Help me!!!Modell Méretezése
-
Annyi kérdésem lenne hogy a google sketchup-ban hogyan lehet a modelleket méretezni itt inkább a betöltött modellekre gondolok amik joval nagyobbak mint ahogy szükségunk lene rá.Elforgatni copy-zni áthelyezni lehet .DE a méretezésre még nem találtam megoldást.Ugy jo lenne mint mikor a saját modellünket upload-oljuk az Earthbe és ott kedvünkre alakithajuk méretezhetjük.
-
Szia Jocó (József - mi lenne a jobb?)
Mindenek előtt fontos nagyon a SketchUp-ban, hogy mindig ragaszkodjon az ember az 1:1 arányú modellezéshez. Itt nincs "papír", amire el kellene férni, és a feltöltött modellek 99%-a is így van feltöltve, tehát ha letöltesz valamit, akkor nagy valószínűséggel akkor aránylik jól a modelledhez, ha az is 1:1-ben készült.
Átméretezni amúgy két eszközzel is lehet:
Az egyik a "Tape measure" (Mérőszalag)
Ezzel ténylegesen lemérsz egy olyan élt pl., amelyiknek tudod a valós méretét, és ha nem egyezik, egyszerűen begépeled a kívánt méretet és megnyomod az Enter-t
Ekkor megkérdezi, valóban át akarod-e méretezni a modellt. Válaszold, hogy igen.
Vigyázz, mert ez így az egész modellt át fogja méretezni! Ha csak egy darabot szeretnél, akkor jelöld ki, csinálj belőle egy "Group"-ot (Csoportot), kattints rá duplán, hogy szerkeszd, majd "odabent" csináld végig mindezt - most csak ami bent van, lesz átméretezve.Aztán persze használhatod a "Scale" (Méretező) eszközt is
Itt mindig több lehetőség van, mit, hogyan méretezünk attól függően, hogy melyik zöld gombot fogjuk meg, illetve hogy használjuk-e hozzá a Shift és a Ctrl billentyűket.
Vigyázz, ha itt simán 300-at írsz be, akkor 300-szorosára méretez. Ha beírod a mértékegységet is, akkor pont akkora lesz, mint amit beírtál.Végül; mikor méreteket (vagy akármit) gépelünk be, soha ne kattints abba a kis dobozba, hogy elkezdj írni - csak nyomkodd a billentyűket, a SU automatikusan oda írja őket.
-
@unknownuser said:
[attachment=0:3hno8pg0]<!-- ia0 -->Scale.png<!-- ia0 -->[/attachment:3hno8pg0]
Vigyázz, ha itt simán 300-at írsz be, akkor 300-szorosára méretez. Ha beírod a mértékegységet is, akkor pont akkora lesz, mint amit beírtál.Ezt már régóta meg akartam kérdezni, mert tudtam hogy erre is van vmi megoldás, de mindig elfelejtettem.
Köszi
Advertisement