sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Bútor. Asztalos. Faipar

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    175 Posts 5 Posters 125.6k Views 5 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Először is miért csoportosítottad a kocka oldalait külön-külön? Javaslom, hogy robbantsd szét az egészet, majd arra a felületre kattints jobb gombbal, amelyen meg akarod változtatni az erezet irányát. Van egy Texture menü > ott Position - most mindenféle dolgok megjelennek, de te csak kattints jobb gombbal megint és Rotate (90 vagy 270 fok). Ha megvagy, nyomj egy Entert.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T Offline
        trikaa2000
        last edited by

Ok. közben büvészkedek. Csináltam egy modelt, hogy mért igy probálkozom ne kérdezd mert hosszu elmesélnem, viszont a csoport nem egységes, és a el akarom rejteni a csoport némi hozzatartozoja ott marad, meg ha ki akarom pucolni tünnek el a felületek. Mi az oka. csatolom a fájlt

marc.skp

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Azt a sarkot egyszerűen kifelejtetted a csoportból.

1. Kattints rá háromszor (így minden, érintkező élt és oldalt kijelölsz),
          2. vágd ki (Ctrl+X),
          3. szerkeszd a csoportot (dupla kattintás)
          4. majd az edit menü alatt a "Paste in place" paranccsal szúrd be oda, ahol volt - csak most már a csoporton belül
            Érdemes a Paste in place-nek gyorsgombot létrehozni (Window > Preferences > Shortcuts). Mivel a Paste (beszúrás) amúgy is a Windowsban Ctrl+V, én a Shift+Ctrl+V kombinációt adtam neki.

Gai...

• T Offline
            trikaa2000
            last edited by

K 😉 özben aktivan dolgozok. gyajorlat teszi az embert mesterré

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Na, csak hajrá! 😉

Gai...

• T Offline
                trikaa2000
                last edited by

Nem nagyon értem, de megoldottam másképp. Köszi a segitséget. reggelre kész kell legyek egy amojan látszat tervel. közben ha nem zavarok felteszem ahogy haladok, jol jönnek a kommentek tanácsok, de ne zavartasd magad, eddig is nagyon sokat segitettél, remélem hamarosan valamiképp hálás tudok lenni

marc.skp

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

@trikaa2000 said:

Nem nagyon értem, de megoldottam másképp.

Pedig ez fontos, úgyhogy jó lenne, ha megpróbálnád még egyszer...

Gai...

• T Offline
                    trikaa2000
                    last edited by

Megprobálom.

• T Offline
                      trikaa2000
                      last edited by

Megprobáltam a Ctrl+X-es müveletet, megy. Fura volt mert az elején copy-t adtam, utánna irtad Ctrl+x az meg kivágá, viszont nem tünt el. de a csoport-ba beillesztve minden hejre állt. Ok. Még egyszer köszi minden segitséget, fekszem le mert késö van, holnap meg melo

• T Offline
                        trikaa2000
                        last edited by

egy pár kérdés

1. Animaciót csináltam, mikor adtam hozzá a scent egy üzenet jelent meg valami mentési opciokkal,Kiexportáltam png-be a nézeteket, láttam hogy van lehetöség avi-ba exportalni animáciot, viszont egy errort irt ki és a program bezárt, ujrainditáskor a scenek eltüntek. Mi az oka? A scen-ek álltalában megmaradnak?
                        • GaieusG Offline
                          Gaieus
                          last edited by

A mentési opciók valószínűleg a stílus mentésére vonatkoztak.

Az error (anélkül, hogy látnám), nem sokat mond így. Igen, lehet avi-ba exportálni az animációt amúgy.

A scene-ek valószínűleg azért tűntek el, mert összeomlott a program és a készítésük óta nem mentetted.

Gai...

• T Offline
                            trikaa2000
                            last edited by

Ok. Közben ma sikerült lementenem avi-ba, viszont nagyon rosz a képminöség.

