Szegmentált görbék
-
kérdés#1
példul ennél a szögnél a henger mértnem hengeres? Miért valamiféle sokszög extrudálásából van az henger? (Mekkpróbáltam magam is de az enyém sem egy szép henger.... Ez valamiféle bug vagy egyszerűen feature?) Ha rajzolok egy circle-t az is inkább sokszög nem pedig kör... (bocs a lamer kérdésért de mondtam hogy kezdő vagyok )
-
A SketchUp a görbéket kisebb szegmensekből állítja össze (és így nyilván a görbe felületeket pedig "elsimított", de egyenes felszínekből). Ha View menüben bekapcsolod a "Hidden geometry"-t, láthatod a hengerpaláston ezeket a kis felületeket. Ilyenkor önállóan is lehet velük dolgozni.
Ha nagyon szegmensesnek tartod, megnövelheted a szegmensszámot (alapértelmezésben egy körnél ez 24). Rajzolj egy kört,majd közvetlenül utána gépeld azt, hogy 48s majd nyomj egy Enter-t. Mos kétszer annyi szegmensed van (érdemes mindig 4-gyel osztható szegmenst választani,de még jobb, ha a 12 többszöröseit használod, mert az sok mindennel osztható és az alkatrészek egymáshoz igazításánál ez nem mindegy).
Máskérdés, hogy ha nagyon nagy a poligonszáma a modellednek,eléggé lelassíthatja a gépet (bár olyan 1.2-1.3 milliónyi poligont kb 300.000 felülettel már sajtoltam ki egy kb. 3 éves, távolról sem korszerű masinából).
-
kösz Gai, értem.
Aszem mégiscsak el kell olvasnom azt a 'User's Guide-t'(Közben próbálom én is kihegyezni azt a szöget...A hegyezés az még csak menne de nem tom példul a 'gúlát' hosszabbra húzni...hogy jobban teccen a szememnek...általában bajaim vannak a "modification tool"-okkal (na majd gyakorlok)
-
Ezt én most nem hosszabbra húztam, hanem hozzárajzoltam azt a négyszöget (csak vigyáztam,hogy a gúla síkjaival egy síkban rajzoljam). Ha elkezded az egyik sarokból rajzolni a vonalat és egy ideig elidőzöl a gúla egyik síkján, előbb-utóbb kiírja, hogy "On face". Na akkor nyomd le a Shift gombot és arra viszed a ceruzát, amerre akarod, mindig csak azzal az oldallal egy síkban enged. (Ügyes program ám ez a SU!)
Advertisement