Bútor. Asztalos. Faipar
-
Ok. Látom, kilog a profil felsö ive. Köszi.
-
Megoldottam a korona problémát. igy már készen használhatom más modeleknél. két lehetöség van. Az egyiket felhejezem a sarokra és kihozom a másik végéig. a második esetbe kinyujtom arra a méretre hogy egybe tudjam a hejére illeszteni. gondolom hejes mind a kettö, majd a használatkor eldöntöm melyik praktikusabb.
-
Van itt egy pár tag aki ugy nézem hasonlo hejzetüek szakmailag mint én de elég rég nem látogatják a forumot
-
Helyes, persze, de szerintem a 2D profilt egyszerűbb volna "tárolni" és bármikor pillanatok alatt körbefuttatni a Follow me-vel.
-
erre gondoltam én is csak az a hejzet hogy körbefuttatásnál azt hiszem egy elemként kezeli, nekem meg ha odafejlödök hogy cutlistet kell csinálni külön részelemek kellenek több meggondolásbol is. Anyit tudok egyszerüsiteni hogy egy sarkot hagyok meg, azt import után masolva forgatva hamar tudom sokszorositani
-
Értem. Végső soron természetesen a célszerűségből kell kiindulni.
-
Probálgatom a cutlist dolgot. Az a probléma hogy én miliméterbe dolgozom, viszont ahogy nézem mint a Cutlist plugin amit ajánlottál mint pedig a generate report inch (col)-ba adja ki a méretet, ezt lehet valahol állitani, na meg jó volna excelbe vinni
-
Nem tudom, én ezeket még nem próbáltam ki igazán. Majd megnézem. A "Generate report" az tud csv fájlba is exportálni, azt lehet Excelbe importálni.
-
Van egy olyan kérdésem, hogy lehet-e a kihuzást, phus pull-t nem látszo éllekhez méret után igazitani. Itt egy példa. Az A felóletet a téglatest nem látszo oldaltol teszemfol 2cm re akarom benyomni, ugyanigy a B felülettel is. van ugz hogy ha elforgatom a testet hogy inferencet vegyek akkor más nem látszik a huzandó felólet
-
Egyrészt berakhatsz segédvonalakat 2 cm-re az élektől, és ha előre kjelölöd, melyik oldalt akarod PushPull-ni, akkor úgy is csinálhatod, hogy közben nem is látod. Másrészt a View > Face style alatt beállíthatod "X-ray" re ("Röntgen") a nézetet, így félig átlátszóvá válik.
-
-
Fölösleges, belső felületek vannak benne.
Érdemes letölteni ezt a plugint - klasszul megmutatja, hol a hiba: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=30504
Ez is ígéretes, én nem használtam még (ha solid-ot akarok gyártani, többnyire sikerül egyből, iletve egy-két kisebb hibát könnyű kézzel javítani) ha minden igaz, ki is javítja a hibát: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=40638 -
Ez mit jelent?
-
letöltöttem a plugint és ezt a hibaüzenetet adja
-
Ezt is telepíteni kell hozzá:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=30503Olyan, mint a Fredo pluginjaihoz a LibFredo. Több plugin is használja az ebben lévő szkripteket.
-
Hu de jo pluginok, azta hé. Igen, az egyik kimutatja a másik meg egyböl kijavitja a hibát és solidot csinál belölle
-
Amugy mielött küldted a pluginokat meoldottam a problémat ujtarajzolássa. Leirom ide mások is olvasva tanulhatnak belölle. Az elsö estbe a csapozást ugy alakitottam ki hogy minden felületre huztam 3cm-re az éltöl egy vonalat és benyomtam 6 mm-t, a két keskeny felület benyomás után maradt két él azt kitörültem. régebbi tanitásodkor emlitetted hogy a solidtols cak solidoknál müködik. Kiakarta trimmelni a csapot de láttam nem müködik tudtam hogy valami nem jó. Nekiálltam benyomtam a csapot kitörültem a maradt csap éleket a felületröl majd segédvonalakkal ujrarajzoltam maj ura kifuztam egybe a csapot és igy már solidot csinált belölle
Gondolom az volt a gond hogy a kihuzást nem egyböl hanem külön oldalnként csináltam.
eg korábbi hozászolésban kérdeztem a cutlis plugin esetében hogy én miliméterbe dolgozok és a listet mégis inch-be adja, lehet ezen állitani? -
Nem tudom. Nekem edig meg sem volt ez a plugin. Most letöltöttem és próbálom "értelmezni", hogyan működik, de egyelőre nem látom benne a logikát egyáltalán.
-
Egy kemény dio számomra. bele akartam marni három csikot egy elembe. egyiket sikerült csak, keletkezett egy nyilás amit nem tudok bedugni. van ennek egyszerübb megoldási modja mind ahogy én neki fogtam?
-
Megint belebotlottál abba, hogy kis méretek esetén a SketchUp ne hoz létre bizonyos felületeket. Ezért az első marás után a hasábod már nem volt többé "solid", így az ehhez való eszközök természetesen nem működtek.
A jobb oldali formánál egyszerűen felnagyítottam az egészet a 10-szeresére, megcsináltam a bemarásokat, majd visszakicsinyítettem a 10-edére (az eredeti méretre). Valamivel beljebb süllyesztettem azokat a "szivarokat", de aztán csak utána láttam, hogy te nem, úgyhogy nem tökéletesen ugyanaz a forma, de az elv a lényeg.
Advertisement