• GaieusG Offline
                              Gaieus
                              last edited by

No igen, erről majd beszélünk - gondolom, nem elsősorban filmeket fogsz csinálni... Van valami filmszerkesztő programod? Ha nincs, töltsd le a virtualdub-ot:
                              http://sourceforge.net/projects/virtualdub/?source=directory
                              És ha a minap a FastStone képnézegetőnél tartottunk, akkor a képátméretezőjét is:
                              http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm

Persze végső soron valami ilyesféle animáció volna az igazi, gondolom... 😉

[flash=600,360:2sac2j3j]http://www.youtube.com/v/fHXGUjAY8SM[/flash:2sac2j3j]

Gai...

• T Offline
                                trikaa2000
                                last edited by

Hát persze hogy nem filmeket akarok csinálni. De a tegnap látva a mentési lehetöségeket gondoltam kiprobálom. Van olyan lehetöség hogy a megmodelezet anyagmennyiség térfogatát, felületét kiszámicsa? Emlitetted a generat report, még nem probáltam mit ad ki és mit lehet azzal kezdeni, viszont ahoz pontosan meg kell modelezni a termékeket.
                                Igen a tegnap letöltöttem az a képnézegetöt, találtam magyar válltozatot hozzá, ez amit most ajánlasz kép átméretezö az mire jó, nem lehet a nézegetövel is szerkeszteni?
                                A video pedig nagyon tetszik, láttam hogy a tvilling render..????...stb. Nagyon sokat olvastam itt a forumon erröl meg renderelés, nekem ez még tul magas. Lényegében a renderelés az ilyen animáciok és a modelek élethü képének a kialakitási folyamata?

• GaieusG Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by

Azzal az átméretezővel egyszerre sok képet lehet átméretezni. Vagyis ha nem valamelyik vacak, beépített codec-kel exportálsz videót a SketchUp-ból (amelynek az élsimítási technológiája amúgy is nagyon rossz), hanem képkockánként exportálsz pl. 2x méretben, utólag egyszerre átméretezheted a képeket és egy külső videószerkesztőben sokkal simább és jobb minőségű filmet kapsz, mint egyenesen a SketchUp-ból.

Igen, mint látod, a SketchUp megjelenítése amolyan "vázlatos" (sketch = skicc). Persze ilyen módon is lehet szép eredményeket produkálni, de mostanság nagy "divat" ez a "fotórealisztikus" megjelenítés ahola faerezet szépen kijön, a felültek fényesek, több szögből van megvilágítva a tárgy és így tovább. Nyilván ráérsz még ezzel, ha már biztonságosan tudsz modellezni.

Gai...

• GaieusG Offline
                                    Gaieus
                                    last edited by

És az anyagmennyiség (térfogat): ha "solid" onjektumokat modellezel, akkor azoknak a SketchUp automatikusan megadja a térfogatát:

volume.png

Gai...

• T Offline
                                      trikaa2000
                                      last edited by

Ma elég intenziven dolgoztam és ugy érzem fog menni, gyakorlat teszi az embert mesterré. Van egy ojan problémám, hogy két gépen is használom a sketchupot, otthon meg a cégnél, na meg van egy laptot. A három gép közül csak a cégesen hajtja végre a beirt méreteket pontosan. Ez minek tulajdonitható? az itthono gépen ha begépelem az értékekek x meg y irányba csak az egyiket hajtja végre pontosa.

• GaieusG Offline
                                        Gaieus
                                        last edited by

Négyszöget rajzolsz? Milyen nyelvű operációs rendszer van rajtuk?

Gai...

• T Offline
                                          trikaa2000
                                          last edited by

ok. Gondolom az a baj. ahol müködik angol, ahol nem meg magyar 😄

• T Offline
                                            trikaa2000
                                            last edited by

igen a négszög rajzolásnál inkább van gond. na meg gondolom a billentyüzet is hordizhatja mert a , és . nem mindeniken ugyanott van

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 5 / 9
                                            • First post