentén csinálja rendesen.
Viszont énnekem ma így is összekutyult egy-két dolgot (igaz, hogy meg is kínoztam egy kicsit és lehet, hogy többet vártam tőle, mint amennyit lehet).
-
Balázs fa textúrája part 2
Akkor Up a topiknak mert van itt még egy fa textúrás problémám.
Manapság próbálgatom a modellekre rárakni a fa textúráimat és mivel teljesen gyakorlatlan vagyok sorra jönnek a problémák.Most van itt egy ajtólapom, ahol nem tudom egybe kezelni a felületét. Részben igen de az kevés sajna.
Csatolom az skp-t.
ajtó.skpEz amúgy egy vákkumfóliás ajtó lesz tehát a textúrát jó volna úgy kezelni mint a valóságban egy fóliát amit rámelegítenek a lapra. Ez azt jelenti hogy a fa mintának át kellene fordulni az ajtó élére is. A 4élből 1nél sikerül úgy ahogy de nem tudom hogy mit csinálok rosszul.Ha lehet egyáltalán ilyet csinálni.
Köszönöm
-
Na hirtelenbe csináltam egy vetítést.
Ez így már majdnem jó már csak a tényleges élével vagyok bajba.
A másik problémám ezzel ha van 15 ajtóm különböző mérettel nem túl kifizetődő ha így vetítgetem rá a képeket. -
Szia Balázs,
Holnap megpróbálok belenézni a cuccba. Most jöttem haza, ma műtötték a szememet és elég szarul látok (csak benéztem, mi újság...).
Addig is persze bárkinek szabad a pálya!
-
Csaba jobbulást kívánok.
-
@gaieus said:
Szia Balázs,
Holnap megpróbálok belenézni a cuccba. Most jöttem haza, ma műtötték a szememet és elég szarul látok (csak benéztem, mi újság...).
Addig is persze bárkinek szabad a pálya!
Szia Csaba,
Annyira nem fontos jó lesz akár a jövő héten is.
Jobbulást kívánok.Üdv.
Advertisement