sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Szegmentált görbék

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    4 Posts 2 Posters 1.2k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R Offline
      rugo
      last edited by

kérdés#1

példul ennél a szögnél a henger mértnem hengeres? Miért valamiféle sokszög extrudálásából van az henger? (Mekkpróbáltam magam is 😄 de az enyém sem egy szép henger.... 😒 Ez valamiféle bug vagy egyszerűen feature?) Ha rajzolok egy circle-t az is inkább sokszög nem pedig kör... (bocs a lamer kérdésért de mondtam hogy kezdő vagyok 😳 )

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

A SketchUp a görbéket kisebb szegmensekből állítja össze (és így nyilván a görbe felületeket pedig "elsimított", de egyenes felszínekből). Ha View menüben bekapcsolod a "Hidden geometry"-t, láthatod a hengerpaláston ezeket a kis felületeket. Ilyenkor önállóan is lehet velük dolgozni.

Ha nagyon szegmensesnek tartod, megnövelheted a szegmensszámot (alapértelmezésben egy körnél ez 24). Rajzolj egy kört,majd közvetlenül utána gépeld azt, hogy 48s majd nyomj egy Enter-t. Mos kétszer annyi szegmensed van (érdemes mindig 4-gyel osztható szegmenst választani,de még jobb, ha a 12 többszöröseit használod, mert az sok mindennel osztható és az alkatrészek egymáshoz igazításánál ez nem mindegy).

Máskérdés, hogy ha nagyon nagy a poligonszáma a modellednek,eléggé lelassíthatja a gépet (bár olyan 1.2-1.3 milliónyi poligont kb 300.000 felülettel már sajtoltam ki egy kb. 3 éves, távolról sem korszerű masinából).

Gai...

• R Offline
          rugo
          last edited by

kösz Gai, értem.
          Aszem mégiscsak el kell olvasnom azt a 'User's Guide-t'

(Közben próbálom én is kihegyezni azt a szöget...A hegyezés az még csak menne 😄 de nem tom példul a 'gúlát' hosszabbra húzni...hogy jobban teccen a szememnek...általában bajaim vannak a "modification tool"-okkal (na majd gyakorlok)

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Ezt én most nem hosszabbra húztam, hanem hozzárajzoltam azt a négyszöget (csak vigyáztam,hogy a gúla síkjaival egy síkban rajzoljam). Ha elkezded az egyik sarokból rajzolni a vonalat és egy ideig elidőzöl a gúla egyik síkján, előbb-utóbb kiírja, hogy "On face". Na akkor nyomd le a Shift gombot és arra viszed a ceruzát, amerre akarod, mindig csak azzal az oldallal egy síkban enged. (Ügyes program ám ez a SU!) 😉

Gai...

• 1 / 1
            • First post
              Last post
            Buy SketchPlus
            Buy SUbD
            Buy WrapR
            Buy eBook
            Buy Modelur
            Buy Vertex Tools
            Buy SketchCuisine