Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Szia Attila - ahogy a cím is mondja: "Üdv a fórumon"!
Sajnos ez a magyar szekció egy kissé lanyha, de legalább van.
-
Khmm. Helo Mindenki!
Gondoltam csatlakozom a Magyar forumhoz, hatha tanulok valamit. (Biztos, mert van mit...)
Sirkovek/emlekmuvek tervezesehez kerestem programot, igy talaltam ra a SketchUp-ra.
2D-ben Illustrator-t hasznalunk, ami sajnos kicsit docogos.
Nem talaltam meg egyszeru modjat az import-export dolognak.No, de turelem, igy megy ez!
Udv: Szabolcs
-
Szia Szabolcs!
Üdv a fórumon!
Gondolom az export-import alatt az Illustrator-Sketchup közötti állomány cserére gondolsz.
A felh.kézikönyvben az Autocad állományok vannak előtérbe helyezve, de azt is csak a Pro verzió képes elvégezni, illetve a free majd minden "All supported images file"-t képes importálni, de a jpg-t mindenképpen. Nem ismerem az Illustratort részletesen, de azt tanácsolnám, próbáld az eddigi állományaidat, ha ismered a méreteiket, itt újra méretezni, illetőleg ha tudsz valamiféle jpg kiterjesztésű képfile-t készíteni belőlük, akkor itt a kép alapján újra tudod rajzolni. Erre van a youtube-n keresztül sok oktató video ezzel kapcsolatosan.
Jómagam is hasonló cipőben járok, inventoros dolgaimmal, gyakorlatilag én a régi terveimet, amit saját részre készítettem, tervként kinyomtattam, a mértek miatt, majd itt megpróbáltam újra rajzolni. Nem mindig sikerül hibamentesen, de nem általlok segítséget kérni, meg hát a hibáimból próbálok tanulni .
Sok sikert! -
Szia Szabolcs és üdv a fórumon!
Én sem használok illustratort, de ha bármilyen vektoros formátumban képes exportálni, akkor szerintem nem lesznehéz behozni sketchupba. Visszafelé persze már más, ha nincs pro verziód, de azért a kmz exporton keresztül szerintem sokminden megoldható.
-
Sziasztok! Örülök, hogy ide találtam. Remélem jól megleszünk ezen a platformon. Üdv mindenkinek!
Hegylakó
-
Szia Hegylakó és üdv!
Épp láttalak, mikor regisztráltál, és gyorsan hozzáadtalak a magyar csoporthoz
Amúgy figyelj, kérlek, a lenti "Reply" gombon válaszolj, ne a kis "Report" gombon (azt majd csak én látom ugyanis).
-
Sziasztok,
Csak beköszönök, hogy a jövőben velem is számolni kell a fórumon
Látom, it nemcsak SU training, hanem hungarian grammar oktatás is folyik
-
Szia Zsolt és üdv (megint)
Nos, ha arra a kis "gazdag a nyelvünk" topikra gondolsz - igen, itt, a magyar fórumon már nincs külön "Corner Bar", hogy egyéb dolgokról is lehessen írogatni.
-
@gaieus said:
Szia Zsolt és üdv (megint)
Nos, ha arra a kis "gazdag a nyelvünk" topikra gondolsz - igen, itt, a magyar fórumon már nincs külön "Corner Bar", hogy egyéb dolgokról is lehessen írogatni.
Nem arra gondoltam, hanem amit ebben a topicban "Susan Sorger" -val beszélgettél...
-
Ah Susan! 4 éves volt, mikor 56-ban a szüleivel elhagyták az országot.
Mikor Mountain View-ban, a 3D BaseCamp-en találkoztunk és elkezdtünk magyarul beszélgetni, a többiek (akiket amügy "virtuálisan" mindketten már évek óta ismertünk) csk ültek döbbenten...
-
Sziasztok!
Hol lehet Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni és persze Boldog Újévet Mindenkinek?
-
Itt például. Vagy ha gondolod, erre nyithatsz egy vadonatúj "Topic"-ot.
-
Jajj na véééégre, hogy eljutottam ide.Mitagadás, nem könnyű ide beregisztrálni aztán külön belépni...wáhh.Egyszóval -
- Sziasztok!
Lelkes Sketchup használó vagyok immáron 2-3 éve.Ne tévesszen meg az időtartam, egy rendes széklábat sem tudok megtervezni Mostantól minden nap meglesem majd a fórumot és, hogy ne is húzzam a szót, elkezdem magam végig rágni az összes eddigi HSZ-en.
Boldog Karácsonyt így útólag is mindannyiotoknak
-
Szervusz Tamás és üdv a fórumon!
Hehe... épp láttam a "Who is online" link alatt, hogy a magyar fórumra írsz, így már előre tudtam, hogy van még egy tag.
Nos, a regisztráció, meg a megerősítő email sajnos szükséges; még így is elég "spam"-et kapunk nap minnap - képzeld, ha ez nem lenne... Itt egy szomorú példa, az első üzenet azt mondja, hogy nem szükséges regisztráció ahhoz, hogy valaki beírjon... Nézd csak meg az összes többit! Mi itt ugyanazokat a szemeteket kapjuk manapság.
-
Tudom illetlenség ilyet kérdezni, de az a képen Te vagy?Nagyon hasonlítasz a Kereszt apámra vicces egybeesés.Látom sokan csak be-be köszöntek és ennyi volt az aktivitás, Velem nem jártok majd ilyen jól.Máris felteszem valamelyik topikba a kérdésem mert van egy pár
-
Nekem van ugyan egy Tamás nevű keresztfiam, de az nemKövesdi (és jelenleg nem BP-en él)
Amúgy igen, én vagyok a képen (de alatta ott a nevem is - így hívják a keresztapádat? )Csak kérdezz bátran, de ha teljesen új kérdésed van, kezdj inkább új "Topic"-ot, hogy jól kereshető legyen a fórum.
-
Tényleg, a kép alatt vannak az infók.Neeem, Őt Varga Tamás-nak hívják, de akkor ebben az esetben(Tamás keresztfiad) még viccesebb a dolog
Először végig olvasom a topikokat és ha nem lelek választ a kérdésemre akkor kérdezek majd
-
hello..
csak gondoltam bekoszonok en is... Most vettem eszre, hogy van magyar szekcio.. SketchUpot mar idestova harom eve nyuzom majdnem napi szinten, de mindig van egy ket trukk amit az ember tanulhat ilyen helyeken...
egyenlore csak ennyi.. jah es BUEK:) -
Szia és üdv (meg BÚÉK persze).
Nagy a forgalom itt mostanság - nagyon örülök!
-
szia amonserrano!
Akkor remélem Tőled is tanulhatok majd valami jót.Mi a "szakterületed" a SU-n belül?
BÚÉK Neked is!
Advertisement