Kép beillesztése a SketchUpba és csillogó felületek
-
Gaies tudnál rögtönözni egy kis Podium tutor-t Nekem? az angolom nem túl gyatra, de nem is túl jó...megértem a dolgokat általába...de a szakmai zsargont kevésbé :S
-
Föntebb írtam, hogy lehet a megjelenített kép felbontását növelniÉ
@gaieus said:
A kép lehetséges felbontását (a SU által alapban használt OpenGL által engedélyezett max 1024 pixel helyett) a 7-es verziótól fogva lehet növelni a Window > Preferences > OpenGL > "Use maximum texture size" bejelölésével.
Hát, ami a Podiumot illeti, utoljára tán kétéve használtam (csak úgy kipróbálásra), vagyis nem nagyon értek hozzá,meg kell mondjam. Épp csak annyit,hogy belekostoltam de nem jutottam el vele sehov igazán (ezen agépemen fönt sincs).
-
Jó reggelt!
Igen azt meg is csináltam.Ennek ellenére a kép nem éles...lehet,hogy nem passzol a cm-inch érték?HA kisebb lenne az egész monitor akkor talán élesebb lenne a kép...hmm hmm
Amúgy arra gondoltam, nemtudom mennyire értesz/értettek a webes dolgokhoz, hogy kéne egy Chat ablak.Bárhol.Ahol tudnánk normálisan is írkálni és nem kéne várni a válaszokra és kérdésekre akár órákat is (Tegnap egész nap hiányoltalak )
-
@p071 said:
Amúgy arra gondoltam, nemtudom mennyire értesz/értettek a webes dolgokhoz, hogy kéne egy Chat ablak.Bárhol.Ahol tudnánk normálisan is írkálni és nem kéne várni a válaszokra és kérdésekre akár órákat is
Volt ilyemiről szó, de aztán úgy döntöttünk, hogy mégse. A fórumnak az alényege, hogy minden megmarad rajta - akár később okulni vágyóknak is.
@p071 said:
Tegnap egész nap hiányoltalak
Még ha valami csinos nő lennék... (na meg hát néha a tesnek is meg kell adni a magáét - valami jó kis haveri sörözés formájában )
Amúgy ha nincs senki onlájn, akkor a chat is hiába van, ugyebár.
-
Sajnos mindkét rész igaz, vitába szállni kár lenne
Az a baj, hogy magyar Podiumosokat sehol nem találok...sebaj, nem adom fel.Sokkal szebb úgy a kép, ha lerendereli az ember a Podium-al.Sokkal közelebb áll a fotórealisztikussághoz.
-
No!
Egy röpke 4 órás állítgatás de legfőképp próbálgatás után ezt sikerült összehoznom...ne rettenjetek el, most, hogy már tudom mit kell állítani kb, 1 perc lenne...
Akit érdekel, annak szívesen csinálok egy mini tutorialt
Íme a két kép - szembeötlő a különbség
-
Klassz!
Namost ha ráadásul a Podiumban úgy állítod be a képernyő felületét, hogy világítson (lehet hozzá "fényerőt" adni), akkor még jobb lesz.
-
Most szedtem le, ezt a Keri nemtudommit a másik renderelő progit és leszedtem egy honlapról, nagyon sok iszonyatosan szép textúrát.Tényleg a textúra választás és azok minősége adja a kép 80%-át.Amúgy a textúrákat innen szedtem le:
http://www.arroway-textures.de/en/products/bundle/contents
Nagyon szépek, de majd úgyis lesz egy jópár kérdésem.Az első máris, az, hogy a malacketrec rácsát például árnyékolásnál, teli textúrának veszi, pedig átlehet látni a rácsokon.Valamiért se a SU se a Podium nem veszi rácsnak, hanem felületnek veszi.Ez miért lehet?
Klassz, de még nagyon nagyon sok munka van vele, hogy igazán jól nézzen ki.Először is kell egy környezet ami tud tükröződni a felületeken.Megnéztem a lekerekítéses részt, megyek is írok oda is..
-
Ha arra gondolsz,hogy a képernyő textúrés felületnek adok fényt ( Podium - Light csúszka) akkor ugyan valóban "világítani" fog a képernyő, de elveszik a textúrázás és csak egy nagy kék felület marad a helyén.
-
@p071 said:
a malacketrec rácsát például árnyékolásnál, teli textúrának veszi, pedig átlehet látni a rácsokon.Valamiért se a SU se a Podium nem veszi rácsnak, hanem felületnek veszi.Ez miért lehet?
A SU árnyékolása nem ismeri fel az alfa csatornát (ez az átlátszó rész), úgyhogy azzal ne is kísérletezz. A Podium viszont igen, úgyhogy nem tudom, miért nem csinálja. Próbáld meg a ketrec felületeinek a "hátoldalát" is befesteni vele, hátha az segít.
@p071 said:
Először is kell egy környezet ami tud tükröződni a felületeken.
Ha a Kerkytheával próbálkozol, ott le lehet tölteni egy csomó "Global"-t, köztük jó hdri háttereket.
@p071 said:
Ha arra gondolsz,hogy a képernyő textúrés felületnek adok fényt ( Podium - Light csúszka) akkor ugyan valóban "világítani" fog a képernyő, de elveszik a textúrázás és csak egy nagy kék felület marad a helyén.
Ez elképzelhető - mondom,nem ismerem nagyon a Podiumot. A Kerkythea biztos, hogy tudja ezt csinálni.
Advertisement