3D modellek Google Earth-be importálása.
-
A templom kupoláját igen, a Follow me-vel a to9ronysisaknak meg egy-egy (keskenyebb és szélesebb) felületét kézzel, aztán körbeforgattam 3-szor.
-
De, Csaba hogyan rajzolod meg a sisakot kézzel? Mit húzol, hova és mivel?
Probáltam a sisakot follow me-vel és hát...majd nem.
Próbáltam Folllow me-vel felhúzni a kupolát is és még az sem sikerült.
Nekem ez a follow me nem áll kézre egyelőre.
Videoba is rém egyszerű vonal mentén kihúzott felületeket mutogatnak.Köszönöm
-
Minden görbe szegmensekből áll és minden, görbék által határolt felület sík lapocskákból. Ezért aztán ezeket össze is lehet kötni kézzel (sokszor, egy egyszerűbb formánál gyorsabb, mint szenvedni egy olyan eszközzel, amelyik valamiért nem akar épp működni).
Jobb an látod az ívek mentén ezeket a végpontokat, ha jobb katt > "Explode curve", mert ilyenkor (ha a stílusban be van állítva), akkor kis göbök vannak ott. -
Egy lépésre voltam tőle.
Még figyeltem is hogy miért robbantottad fel az íveket szegmensé a kupolánál.
Gondoltam is erre a megoldásra, de én azt hittem hogy ezzel a megoldással lapokból összeállított szögletes kupolát fogok kapni.Most viszont nézegettem és ha kijelölöm a vonalakat és jobb klikk smooth akkor elsimítja.
Te is így csináltad ezt?Köszönöm
-
Gyorsabb a Ctrl+Eraser
Vagy kijelölöd az egészet > Jobb klikk > Soften/Smooth edges > és addig húzod a csúszkát, ameddig az összes vonal el nem simul. -
Csatolom az elmúlt 1,5nap termését.
Elég részletesre sikerült, majd meglátom textúrával mennyire tudom ezt kompenzálni.Nyugodtan mond ha van vmi hozzáfűzni valód.
Üdv.
Stadion_11.skp
-
Egyelőre jól néz ki. A közepén lévő textúrával gondjaid lesznek, ha így marad, mert ez a "villózás" a GE-ben is látszani fog, ha két felület egy helyen van. Legjobb lenne egy kicsit "följebb csalni" a valóságosnál.
Eszedbe ne jusson székeket tenni bele! Csak textúra! (Különben a büdös életben nem fogadják el)
-
A középső részt nem szeretném úgy hagyni, csak most textúrázásra vár és addig felraktam megmutatni.
Majd a középső részre dobok vmi textúrát ha még elbírja majd a méret.Üdv.
MOD:
Megfordult a fejembe a szék, de kb. 2mp alatt elvetettem.
Textúrázás nélkül is már túl nagyra nőne a mérete a modellnek.
Esetleg majd egy "különleges kiadás" címszó alatt megcsinálom egyszer de GE.-re már ez is bőven jó. -
Az rendben van, hogy teszel rá valami textúrát, de jelenleg ugyanabban a síkban van, mint az alatta lévő GE kép, és ha a GE-n is ugyanabban a síkban lesz, akkor villózni fog.
-
Csaba,
Utólag lehet szöveget hozzáfűzni egy már feltöltött modellhez?
Köszi
-
A modell ablak fölött, balra van egy "Edit" gomb. Ha arra kattintasz, lejön egy menü, hogy a modellt akarod-e szerkeszteni vagy a "Részleteket" (Details). Itt lehet mindenfélét hozzáadni / változtatni azon, amit akkor írtál be, amikor feltöltötted.
Ha visszautasítják a modellt, akkor is itt lehet változtatni rajta (vagy lázadozni ellene).
Egész jó kell működjön; annak idején (úgy egy éve vagy másfél) kb. harmad vagy negyedmagammal teszteltük ezt az ezt funkciót vagy egy hónapig.
-
Köszi megnézem
-
Hali!
lövölde panel_003_zzz.skp
Ez a modellem miért csúszik el Csaba, mikor megnézem GE-n?
