Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Szia László (és üdv a fórumon!).
Fogalmam sincs, mi lehet a gond, de ha írnál egy linket a szóban forgó modellhez, esetleg rá tudnék nézni.
-
Hello!
Köszönöm a választ.
Íme az ominózus modell:
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=6c9f0f373ad6e79c77edcd451ea92bc8Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
László -
Meg tudnád tenni, hogy legalább ideiglenesen átállítod a warehouse nyelvét angolra és ide másolod az eredeti, angol szöveget is? Gyanítom, hogy itt megint egy félrefordításról van szó és nem biztonságiirányelvet kell alatta érteni, hanem minőségiirányelvet (pontosabban az "elfogadási feltételeket" ha nagyon szó szerint akarom fordítani).
A modellben textúrázás szempontjából két hiba van: sok helyen ahelyett, hogy az eredeti épületről készült fotókat használnád (egy lehetőleg minél egyszerűbb "dobozon"), egyrészt SketchUp textúrákat, de ami még rosszabb, sima színeket használsz.
Normál esetben van is ott valami link. Gondolom, ide kéne mennie:
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?hl=hu&answer=1267395Amúgy megpróbálhatod exportálni kmz formátumba és utána ezt egyenesen feltölteni a warehouse-ba itt:
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/upload_details?webupload=true&uptyp=mn -
Hello!
Itt az e-mail-ben kapott szöveg:About your model: Művelődési ház
Unfortunately, we're experiencing technical difficulties while trying to process the model you submitted for inclusion on Google Earth's 3D Buildings layer. We apologize for the delay; please know that we're constantly working to improve our system so that more models can be included. We'll keep trying.
You can check on your model's progress in a few weeks to see if we've corrected the issue. In the meantime, please take a look at Fixing a model that failed processing for a list of reasons your model might be stuck.
Thanks very much for your excellent contribution to the worldwide geo-modeling effort. Please keep up the good work, and we look forward to seeing more of your models soon.
Cheers,
The Google 3D Warehouse Team
This message was sent from the 3D Buildings Review Team through Google 3D Warehouse. To stop receiving these email notifications, click the "Edit my preferences" link on your My Models page.Néhány oldalát nem tudom lefotózni, így Photoshop-ban készítettem egy egszínű képet, amin szűrőt (zaj hozzáadása) alkamaztam, hogy mégse legyen teljesen egyszínű.
Ennek ellenére van más olyan modellem is, amelyen színeket és nem textúrát alkalmaztam és azokat is elfogadták.Megvárom, mit tudnál mondani az eredeti angol szöveg alapján, és utána lehet kmz formátumba töltöm fel (kédés: ebben az esetben is lehetnek ilyen gondjai a Google-nek?)
Nagyon köszönöm a segítséged, mert már kb. 6x töltöttem fel a modellet.
Üdv,
László -
Hát ez egy merőben technikai szöveg csak (és igazából egy automatizált válasz) szóval én azt javaslom, töltsd föl a kmz fájlt. Itt arról van szó, hogy épp ezt nem tudja a WH létrehozni.
Egy tipp előtte (hogy csökkentsd a fájlméretet): látom, hogy a Google irányelveinek megfelelően a tetőt a google képpel festetted be. Ez viszont nagyon nagy fájlméret.
Kattints minden egyes tetődarabra és "Make texture unique". Miután megvagy, töröld ki a Google műhold képét (lesz egy figyelmeztetés, hogy használatban van, de azért csak töröld ki).
-
Hello!
Végre elfogadták a modellemet! ))
Bár azt a megjegyzést fúzték hozzá, hogy hiányos a fénykép rászabása, de mint mondtam, egyes oldalain nem tudtam (nem lehet) lefényképezni, mert fák vannak ott, ill. beső udvarra nem megyek be.
Mindent összegezve sikerült, nagyon köszönöm a segítségedet!
ÖÜdv,
László -
Na, ragyogó, gratulálok!
-
Üdvözlök mindenkit.
Csatlakozom a táborhoz,egyenlőre tanulói szinten.
