Mozgatás plunin-nal
-
lényeg az , hogy bármit kezdek rajzolni , rögtön hibaüzenettel leáll.
nekem van egy magyar progim amivel tudok videot késziteni ahogy használom a programot (igy csinálok az artcampro-hoz tanito videot ) ha végkép nem jo amit irok elkészitem .
tibor -
-
Hát nem tudom, Tibor.
Ha valami rendszerhiba van, akkor innen úgysem tudok mit mondani - no meg ahhoz nem is nagyon értek.
Amúgy nekem nem jött be nagyon ez a program, úgyhogy ne sajnáld, mert az export a SU-ba teljesen szétesik. -
Image
-
ez a teddy progival készült és a SU6- bol lett áthozva jpg-vel
-
A Sketchup próbára teszi a türelmem.
Az elemek egymáshoz illesztésekor nem találja a találati pontot.
Össze vissza kell forgatni ahhoz hogy végre odaillessze az egyik elemet a másikhoz.
Ez idegesítő és lassítja a tervezést.A legtöbb programban lehet két dimenzióban is tervezni. Sajnos itt ha 2D-re váltom a nézetet akkor sem a nekem megfelelő találati pontot kapja el a program.
Véleményem szerint nagyon sok dolog le van egyszerűsítve ebben a programban, ami pozitívum, de a mozgatás és a forgatás - ami a két legalapvetőbb művelet - az valami katasztrófa.Na lehet dislike-olni a hozzászólásom
-
Nem tudom; nekem a legnagyobb könnyebbség (más programokhoz képest) az, ahogy a SketchUp-ban a mozgatásokat/forgatásokat intézni lehet. Elképzelhető, hogy valamilyen munkamódszer beli dolog hiányzik nálad?
-
Én a forgatásnál valami olyasmit hiányolok - ami más programoknál létezik - hogy egy kattintással elforgatja a kijelölt elemet 90°-al.
Igazából nem is mozgatást kellett volna írnom, hanem ahogyan írtam, az egymáshoz illesztés nehézségét. Ez szintén könnyebb néhány más programban. (Lehet hogy csak amiatt mert 2D-ben is lehet velük tervezni, de akkor ismét jogos a kérdés. Ezzel miért nem?)
Jobban ki kellett volna hangsúlyozniuk a végpontokat illetve azok "mágnesességét".
Ezt az úgynevezett mágnest, ha jól emlékszem a Kitchendrawban ki lehet kapcsolni.@gaieus said:
Elképzelhető, hogy valamilyen munkamódszer beli dolog hiányzik nálad?
Nem tudom lehet hogy csak tapasztalatlan vagyok, bár három hónapja tervezek ezzel a programmal.
Te nem jártál még úgy hogy már odavitted az elemet a másikhoz, de mégsem csatlakozik egymáshoz a kettő?
Tehát képileg már egymáson van, aztán fordítasz rajta egyet a görgőt lenyomva, így látod hogy egy másik tengely mentén még ott sincs a célnál. Ezt eljátszod még egy párszor, majd távolabb görgeted a nézetet, és végül csatlakozik.Tegnap ezen dolgoztam.
Minden egyes íves ajtót külön kell megtervezni, mert nem lehet őket nyújtani szélességben. De az utolsó már egész gyorsan ment.
Már többször olvastam az írásaid között hogy a kisebb dolgokat nehezen kezeli a SU.
Nem gondolnám hogy ez annyira apró lenne -
@local said:
Én a forgatásnál valami olyasmit hiányolok - ami más programoknál létezik - hogy egy kattintással elforgatja a kijelölt elemet 90°-al.
Vannak olyan pluginok, amelyek (bár szerintem csak "látszólag") megkönnyítitk az ilyesmit, mint pl. ez: http://www.renderplus.com/wk/Component_Placement_Tools_w.htm
@local said:
Te nem jártál még úgy hogy már odavitted az elemet a másikhoz, de mégsem csatlakozik egymáshoz a kettő?
De, néha bizony előfordult, de ilyenkor egy kis navigálás ide-oda többnyire segít.
@local said:
Tegnap ezen dolgoztam.
The attachment MWSnap043.jpg is no longer availableNa, ez most megint nem csatolódott valaimért.
@local said:
Már többször olvastam az írásaid között hogy a kisebb dolgokat nehezen kezeli a SU.
Nem gondolnám hogy ez annyira apró lenneNem, ez normál méretű (a kisebb ott kezdődik, amikor egy-egy él az 1mm körüli tertományban van).
-
Rájöttem valamire.
Mégpedig a forgatás fortélyára.
Eddig ha túl vékony volt egy elem, vagy csak egy sík lapot szerettem volna megforgatni az X és az Y tengely körül, akkor elég nehézkesen ment. Esetleg egy másik álló lapra helyeztem a forgató ikont.Tehát elhelyeztem, majd egyszer megnyomtam a bal egér gombot és a többi...
De rájöttem hogy ha kijelölöm a kívánt forgatási pontot és nyomva tartom a bal egér gombot és közben annak a tengelynek az irányába húzom a kurzort amelyik tengely körül meg akarom forgatni, akkor öröm és boldogság
Hát ez pofon egyszerű, csak ezt még itt a fórumon sem olvastam. (Nemhogy máshol.)
Az ennyire szűk látókörű kezdőknek, mint amilyen én vagyok, jó ha ez le lesz írva itt a fórumon. (Tipikus. Persze a dinamikus komponensek készítésébe az első néhány hétben belevágtam... )Vissza kell vonnom a forgatásról írtakat. Ez így tényleg nem katasztrofális.
Az elemek egymáshoz illesztésének problémáival kapcsolatosan írtakat azért továbbra is fenntartom.
Aztán ki tudja... egyszer majd írok hogy arra is rájöttem.Csaba, be kell hozzád jelentkeznem SketchUp oktatásra
-
Na, ha rájöttem volna, hogy ez a gond, ebben tudtam volna segíteni.
Nem tudom, írtam-e én erről már itt a magyar fórumon, de az angol nyelvűn sok helyütt...
-
Ugye ugye? Milyen apróság.
Ki sem nézted volna belőlem hogy erre még nem jöttem rá -
Kicsit dadogós az előadásmód, de itt van egy videó 2008-ból: http://www.youtube.com/watch?v=r9_F-bSGrKs#t=54m30s
-
Vettem a lapot.
Négy évvel vagyok lemaradva
Advertisement