Mozgatás plunin-nal
-
szia
megtört a jég a warehausnál , mert lehet mostmár emailt irni a rajz készitöjének , és müködik is .
szenvedek az igazit rb. ( kellene egy egységes forditást csinálni a szakkifejezésekre ) vel , ha blokot csinálok a két ellemböl nem történik semmi ha csak kijelölöm akkor valamit egyvonalba rendez de a többi ellemet öszekavarja , nem probáltad még ??
tibor
beleléptem egy gödörbe és kijött a lumbágom , inyekcio minden nap gyogyszer egy marékka -
Na, szegény...
Nem, én még nem próbáltam (tulajdonképp nem olyan nagy varázslat szkript nélkül sem igazítani a dolgokat). Majd megnézem.
A Warehouse-ban igazából nagyrltkán szoktam csak járni - akkor is leginkább csak akkor, ha valakinek föl kell töltenem valami segítséget. Mindenesetre nem rossz "újítás".
u.i. Miéert linkelted be azt a spanyol nyelvű fórumot a GIS fórumba?
-
bocs mellé ment , a spanyolba akartam
-
ezt most találtamhttp://sketchuptips.blogspot.com/2007/08/plugin-mover-2.html
-
Igen, ezt ismerem - ez a Jim honlapja. Sokat ír a Ruby fórumon.
-
a mover2-öt probáltam ki nekem nagyon bejött mert minden irányba , ada vissza lehet forgatni , szemben az moverrel ahol csak egy tengejt egy irányba lehetett mozgatni , vagy forgatni .
Változatlanul kütdök azzal a probléhával ha egy tárgyat a másikhoz kell mozgatnom pontosan te hogyan csinálon ??
tibor -
@unknownuser said:
...Változatlanul kütdök azzal a probléhával ha egy tárgyat a másikhoz kell mozgatnom pontosan te hogyan csinálon ??
tiborHát kézzel-egérrel. Nem használom ehhez a szkripteket - a fene tudja, miért (talán mert már így is annyi van a gépemen, hogy lelógnak a monitorról).
-
szia
megtaláltam a forumom a sapesop programot , nekem minden esetben ha rajzolok vele rögtön lefagy , valamit nem jol csináltam a telepitésnél ??
tibor -
Hát ezt nem tudhatom, Tibor.
Csinálok majd hozzá egy kis útmutatót, ha lesz időm (nekem is beletelet egy kis időbe, mire rájöttem, mit is kell csinálni). -
KÖSZI , VÁROM
-
Addig is le tudnád írni részletesen, hogy mi a probléma?
-
lényeg az , hogy bármit kezdek rajzolni , rögtön hibaüzenettel leáll.
nekem van egy magyar progim amivel tudok videot késziteni ahogy használom a programot (igy csinálok az artcampro-hoz tanito videot ) ha végkép nem jo amit irok elkészitem .
tibor -
-
Hát nem tudom, Tibor.
Ha valami rendszerhiba van, akkor innen úgysem tudok mit mondani - no meg ahhoz nem is nagyon értek.
Amúgy nekem nem jött be nagyon ez a program, úgyhogy ne sajnáld, mert az export a SU-ba teljesen szétesik. -
Image
-
ez a teddy progival készült és a SU6- bol lett áthozva jpg-vel
-
A Sketchup próbára teszi a türelmem.
Az elemek egymáshoz illesztésekor nem találja a találati pontot.
Össze vissza kell forgatni ahhoz hogy végre odaillessze az egyik elemet a másikhoz.
Ez idegesítő és lassítja a tervezést.A legtöbb programban lehet két dimenzióban is tervezni. Sajnos itt ha 2D-re váltom a nézetet akkor sem a nekem megfelelő találati pontot kapja el a program.
Véleményem szerint nagyon sok dolog le van egyszerűsítve ebben a programban, ami pozitívum, de a mozgatás és a forgatás - ami a két legalapvetőbb művelet - az valami katasztrófa.Na lehet dislike-olni a hozzászólásom
-
Nem tudom; nekem a legnagyobb könnyebbség (más programokhoz képest) az, ahogy a SketchUp-ban a mozgatásokat/forgatásokat intézni lehet. Elképzelhető, hogy valamilyen munkamódszer beli dolog hiányzik nálad?
-
Én a forgatásnál valami olyasmit hiányolok - ami más programoknál létezik - hogy egy kattintással elforgatja a kijelölt elemet 90°-al.
Igazából nem is mozgatást kellett volna írnom, hanem ahogyan írtam, az egymáshoz illesztés nehézségét. Ez szintén könnyebb néhány más programban. (Lehet hogy csak amiatt mert 2D-ben is lehet velük tervezni, de akkor ismét jogos a kérdés. Ezzel miért nem?)
Jobban ki kellett volna hangsúlyozniuk a végpontokat illetve azok "mágnesességét".
Ezt az úgynevezett mágnest, ha jól emlékszem a Kitchendrawban ki lehet kapcsolni.@gaieus said:
Elképzelhető, hogy valamilyen munkamódszer beli dolog hiányzik nálad?
Nem tudom lehet hogy csak tapasztalatlan vagyok, bár három hónapja tervezek ezzel a programmal.
Te nem jártál még úgy hogy már odavitted az elemet a másikhoz, de mégsem csatlakozik egymáshoz a kettő?
Tehát képileg már egymáson van, aztán fordítasz rajta egyet a görgőt lenyomva, így látod hogy egy másik tengely mentén még ott sincs a célnál. Ezt eljátszod még egy párszor, majd távolabb görgeted a nézetet, és végül csatlakozik.Minden egyes íves ajtót külön kell megtervezni, mert nem lehet őket nyújtani szélességben.
De az utolsó már egész gyorsan ment.
Már többször olvastam az írásaid között hogy a kisebb dolgokat nehezen kezeli a SU.
Nem gondolnám hogy ez annyira apró lenne -
@local said:
Én a forgatásnál valami olyasmit hiányolok - ami más programoknál létezik - hogy egy kattintással elforgatja a kijelölt elemet 90°-al.
Vannak olyan pluginok, amelyek (bár szerintem csak "látszólag") megkönnyítitk az ilyesmit, mint pl. ez: http://www.renderplus.com/wk/Component_Placement_Tools_w.htm
@local said:
Te nem jártál még úgy hogy már odavitted az elemet a másikhoz, de mégsem csatlakozik egymáshoz a kettő?
De, néha bizony előfordult, de ilyenkor egy kis navigálás ide-oda többnyire segít.
@local said:
Tegnap ezen dolgoztam.
The attachment MWSnap043.jpg is no longer availableNa, ez most megint nem csatolódott valaimért.
@local said:
Már többször olvastam az írásaid között hogy a kisebb dolgokat nehezen kezeli a SU.
Nem gondolnám hogy ez annyira apró lenneNem, ez normál méretű (a kisebb ott kezdődik, amikor egy-egy él az 1mm körüli tertományban van).
Advertisement