-
Jó napot kívánok!
Remélem jó helyen kérdezek, így sok év után.
A problémám az lenne, hogy felraktam a 2016-os SU-t és beraktam a cut list_HUN.rb plugint a TOOL könyvtárba.
Először nem tudtam, hogy melyik könyvtárba kell rakni a pluginokat, mert kicsit máshogyan vannak a könyvtárak, mint az SU8-nál, ezért próbálkoztam pár könyvtárral, hogy melyikben is olvassa be.
Miután sikerült beolvasnia a plugint(félig meddig),a TOOL könyvtárból ez az üzenet fogadott, a LOAD ERRORS ablakban.Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>Az eredeti pluginhoz képest ez a HUN elnevezésű annyival másabb, hogy egy ismerősömmel programozás szinten belenyúltunk kicsit, hogy jobban megfeleljen az igényeimnek. Erre gondolva, kipróbáltam az eredetit is, amivel nem jött hibaüzenet és működik rendesen. Annyit még tudni kell, hogy a HUN elnevezésű eddig működött az SU8-ban biztosan, de talán egy-két későbbi verzióban is...
Ezután fogtam és kitöröltem a HUN elnevezésűt a TOOL könyvtárból, és bemásoltam az eredetit.
A gondom itt kezdődik...
Nem tűnik el indtísákor ez a LOAD ERRORS ablak, még mindig a HUN fájlra hivatkozik, hogy baj van vele.
Átnéztem minden könyvtárat, de nem maradt sehol sem, sőt újra is telepítettem már a 2016-ot, de valahogyan megjegyezte.
Sőt tovább megyek, újra telepítettem már úgy is a 2016-ot, hogy telepítéskor a Sketchup 2016_2 könyvtárat adtam meg neki, de még így is beugrik az ablak mikor elindul az SU.
Szóval az érdekelne, hogy mi jegyzi meg ilyenkor ezt, mert el nem tudom képzelni, viszont zavaró, hogy minden indításkor felugrik.
Köszönöm -
Találtam a Window/preferences-en belül az extension fülön belül egy cut list HUN plugint, de a pipa halványszürke előtte.
Próbáltam kivenni a pipát és leokézni, de vissza mentem és megint ott a pipa.
Sztem azt keresheti, de valahogy el kellene felejtetni vele.
Bár az még mindig talány, hogy a telepítés után hogyan látja ott.... -
@mdk01 said:
...
Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>
....Szia!
Kérdezném, ez mind Win8/10 alatt?
Ha igen, mi a fiók neved? Nincs benne ékezetes magyar betű? Mert az szokott problémát okozni a sketchup pluginoknál.Esetleg pattintsd át a plugint, kipróbálom, és megmondom mi az eredmény:)
üdv dybi
-
@mdk01 said:
Jó napot kívánok!
A problémám az lenne, hogy felraktam a 2016-os SU-t és beraktam a cut list_HUN.rb plugint a TOOL könyvtárba.
Először nem tudtam, hogy melyik könyvtárba kell rakni a pluginokat, mert kicsit máshogyan vannak a könyvtárak, mint az SU8-nál, ezért próbálkoztam pár könyvtárral, hogy melyikben is olvassa be.
Miután sikerült beolvasnia a plugint(félig meddig),a TOOL könyvtárból ez az üzenet fogadott, a LOAD ERRORS ablakban.Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>Az eredeti pluginhoz képest ez a HUN elnevezésű annyival másabb, hogy egy ismerősömmel programozás szinten belenyúltunk kicsit, hogy jobban megfeleljen az igényeimnek. Erre gondolva, kipróbáltam az eredetit is, amivel nem jött hibaüzenet és működik rendesen. Annyit még tudni kell, hogy a HUN elnevezésű eddig működött az SU8-ban biztosan, de talán egy-két későbbi verzióban is...
Ezután fogtam és kitöröltem a HUN elnevezésűt a TOOL könyvtárból, és bemásoltam az eredetit.
A gondom itt kezdődik...
