Bútor. Asztalos. Faipar
-
Négyszöget rajzolsz? Milyen nyelvű operációs rendszer van rajtuk?
-
ok. Gondolom az a baj. ahol müködik angol, ahol nem meg magyar
-
igen a négszög rajzolásnál inkább van gond. na meg gondolom a billentyüzet is hordizhatja mert a , és . nem mindeniken ugyanott van
-
A magyar billentyűzeten pontosvesszővel kell elválasztani az értékeket (és a vessző a tizedesjegy):
24,5;40,3
Az angol billentyűzeten vesszővel kell elválasztani (és a pont a tizedesjegy):24.5,40.3
-
Ok, kiprobáltam, de az angolra álitott bevitelnél is a ; vessy0vel dolgoyik pontosan. Olvasgattam a renderelésröl más topicocban, létezitk magyar nyelvü renderelö program, mint teljesen kezdö ijen téren is hogy fogjak neki?
-
Egyszer nekiláttam lefordítani a Twilightot de már az elejénél elakadtam. Egyszerűen nincs "bevett" fordítása egy csomó szakkifejezésnek. Utána néztem, de ahány hely, annyiféle fordítást találtam (pedig nekem tolmács és szakfordító végzettségem is van angolból).
A másik ok, amiért (szerintem) nem érdemes fordításokkal küszködni az az, hogy minden egyéb oktatóanyag angolul van, és az ember azt sem tudja ilyenkor, milyen funkcióról van szó, mert magyarul ismeri őket. Valószínűleg inkább egy "magyarázat" lenne a legjobb minden ilyen programhoz, hogy mi mire való és mit jelent.
-
Tudunk privátba beszélni
-
Honnan lehet letölteni a twilight-et, van topic ami ezzel foglalkozik?
-
Itt lehet letölteni a próbaverziót:
http://www.twilightrender.com/downloads/demoHárom ponton "csökkent" értékű:
- Max. 800x600-as felbontásban tudsz exportálni
- Logót rak a képre
- Nem tudsz vele Kerkytheába XML fájlt exportálni.
Arra, hogy kipróbálja az ember, mit lehet vele elérni, viszont kitűnő, mert semmilyen "funkció" nincs benne korlátozva. Ha ez bejönne nektek és úgy döntenétek, hogy érdemes ezzel is "fűszerezni" a kínálatát a cégnek, 99 $, amibe kerül, igazán nem lehet túl drága a főnöködnek.
A Kerkythea egyébként (amelynek a motorját használja) teljesen ingyenes és itt találhatók a különböző letöltések hozzá (a program az application, az exportáló pluginok az integration alatt)
http://www.kerkythea.net/joomla/index.php?option=com_remository&Itemid=43
Kitűnő program, de hát kissé bonyolultnak néz ki elsőre, és hát meg kell tanulni. A Twilight azért jó, mert az úgy van megszerkesztve, hogy a hülye is tudja kezelni, egyenesen a SketchUpból. -
Ok. Minden esetre ajállani fogom nekik.
-
megkaptad a privátot?
-
Feltettem a probaverziot, megjelent az eszköztár, büvészkedem majd vele
Egondolom hányam mosolyognak rajtam ezen a forumon itt minden féle elemi dolgokkal küszködve -
-
Lassan kezd összeállni a rendszer. van egy olyan kérdésem hogy ha megmodelezek egy butort, legkisebb elemeitöl kezdve a vég modelt lementeni gondolom dinamikus komponens ként..???... utolag a model méreteit válltoztatva válltozon minden? Amolyan kényser kötésekre gondolok modelezés közben ami majd nem engedi bizonyos méretek deformálodását az utolagos kész model válltoztatásakor.
Ijen alapon müködnek jelenlegi használt konyhabutortervezö programok,kiválasz egy modelt azt bedig az adott méretre igazitja, majd fronto válasz neki...stb..stb.
Nekünk ez azért nem jó mert bizonyos elemk is tartalmaznak részelemeket, ezek pedig válltoztatáskor van mikor kell válltozzana, van mikor nem. Gondolok itt egy ráma felépitésü butor oldara amelnek a méretei szerint néha a ráma összetevö is kell külön válltozzanak.
Na jol oda megmondtam hogy mit szeretnék ugye -
Gondolom itt arról van szó, hogy bizonyos elemek többnyire maradnak ugyanolyan szélesek/vastagok, míg más részek változhatnak.
A jobb oldalon lévő modellt a Move eszközzel "nyújtottam", míg az alsót a Scale eszközzel. Gondolom, a jobb oldali lenne a kívánatos. Igen, ezt dinamikus komponenssel meg lehet csinálni, de én ahhoz nem értek. Van rá viszont más eszköz is (1:50 körül kezdődik a "Stretch" funkció):[flash=600,480:1ex63v0m]http://www.youtube.com/v/bPbb8PPGtVg&hl[/flash:1ex63v0m]
-
Van egy ojan kérdésem, hogy elöre lementett komponenseket ha részelemként beimportálok egy másik munkafájlba ott szét kell rombantsam hogy az ottani hejzetbe modositani tudjam. csatolok egy egyszerü példát
-
Nem kell, elég, ha szerkeszted (általában). Kattints rá duplán.
Ennél a koronánál persze szét kell, mert hogy (gondolom) ezt körbe akarod futtatni és ahhoz ugyanabban s szerkesztési környezetben kell legyen, mint ami körül akarod futtatni.
Cak azt nem értem, miért van duplán komponensként csomagolva.
-
ezt nem tudom én sem. probáltam hogy nem csinálok belöle komponenst, hagyom egy felületnek és mikor beimportáltam csak szét kellett robbantanom
-
Ha hagyod simán, anélkül, hogy komponenst csinálnál belőle és elmented egy fájlként, az a fájl, mikor beimportálod, akkor komponensként fog megjelenni. Mindig gondolj úgy egy komponensre, mint egy, a modellbe beágyazott, másik modellre (mint ami végső soron valójában). Ha előbb komponenst gyártasz, akkor így duplán "csomagolja" be.
Nem baj, ha így jön be, legalább újra tudod használni. Van egy roppant klassz plugin, a "Profile Builder". Nem ingyenes, de ha sok ilyen dologgal foglalkozol, gondolom, hamar behozza az árát (bár most nézem, hogy van egy ingyenes változata - csak azzal nem lehet saját profilokat készíteni).
Ha már itt tartunk, innen egy csomó jó profilt letölthetsz:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=40&t=3001 -
Köszi már beszereztem sokat, a lényegaz hogy az általunk használtakat vigyem be és gyorsan tudjam vagdosni öket. egy másik pl nem tudom elvágni 45 fokba a koronát ugy hogy solid maradjon az eredmény. mit nem csinálok jol?
Advertisement