Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Hello!
Végre elfogadták a modellemet! ))
Bár azt a megjegyzést fúzték hozzá, hogy hiányos a fénykép rászabása, de mint mondtam, egyes oldalain nem tudtam (nem lehet) lefényképezni, mert fák vannak ott, ill. beső udvarra nem megyek be.
Mindent összegezve sikerült, nagyon köszönöm a segítségedet!
ÖÜdv,
László -
Na, ragyogó, gratulálok!
-
Üdvözlök mindenkit.
Csatlakozom a táborhoz,egyenlőre tanulói szinten.
-
Jó napot kívánok!
Remélem jó helyen kérdezek, így sok év után.
A problémám az lenne, hogy felraktam a 2016-os SU-t és beraktam a cut list_HUN.rb plugint a TOOL könyvtárba.
Először nem tudtam, hogy melyik könyvtárba kell rakni a pluginokat, mert kicsit máshogyan vannak a könyvtárak, mint az SU8-nál, ezért próbálkoztam pár könyvtárral, hogy melyikben is olvassa be.
Miután sikerült beolvasnia a plugint(félig meddig),a TOOL könyvtárból ez az üzenet fogadott, a LOAD ERRORS ablakban.Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>Az eredeti pluginhoz képest ez a HUN elnevezésű annyival másabb, hogy egy ismerősömmel programozás szinten belenyúltunk kicsit, hogy jobban megfeleljen az igényeimnek. Erre gondolva, kipróbáltam az eredetit is, amivel nem jött hibaüzenet és működik rendesen. Annyit még tudni kell, hogy a HUN elnevezésű eddig működött az SU8-ban biztosan, de talán egy-két későbbi verzióban is...
Ezután fogtam és kitöröltem a HUN elnevezésűt a TOOL könyvtárból, és bemásoltam az eredetit.
A gondom itt kezdődik...
Nem tűnik el indtísákor ez a LOAD ERRORS ablak, még mindig a HUN fájlra hivatkozik, hogy baj van vele.
Átnéztem minden könyvtárat, de nem maradt sehol sem, sőt újra is telepítettem már a 2016-ot, de valahogyan megjegyezte.
Sőt tovább megyek, újra telepítettem már úgy is a 2016-ot, hogy telepítéskor a Sketchup 2016_2 könyvtárat adtam meg neki, de még így is beugrik az ablak mikor elindul az SU.
Szóval az érdekelne, hogy mi jegyzi meg ilyenkor ezt, mert el nem tudom képzelni, viszont zavaró, hogy minden indításkor felugrik.
Köszönöm -
Találtam a Window/preferences-en belül az extension fülön belül egy cut list HUN plugint, de a pipa halványszürke előtte.
Próbáltam kivenni a pipát és leokézni, de vissza mentem és megint ott a pipa.
Sztem azt keresheti, de valahogy el kellene felejtetni vele.
Bár az még mindig talány, hogy a telepítés után hogyan látja ott.... -
@mdk01 said:
...
Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>
....Szia!
Kérdezném, ez mind Win8/10 alatt?
Ha igen, mi a fiók neved? Nincs benne ékezetes magyar betű? Mert az szokott problémát okozni a sketchup pluginoknál.Esetleg pattintsd át a plugint, kipróbálom, és megmondom mi az eredmény:)
üdv dybi
-
@mdk01 said:
Jó napot kívánok!
A problémám az lenne, hogy felraktam a 2016-os SU-t és beraktam a cut list_HUN.rb plugint a TOOL könyvtárba.
Először nem tudtam, hogy melyik könyvtárba kell rakni a pluginokat, mert kicsit máshogyan vannak a könyvtárak, mint az SU8-nál, ezért próbálkoztam pár könyvtárral, hogy melyikben is olvassa be.
Miután sikerült beolvasnia a plugint(félig meddig),a TOOL könyvtárból ez az üzenet fogadott, a LOAD ERRORS ablakban.Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>Az eredeti pluginhoz képest ez a HUN elnevezésű annyival másabb, hogy egy ismerősömmel programozás szinten belenyúltunk kicsit, hogy jobban megfeleljen az igényeimnek. Erre gondolva, kipróbáltam az eredetit is, amivel nem jött hibaüzenet és működik rendesen. Annyit még tudni kell, hogy a HUN elnevezésű eddig működött az SU8-ban biztosan, de talán egy-két későbbi verzióban is...
