Mozgatás plunin-nal
-
Rájöttem valamire.
Mégpedig a forgatás fortélyára.
Eddig ha túl vékony volt egy elem, vagy csak egy sík lapot szerettem volna megforgatni az X és az Y tengely körül, akkor elég nehézkesen ment. Esetleg egy másik álló lapra helyeztem a forgató ikont.Tehát elhelyeztem, majd egyszer megnyomtam a bal egér gombot és a többi...
De rájöttem hogy ha kijelölöm a kívánt forgatási pontot és nyomva tartom a bal egér gombot és közben annak a tengelynek az irányába húzom a kurzort amelyik tengely körül meg akarom forgatni, akkor öröm és boldogság
Hát ez pofon egyszerű, csak ezt még itt a fórumon sem olvastam. (Nemhogy máshol.)
Az ennyire szűk látókörű kezdőknek, mint amilyen én vagyok, jó ha ez le lesz írva itt a fórumon. (Tipikus. Persze a dinamikus komponensek készítésébe az első néhány hétben belevágtam... )Vissza kell vonnom a forgatásról írtakat. Ez így tényleg nem katasztrofális.
Az elemek egymáshoz illesztésének problémáival kapcsolatosan írtakat azért továbbra is fenntartom.
Aztán ki tudja... egyszer majd írok hogy arra is rájöttem.Csaba, be kell hozzád jelentkeznem SketchUp oktatásra
-
Na, ha rájöttem volna, hogy ez a gond, ebben tudtam volna segíteni.
Nem tudom, írtam-e én erről már itt a magyar fórumon, de az angol nyelvűn sok helyütt...
-
Ugye ugye? Milyen apróság.
Ki sem nézted volna belőlem hogy erre még nem jöttem rá -
Kicsit dadogós az előadásmód, de itt van egy videó 2008-ból: http://www.youtube.com/watch?v=r9_F-bSGrKs#t=54m30s
-
Vettem a lapot.
Négy évvel vagyok lemaradva
Advertisement