Nem tűnik el indtísákor ez a LOAD ERRORS ablak, még mindig a HUN fájlra hivatkozik, hogy baj van vele.
Átnéztem minden könyvtárat, de nem maradt sehol sem, sőt újra is telepítettem már a 2016-ot, de valahogyan megjegyezte.
Sőt tovább megyek, újra telepítettem már úgy is a 2016-ot, hogy telepítéskor a Sketchup 2016_2 könyvtárat adtam meg neki, de még így is beugrik az ablak mikor elindul az SU.
Szóval az érdekelne, hogy mi jegyzi meg ilyenkor ezt, mert el nem tudom képzelni, viszont zavaró, hogy minden indításkor felugrik.
KöszönömEz engem is érdekelne,igaz én 2017 prof-ot használok.
Ha gondolod,jöhet nekem is,letesztelem. -
@dybi said:
@mdk01 said:
...
Error Loading File CutList_HUN.rb
Error: #<Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: UTF-8 and ASCII-8BIT>
....Szia!
Kérdezném, ez mind Win8/10 alatt?
Ha igen, mi a fiók neved? Nincs benne ékezetes magyar betű? Mert az szokott problémát okozni a sketchup pluginoknál.Esetleg pattintsd át a plugint, kipróbálom, és megmondom mi az eredmény:)
üdv dybi
Szia dybi!
Rátapinottál.
Win7 64 bit egyébként.
Hazajöttem és kipróbáltam ugyanazok amit munkahelyemen és rájöttem, hogy nem tetszenek neki az ékezetes betűk. SU8-cal nem voltak ilyen gondok, és sztem egyéb verziókkal sem amivel kísérleteztem ezért nem gondoltam erre....és nem is vagyok egy nagy plugin használó.
Amit továbbra sem értek, hogy honnan jegyezte meg a fájl-t és miért kereste újra telepítést követően? Itthon ilyen gondom nem volt, de a céges gépem sem rossz.
Na mindegy lehet kár rajta lovagolni.
Szerencsére megoldódott amint vissza írtam az ékezetes betűket.
Köszi még egyszer.Üdv.
-
@norb37 said:
@mdk01 said:
Jó napot kívánok!
A gondom itt kezdődik...
KöszönömEz engem is érdekelne,igaz én 2017 prof-ot használok.
Ha gondolod,jöhet nekem is,letesztelem.Szia,
Ha jól gondolom mi már találkoztunk a másik fórumon, de azért köszönöm még egyszer, hogy rám írtál.
Üdv.
-
@mdk01 said:
...
Szia dybi!
Rátapinottál.
Win7 64 bit egyébként.
Hazajöttem és kipróbáltam ugyanazok amit munkahelyemen és rájöttem, hogy nem tetszenek neki az ékezetes betűk. SU8-cal nem voltak ilyen gondok, és sztem egyéb verziókkal sem amivel kísérleteztem ezért nem gondoltam erre....és nem is vagyok egy nagy plugin használó.
Amit továbbra sem értek, hogy honnan jegyezte meg a fájl-t és miért kereste újra telepítést követően? Itthon ilyen gondom nem volt, de a céges gépem sem rossz.
Na mindegy lehet kár rajta lovagolni.
Szerencsére megoldódott amint vissza írtam az ékezetes betűket.
Köszi még egyszer.Üdv.
Szia mdk01!
Örülök, hogy segíthettem:)
Alapvetően angolszász programok érzékenyek lehetnek az "egzotikus" karakterekre.
Általános jó tanács, bár biztos mindenki tudja. Felhasználói fióknál, fájl névnél, stb, nem használok ékezetes betűket. Így nem érnek ilyen kellemetlen meglepetések.A megjegyzéssel kapcsolatba. Már a telepítésnél gondja akadhatott az ékezetes betűvel, és ezért nem sikerült maradéktalanul az uninstall. Valahogy benne maradt a regisztrációs adatbázisban. (Egy normál uninstallnál innen is eltűnik minden bejegyzés).
üdv dybi
Advertisement