Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Ebben a topikban nem voltál off sztem.
Melyik topikba vagy modi?Üdv.
-
Üdv!
Itt, végén egy kis reklámmal. Ez azért egy kicsit más világ, de talán választ ad arra, mire is használom én voltaképpen az SU-t. Itt-ott a neten vannak még elszórva munkáim, de ez már egy következő hozzászólás .
Kellemes hétvégét mindenkinek!
-
@mdk01 said:
.....vagy mindenki, mindent tud és csak én kérdezek. Esetleg nem mernek kérdezni?
Figyellek titeket, én inkább olvasós fajta vagyok.
-
Sziasztok!
Új vagyok. Sketchup 8-at használok és lenne egy gondom.
Lépcsőket tervezek és az a gondom, hogy szeretnék a tervből kiszedni egy részletet, amit nagyítva szeretnék kinyomtatni. Nem tudom, hogy hogyan tudom kinagyítani egy részét a rajznak és nagyítva kinyomtatni.Tudtok segíteni?
köszi -
Szia Gáspárlépcső (vagy Gáspár? ) és üdv a fórumon...
Mint a privátban is írtam, nem pontosan értem, hogyan dolgozol. Mikor megvagy egy lépcsővel, azt hogyan "adod elő"? Kinyomtatva? PDF vagy kép exportban? Simán SketchUp-ban vagy LayOut-ban (ehhez kell a Pro verzió)? Egyáltalán; méretarányosan?
Igazából bármikor ráközelíthetsz egy részletre és akkor csak azt nyomtasd/exportáld, amit a képen látsz.
Vagy csinálj belőle komponenst > Jobb kattintás > "Save as..." és mint külön modell fájlt, meg tudod nyitni és úgy nyomtatod/exportálod, ahogy akarod.
-
üdv Sketchellők
Régóta szórakozok ezzel a programmal és nagyon imádom. Most kisebb nagyobb kihagyás után újra feltettem a dolgot, és egy hatalmas projectbe fogtam bele. Egy sorozatot készítek, ami két középkori város őr kalandjait mutatja be. Egyenlőre még nem tudom h képregény v animáció formájában fog-e létezni a dolog. Utóbbi a végső cél, de gondolom nem kell magyarázni ez mennyivel bonyolultabb Szóval remélem még aktív a forum, és gyorsan kapok választ esetleges kérdéseimre amik főlleg a renderelést fogják illetni. Ezt a részét nem szeretem a dolognak xD
Akit esetleg érdekel a dolog, illetve szeretne csatlakozni, az msn-en elérhet. Ott többet online vagyok. wanzer@hotmail.HU
-
Hát akkor üdv itt is!
Érdekes ez a "sorozat" dolog (illetve a középkori része izgalmasabb számomra, mert én is ilyen "régiségekkel" foglalkozom). Miről lesz benne szó, illetve hol játszódik a dolog (ugyebár a Sketchup esetében valószínűleg a "környezetről" lenne itt szó...)
-
Hát. Kis aranyos boxhead stílusú figurák lesznek benne, hozzájuk hasonló világban. Ami a képi világot illeti inkább lesz mese/anime vagy képregény/anime mint élethű modelezés. Tipikus Kázmér és Huba jelenség (ha ismered) ami nem a grafikájával akar hódítani hanem a poénjaival.
miről fog szólni rész: adott két város őr akik minden féle vicces szituációkba, és nagy kalandokba fognak kerülni
-
Na jó, akkor majd meglátom.
-
nem sokára jön az első teaser videó, és ott megláthatod h kb miről is van szó..csak a render menne már
-
Hát, mint írtam, abban nem sokat tudok segíteni sajna.
-
És abban tudnál segíteni, hogy pl. egy trapéz méretezésénél a szögek méreteit hogyan tudnám megjeleníteni?
-
Szervusz Károly (és "üdv a fórumon")!
Van egy plugin, amelyik szögeket jelenít meg:
http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=110
Másképp viselkedik viszont, mint a "hagyományos" dimension eszköz; ugyanis nem "dinamikus", vagyis ha változik a szög, újra kell futtatnod. Egy "group"-ot hoz létre, benne egy ívvel és a szög értékével. -
hali hali! él még a forum? Tavaly mikor erre jártam egy fél projectet hagytam félbe géphalál végett és mire megcsináltam ezer más millió dolgom lett. Most újra erre az ágra keveredtem, és belevetettem magam egy nagy projectbe. Még csak próbálgatom h az elképzeléseim működnének el a "valóságban" és úgy tűnik mindenre van megoldás. Azért jó lenne ha lenne hol kérdezni ha baj van, v segíteni a kezdőbbeknek
-
Hát, én azért azóta is vagyok...
-
Üdv!
Meg én is...
Bár inkább csak nagy okosan hallgatok. -
Nocsak, nem fagyott be a fórum mégsem?
-
Üdv!
Már hol fagyott volna be??
Természettudományos ismereteim alapján az elektronok mozgása az abszolút nulla fok közelében áll le, akkor mi ehhez képest a -24-25 fok??
De most nem kérdezősködök, inkább havat hányok.
Melleseleg, ha megkésve is:BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
-
Ln úgy tudtam, hogy abszolút nulla fok közelében az anyagok szupravezetővé válnak, vagyis az elektronok még őrültebben tudnak száguldozni!
A hóhányásból nekem elegem van. Ráadásul befagyott a teraszomon a lefolyó, és ha nem akarom leáztatni az alattam lakót, folyamatosan merhetem a vizet.
-
nah ezt örömmel hallom Igen utolólag boldog új évet, bár ebben már jócskán benne vagyunk. Olyan projectbe kezdtem bele (szigorúan a magam szórakoztatására) h építek egy várost majd légicsapással ezt a földig rombolom. Ott tartok h van egy bevásárló központom meg 4db tömbházam. De már most eléggé beszaggat az engine. Sketchuppal csinálom. Tudtok erre vmi megoldást? illetve h ha mondjuk renderelném akkor gondolom a végső videóban nem szaggatna a dolog? itt egy alpah változat a jelenlegi kinézetről render meg minden nélkül: http://www.youtube.com/watch?v=PiGqSVE9Lkk&list=UUooZSWYLpckGacPvgQWfxTw&index=1&feature=plcp Azért nincs kidolgozva mert csak próbaként épült ez a rész h tudjam, egyáltalán működik-e a dolog.
Advertisement