Bútor. Asztalos. Faipar
-
A képen láthato komplex formát mijen modszerrel lehet sketchup modelként bevinni? Van ijen fojamatot bemutato tutorial, mijen eszközt kell használni. Régebb valahol mintha láttam volna hogy képfájlnol ki lehet alakitani ezt a formát
-
Van egy olyan kérdésem hogy létezik a sketchupnak olyan régi válltozata ami pentium2-es 233 mhzes és 2gb hardiskes ószövetségi számitogépen müködik? ha igen honnan lehet letölteni és ujab verzión készitett modeleket megnyitja-e?
-
Hát, ilyen processzoron kétlem, hogy bármi elérhető működne. Azért megpróbálhatod letölteni a 6-os verziót itt: http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?hl=en&answer=60107
Ez ugyan a Pro, de 7-es verzióig ez szépen visszaáll az ingyenes változatra a próbaidő után. Milyen operációs rendszer van rajta? (Ezen is múlhat a dolog)
Az első gép, amivel még az első szakdolgozatomat írtam, 10 MHz-en működött, illetve volt ún. "turbó" üzemmódja 20 MHz-en - de csak olyan alkalmazásokra, amelyeket ilyen "szupergyorsaságra" írtak. Persze ez még DOS alapú volt, Windows-ról akkoriban még csak nem is lehetett hallani - legalábbis idehaza.
-
Köszi szépen, de közbe annyi más problémába ütköztem, hogy mi mindent nem tudok ezen használni hogy inkább beszerzek egy jobb gépet. Fentebb csatoltam egy képet amelyen egy faragot disz látható, kérdeztem hogy azt kép után hogyan lehet modelt csinálni belölle, mijen eljárással tudnátok segiteni? esetleg valami ehez hasonlot bemutato oktato videot?
-
Hát, most elsőre ez jutna az eszembe: http://www.tgi3d.com/index.php?Page=PhotoScan
(1000 dollár, de van jól használható próbaverziója is).Azért vedd figyelembe, hogy ezek a technikáksosem tökéletesek.
-
Asztalos topik, szuper
-
Szeptember óta nem volt idöm benézni, most meg elfeledtem jelszót nevet mindent, meg ezaz uj felület hu ha ujra kell szokjam.
-
@trikaa2000 said:
...most meg elfeledtem jelszót nevet mindent...
Na, látom, azért csak eszedbe jutott!
-
Igen, mert besegitett a forum adminisytrálása, az elfelejtett jelszóval
-
Üdvözlet mindenkinek.
kaptam egy érdekes cutlist pugint, csak az a baj hogy nem tud miliméterben dolgozni.Végignéztem a tutorial videot, igaz angolul nem tudok de nem véltem felfedezni benne ojan lehetöséget ami a miliméter hasynálatra utal. Itt találhato info: http://www.srww.com/blog/?p=2024. Ha valaki ismeri a plugint, vagy szán rá idöt átnézni és bármijen informácioval tud szolgálni örülnék neki.
probáltam a generat report-al megoldani a dolgot de mindent összetömörit egz hejre, nem átlátható a lista.... -
Sajnálom, József, én nem használok ilyen pluginokat. Mondjuk feltelepíthetném, de annyira bekrepált a gépem, hogy igazából a SketchUpot sem tudom már rendesen elindítani (csak addig nem akarom kicseréklni a winchesteremet és újratelepíteni mindent, amíg valahogy le nem mentettem az adatokat a régiről)
-
Szia trikaa2000!
Megnéztem a videót de elég körülményesnek találtam ezt a plugint. Vagy csak túl hosszan magyarázta a készítő nem tudom de láttam már egyszerűbbet is.
Szerintem a legjobban mégis a Generate Reportal fogsz járni. Főleg ha azután a saját ízlésed szerint akarod felhasználni a méreteket az excelben.
Gaieus már leírta de akkor leírom én is hogy világosabb legyen.
Azt a csv fájlt amit a Generate Reportal csinálsz át kell konvertálni .xlsx fájlba.
Kezdetben a legegyszerűbb módja hogy létre hozol egy Google fiókot magadnak, majd ott megnyitod a dokumentumok alkalmazást.Töltsd fel a csv fájlt, nyisd meg majd töltsd le .xlsx formátumban.
File> Download as > Microsoft Excel (.xlsx)Így már nem lesznek ömlesztve a méretek/adatok.
Ha van egy profi exceles ismerősöd akkor makró segítségével még google nélkül is át lehet konvertálni a csv fájlt. Azután pedig meg lehet tisztítani a munkalapot a felesleges oszlopoktól/soroktól, akár makróval vagy anélkül. Nem kis meló de megéri a szórakozást. -
Tiszteletem.
Köszi az infokat. Ami a syabáslistát illeti alkalmazom a generat reportot nem googlen keresytül hanem ahogz fentebb gaius irta ay oppen office-al. Ami a dinamikus komponenseket illeti láttam hogy résyletes leirás van a hivatalos lapon hogz mi mit jelent mire jo, lefordittatomkiprobálom és akkor tisytaképet kapok a lehetöségekröl. Egz olzan kérdésem van hogz saját texturát hogz késyithetek. Látom hogy a materials könzvtar egz biyonzos skm fájltipust mutat ki. Azt szeretném elérni hogz ay álltalam hasynált fatipusok, pácsyineket tudjam bevinni, ha fénzképet késyitek és bemásolol a materialsba nem mutatja ki.Mi a megoldás, eljárás -
Hogyan lehet megmodelezet henger testeknek a felületét kivetiteni 2D sikra?
Egy hordo alaku testre egy elöre kinyomtatott matricát kellene rá ragasztani, viszont ezt a matricát elöre 2D-be ugy kel megszerkeszteni hogy ráfejtve a hordora ne csavarodjon el valamere. Tud valaki segitséget, tanácsot adni? -
Itt van egy plugin amellyel ki lehet teregetni a geometriát. Mivel persze egy hordó alakú test mindenfelé görbül, gondolom, nem lesz könnyű (én meg nem is használtam még):
http://www.pumpkinpirate.info/flattery/ -
Köszi, azzonal ki is probálom. Utánna gondolkodtam hogy szinte lehetetelen mert a matrica ha sikra van nyomtatva, mikor ráfejtödik a hordora nyujtásra volna szükség. Majd meglátjuk mi jön ki belölle
-
Letöltöttem. bemásoltam a plugint a hejére de nem jelenik meg sehol az eszköztár
-
közben sikerült a plugint kiprobálnom. nem felel meg a feladatnak mert ugy tapasztaltam csak szögletes testeket lehet vele kiteriteni
-
Szép jó estété mindenkinek.Rég nem jártam be minden meg van ujulva. elég nehezen találtam be.
-
hogyan tudok passvordot válltoztatni a belépéshez, rég nem voltam bent és a rendszertöl kértem frisitést, kiszeretném cserélni, lehet?
Advertisement