Ezután fogtam és kitöröltem a HUN elnevezésűt a TOOL könyvtárból, és bemásoltam az eredetit.
A gondom itt kezdődik...
Nem tűnik el indtísákor ez a LOAD ERRORS ablak, még mindig a HUN fájlra hivatkozik, hogy baj van vele.
Átnéztem minden könyvtárat, de nem maradt sehol sem, sőt újra is telepítettem már a 2016-ot, de valahogyan megjegyezte.
Sőt tovább megyek, újra telepítettem már úgy is a 2016-ot, hogy telepítéskor a Sketchup 2016_2 könyvtárat adtam meg neki, de még így is beugrik az ablak mikor elindul az SU.
Szóval az érdekelne, hogy mi jegyzi meg ilyenkor ezt, mert el nem tudom képzelni, viszont zavaró, hogy minden indításkor felugrik.
KöszönömEz engem is érdekelne,igaz én 2017 prof-ot használok.
Ha gondolod,jöhet nekem is,letesztelem. -
@dybi said:
@mdk01 said:
...
Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>
....Szia!
Kérdezném, ez mind Win8/10 alatt?
Ha igen, mi a fiók neved? Nincs benne ékezetes magyar betű? Mert az szokott problémát okozni a sketchup pluginoknál.Esetleg pattintsd át a plugint, kipróbálom, és megmondom mi az eredmény:)
üdv dybi
Szia dybi!
Rátapinottál.
Win7 64 bit egyébként.
Hazajöttem és kipróbáltam ugyanazok amit munkahelyemen és rájöttem, hogy nem tetszenek neki az ékezetes betűk. SU8-cal nem voltak ilyen gondok, és sztem egyéb verziókkal sem amivel kísérleteztem ezért nem gondoltam erre....és nem is vagyok egy nagy plugin használó.
Amit továbbra sem értek, hogy honnan jegyezte meg a fájl-t és miért kereste újra telepítést követően? Itthon ilyen gondom nem volt, de a céges gépem sem rossz.
Na mindegy lehet kár rajta lovagolni.
Szerencsére megoldódott amint vissza írtam az ékezetes betűket.
Köszi még egyszer.Üdv.
-
@norb37 said:
@mdk01 said:
Jó napot kívánok!
A gondom itt kezdődik...
KöszönömEz engem is érdekelne,igaz én 2017 prof-ot használok.
Ha gondolod,jöhet nekem is,letesztelem.Szia,
Ha jól gondolom mi már találkoztunk a másik fórumon, de azért köszönöm még egyszer, hogy rám írtál.
Üdv.
-
@mdk01 said:
...
Szia dybi!
Rátapinottál.
Win7 64 bit egyébként.
Hazajöttem és kipróbáltam ugyanazok amit munkahelyemen és rájöttem, hogy nem tetszenek neki az ékezetes betűk. SU8-cal nem voltak ilyen gondok, és sztem egyéb verziókkal sem amivel kísérleteztem ezért nem gondoltam erre....és nem is vagyok egy nagy plugin használó.
Amit továbbra sem értek, hogy honnan jegyezte meg a fájl-t és miért kereste újra telepítést követően? Itthon ilyen gondom nem volt, de a céges gépem sem rossz.
Na mindegy lehet kár rajta lovagolni.
Szerencsére megoldódott amint vissza írtam az ékezetes betűket.
Köszi még egyszer.Üdv.
Szia mdk01!
Örülök, hogy segíthettem:)
Alapvetően angolszász programok érzékenyek lehetnek az "egzotikus" karakterekre.
Általános jó tanács, bár biztos mindenki tudja. Felhasználói fióknál, fájl névnél, stb, nem használok ékezetes betűket. Így nem érnek ilyen kellemetlen meglepetések.A megjegyzéssel kapcsolatba. Már a telepítésnél gondja akadhatott az ékezetes betűvel, és ezért nem sikerült maradéktalanul az uninstall. Valahogy benne maradt a regisztrációs adatbázisban. (Egy normál uninstallnál innen is eltűnik minden bejegyzés).
üdv dybi
Advertisement