SU-ba elvileg a helyén van.Meg ha már ránézel esetleg azt meg tudnád mondani, miért lesz olyan árnyékos füstös a ház tetejének egy része?
Köszönöm
-
A GE Snapshot (a kép, amit importáltál), több mint egy kilométerre van a SU origójától. Ez már elég nagy távolság ahhoz, hogy a gömbfelületi koordinátákkal dolgozó GE és a derékszögű koordinátákkal dolgozó SU között komoly eltérés adódjon.
Szerintem amikor importáltad a képet (és a helyet ezzel), a modelled már rendelkezett valami "georeferenciával" (Window > Model info > Location) és erre rá importáltad a képet, ezért rakta ilyen messze. Mielőtt nekilátsz importálni, mindig győződj meg arról, hogy a "Location"-ben a Georeferencing ki van kapcsolva (az importtal újra be lesz kapcsolva, de már annak a helyére - az import az eredetit NEM írja felül; még jó, hogy nem Coloradoban kötöttél ki)
A tetőn én nem látok semmi "rendelleneset" (sötét színű mind a SU-ban, mind a GE-ben). Valami mást kéne lássak?
-
Szia!
A koordinátát már én dobáltam össze vissza végső elkeseredésembe.
Hogyan tudom visszarakni az origót a kezdő pozícióba?
Már kerestem ezt mert néha jól jönne.Az elcsúszást korrigáltam úgy hogy nyitottam egy munkalapot és CTRL+V beillesztettem a már kész modellemet. Most már jó helyre rakja GE.-n A geo referencing ki van kapcsolva mert egyszer már volt problémám azzal hogy mindig californiába kötöttem ki.
A füstös árnyékolást pedig beillesztem ide, hátha így már tudsz segíteni.
Köszi
Üdv. -
Ha valaha módosítottad a tengelyek elhelyezkedését, akkor bármikor vissza tudod rakni őket úgy, hogy az egyikre rákattintasz jobb gombbal és "Reset" (~"Visszaállít").
OK, most már látom a textúrán a gondot (én a tetőt néztem korábban). Íme a megoldás:
Végig, körben, majdnem mindenhol vannak. Mikor kitörlöd, a felette levő textúra áthelyeződik kissé (pontosabban az alatta levő veszi át a helyét), de nem okoz gondot -
Rendben köszönöm, értek mindent.
Nem okoz gondot.
Üdv.
-
Szia Csaba!
Elő jött egy olyan probléma amit nem tudom te tapasztaltál-e már, hogy mikor egy modellre ráhúzom a textúrát, beállítom, körbevágom etc. majd megnézem GE.-n akkor nem azt látom amit SU-ban, tehát a szépen beállított körbevágott textúrát, hanem az eredeti még beállítatlan körbevágatlan szűz fotót.
Viszont a GE.re importálás előtt a beállított körbevágott textúrát editálom Gimp-be, tehát kisebbre konvertálom, meg letömörítem és azután ELMENTEM, majd az így kapott modellt importálom GE.be akkor már jó a textúra, tehát azt látom amit SU-ban.Én erre ma figyeltem fel eddig ezt nem tapasztaltam. Elképzelhető azért mert nem importálgattam GE.be tömörítetlen textúrával ellátott modelleket? Márpedig sztem igen.
A lényeg hogy te is találkoztál már ilyennel vagy csak nálam jött ez elő?Köszi
Üdv. -
Nem, nem láttam még ilyesmit. Tudnál valami példát csatolni?
-
Csaba!
Már 3x nyálazom át a topicot hátha találok vmi infot a plugin-ek aktiválására, de feladom.
Annak idején mikor a center point plugint mutattad sikerült aktiválnom, de nem tudom hogyan csináltam. Vhol lehet olvastam, vagy mi, mert biztos nem a kisujjamból szoptam.
Légyszives pár szóban írd le hova kell az *.rb-ket másolni meg amit még tudni kell róluk.
Azért nem teljesen tiszta, mert vannak olyan plugin-ek amiket ha kibontok könyvtárakat is tartalmaznak meg több *.rb-t és nem tudom melyiket hova másoljam.Köszönöm
Üdv.
Advertisement