Podium renderelés, valamint a bump map...
-
No megcsináltam ezt a vmit, csináltam egy szerintem pöpec kavicsos bump map-ot de mikor beillesztem a su-ba és podium-al renderelem akkor csak egy kavicsos kép lesz (
Gondolom úgy kéne, hogy hozzáadom mint material-t, és akkor azt teszem a felületre...csak mikor elsave-elem cb-be akkor meg csinál 5 féle képet.
Color
Disp
Occ
Nrm
SpecÉn ebből a color-t választottam ki, mert az tűnt az egyedüli értelmes megoldásnak...
Pls help
-
Ezek mind külön képfájlok valójában. Más renderelőprogramok esetében van külön "hely", ahova be lehet őket tenni. A Podium esetében más eljárásra lesz szükség (nem fogod megúszni, hogy egy kicsit böngészgesd a Podium oldalait,met ott van hozzá az info). A bumpmap-ek alkalmazásához pl. itt:
http://www.suplugins.com/index.php?p=page&page_id=bumpmap
De meg kell mondjam, hogy én sosem játszottam még el vele, úgyhogy annyit tudok csak (most már), ami oda le van írva. -
Mitől lehet az, hogy a Podium renderelésnél becsíkozódik a kép...általába a füves placcokon. :S nemtudom mitől van, csatolok egy képet is h lássátok, pls help
-
Nos, fogalmam sincs, pontosan mitől is van ez. Mindenesetre úgy tűnik, hogy )mivel a renderelés amúgy vízszintes csíkokban megy), valahogy "kihagyja" ezeket a sorokat. De akkor miért csak a füvön,ugyebár? És amúgy is, a Podium "progresszívan" renderel, vagyis ezt szinte csak az utolsó lépésekben teszi.
Megpróbálom megtudni valami hozzáértőtől.
-
Jó reggelt Gai!
Próbálkoztam felosztani a síkot 2 kisebbre, próbáltam textúrát cserélni meg utána keresni, de nem nagyon találtam.Amit találtam az, hogy növelni kell a render méretét...kipróbáltam de ugyanaz...
Egy pillanatra be tudsz lesni a Podium rendereléses részbe és megpróbálni az ott leírtakat?Nekem nem lett "hepehupás" bárhogy is próbáltam
-
Ami azt illeti, a bump map kizárólag az anyagon keletkeztetne bizonyos (meglehetősen "visszafogott") fény-árnyék hatásokat. Ahhoz, hogy valóban hepe-hupás legyen, displacement map kellene. A Crazy Bump ugyan tud ilyet is csinálni, de a Podium nem tudja felhasználni. Az összes, hasonló "kaliberű" renderelő programok közül kizárólag az Indigo tudja a displacement-et kezelni (bár állítólag a Kerkythea következő verziója is fogja).
-
Dejó... én meg ezzel szenvedek napok óta...én igazi 3D-t akarok látni a renderelt képen...mondjuk amiket Te csináltál( kerki fórum vmelyik első oldalán linkeltél be pár képet a saját rendereid közül) azokon is látok már elég jó "hepe-hupa"-t
-
Ha ezekre a képekre gondolsz, ott sincs "displacement" map csak bump map (meg talán egy kis "specular" map - de ebben nem vagyok biztos).
Addig is itt van Jim "Randomize TIN" pluginja, amellyel valódi, hepe-hupás felszínt lehet csinálni de azért csínján bánj vele, mert nagy felületen megöli a gépedet.
Amúgy is, semmilyen "renderelő trükk" nem ér fel az igazi modellezéssel, csupán "pótolhatja" azt.
-
Köszi, meglesem.Igen azokra gondoltam...ott Neked a 2. képen már jól látható, hogy az ágy végéből nézve, az ágy jobb oldalánál nem minden parketta szélén tükröződik a fény, csak egyen, egyen - "amik jobban kiállnak". Na én arra vágyom
-
Ez még oké, hiszen itt épp arról van szó, hogy a bump map úgy csinál, mintha egyenetlen lenne a felület(ezért árnyékot vet vagy úgy csillog), de ez mindig csak a felületre vonatkozik. Vagyis nem fog a felület szélénél, a merőleges falon is hepe-hupát képezni, illetve a rá vetett árnyéknak is sajnos csak egyenes éle lesz.
Ezt tudná a displacement map, de sem a Podium, sem a Kerkythea nem tud ilyet. Megjegyzem a bump map is, de a displacement aztán pláne megnöveli a renderelési időt.
-
Ééértem...hát akkor lehet, hogy ez most fel lesz függesztve... mindegy, próbálkozom tovább, hiszen gyakorlat teszi a mestert.Kerkythea-ba lehet belevágok, mert a Podiumnak van egy-két nem tetsző része is...
Podium-os csíkokra nem találtál véletlenül valami megoldásT? :S
-
Nem, az igazat megvallva nem is kerestem még Elő kéne kotornom, mi is a jelszavam a Podium forumon...
(Épp egy függőkupola "tutoriáljával" voltam eddig elfoglalva - és hát elég hosszúra sikeredett.) -
Úúúú, iszonyat jól néz ki!! be is regisztrálok arra a tutorialos helyre, ha megtalálom
-
lehet nem itt kene jelezni, de ha mar tutorialos hely, akkor.... nem tudom valamiert megnezni az Advanced ban az Onion Skint.... azt irja regizzek... persze be vagyok jelentkezve es mindegyik mast megtudom nezni..
-
Igaz, igaz, köszönöm! Igyekszem kijavítani (illetve tudom, hogy kéne, csak előbb meg kell beszélnem, mert nem tudom, direkt így tették-e közzé).
-
Ez van felnissel is...
Advertisement