آموزش ساخت کامپوننت های داینامیک
-
از این به بعد سعی میکنم اینجا هراز چند گاهی آموزش ساخت کامپوننتهای داینامیک رو بزارم.
البته از اونجایی که متاسفانه سیستم مدیریت محتوای این فروم ویرایشگر متن خیلی ضعیفی داره و وقتی بخوایم متن فارسی و انگلیسی و عکس رو باهم داشته باشیم همه چیز بهم میریزه، به احتمال زیاد بیشتر آموزش ها رو به صورت پی.دی.اف میزارم.
1
Google SketchUp Dynamic Components.rar -
دست شمادرد نکنه میدونم که خیلی زحمت کشیدید واسه پی دی اف وبه خودتون سختی دادید تا ماراحتتر متوجه مطلب بشیم.من یه سئوالی داشتم میشه یه کامپومنت طراحی کرد که مثلا دستگاه پله رو مثل رویت با دادن دومدل خط هر مدل پله ای رو واسمون بکشه و بعدشم بتونیم ادیتش کنیم همه چیشو از کف پله گرفته تا نرده ها مثلا؟؟؟؟
با آرزوی موفقییت برای شما -
البته من خیلی با رویت کار نکردم
اما کاری که میشه با داینامیک کامپوننت انجام داد اینه که یه کامپوننت بسازیم مثلا برای پله که هر نوع تغییری خواستیم توش اعمال کنیم از اندازه باکس پله و ارتفاع و کف پله و... گرفته تا نرده و غیره.
در این صورت هر بار توی پروژه بخوایم از پله استفاده کنیم فقط باید این کامپوننت رو وارد کنیم، تغییر دیکه ای که بخوایم توش بدیم فقط با وارد کردن چندتا عدد یا تغییر چندتا متغیره.
به مرور توی قسمت های بعدی جزوه این ها رو هم توضیح میدم. -
آقا بسیار لطف کردید و کار بزرگی رو شروع کردید. امیدوارم این تاپیک رو داغ نگهدارید.
خب من رویت کار میکنم و اگه بخوام از نظر 3بعدی کردن قیاس کنم، تو برخی موارد خیلی کار رو دشوار کرده و بعکس تو برخی موارد کار رو خیلی ساده کرده (البته اهمیت رویت به این نیست ، یه لینک بودن تمام اطلاعاتش به همه که عموما کمتر کسی به درستی ازش استفاده میکنه) و اگه نظر بنده رو بپرسن میگم تقریبا تو ایران یه جور فاجعه واسه دانشجوها از نظر حذف خلاقیت ) چرا که حتی کمتر کسیو میبینی که یه پنجره ساده مدلشو خودش بسازه!!!! چه برسه به حجم کلی!) و یه پیشرفت اساسی تو وضعیت نقشه های اجراییه، چراکه دیگه با نقشه های مجزای اتوکد سروکار نداریم، بلکه چون مدل 3 بعدی هم با ترسیم پلان بوجود میاد میشه اشکالات کار رو درست چک کرد و نقشه های مختلف برق ، مکانیک ، سازه و معماری رو باهم منطبق کرد و تقاطعهاشونو چک کردو ...... خب اگه باهاش درست کار بشه البته...
اما بحث داینامیک کامپوننتای اسکچاپ خیلی هیجان انگیزه و البته یکم آزمون و خطا و تجربه هم میخواد. بد نیست اول همه امکاناتی که قابلیت تغییر و دستکاری دارن رو بدوننی، متغییرایی که در هر مورد میشه تغییر داد و ....
بازم ممنون -
.بهنام عزیز من نمیدونستم که تو اسکچ آپ یه همچین چیزی هستش وبرام خیلی جالبه که یاد بگیرم چون واقعا
.تووقت خیلی صرفه جویی میکنه امامن با 99درصد حرف های مهندس یگانگی موافقم کاملا صحیح میفرماییدامایه ویژگی رویت داره کهمن توهیچ نرم افزاری تاحالا ندیدم البته امروز فهمیدم که تواسکچاپ هم هستش واون اینه که ما میتونیم بعد ترسیم فقط وفقط بازدن یه دکمه طلایی( به نظر من البته) به اسم ادیت اون شیئمونو تغیر بدیم این خیلی مهمه.اسکچاپ به نظر من سادس و هرکاری که اراده کنی تو5دقیقه میشه انجام دادواین نشان از هوشمندی اسکچاپه البته ولی تورویت بیشتر طول میکشه وتا اون موقع شاید یادت بره میخواستی چی کار کنی وبه نظر من اول باید اسکیس بزنی بعدا بشینی پای رویت اما اسکچاپ خودش اسکیسه و اگه این کامپومنت های جالبو یاد بگیریم دیگه یعنی ترکوندیما دستمون خیلی باز میشه نسبت به قبل -
آره این موضوع درسته، تو رویت هر زمان میتونیم برگردیم به اجزایی که حجم اش ساخته شده و با ادیت اونا نتیجه نهایی هم ادیت میشه (یکم مثل رهیافت مکسه تو این زمینه - با این تفاوت که اونجا مدیفایرا خیلی مفصلترن) اما نمیدونم این ادیت کردن چقدر از نظر زمانی با ادیت و یا ساخت دوباره یه حجم تو اسکچاپ قابل رقابته . به هرحال هم طراحی داینامیک کامپوننتا و هم ادیت اشیا رویت زمان میبره. با اینحال خیلی موارد صرفه جویانس.
یه سری فانکشنایی که میتونیم به کامپوننتمون بدیم ایناس:
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?hl=en&answer=108144
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?answer=115749
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?answer=115750
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?answer=115752
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?answer=115753
http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?answer=115754
یه سری مثال واسه هر فانکشن هست و اگه بتونیم همت کنیم و اون نمونه هارو فارسی کنیم بهترین منبع آموزشی میشه
یه چیز دیگه که ما ازش عقب موندیم: بعد از طرح داینامیک کامپوننتا از طرف گوگل ، خیلی از شرکتا نمونه های محصولاشونو به این شکل رو
3dwarehouse
گذاشتن. که میشد با یه کلیک تمام نمونه ها رو به ترتیب دید، مثلا انواع در با عرضهای مختلف ، تولید یه کارخونه (متل فمیلیای رویت)
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=36397d927c645b04a12b86efa90a53a4&prevstart=0
-
-
ممنون مثل آموزش قبلی عالی ومفید بوددر ضمن دوستان من یه پیشنهادی دارم بیایید از این به بعد هر کسی خواست آموزش بذاره این تاپیک را سرمشق خودش قرار بده توبحث آموزش چون بازدهی انتقال اطلاعات به مراتب چندین برابر بیشتره با این روش
-
جناب عزیزی از توضیحات بسیار واضح و مفصل و بیان قشنگتون واقعا ممنون. با شهریار موافقم. این نوع نحوه ارائه هم دقیق و هم قابل نشره درحالیکه حق مولف (از نظر معنوی لا اقل) محفوظه.
-
از دوستان عزیز بابت لطفی که به من دارند واقعا ممنونم
امیدوارم متقابلا من هم مثل همیشه از آموزشهای شما در زمینه های دیگه استفاده کنم
3
Google SketchUp Dynamic Components.rar -
به قول دوستان فروم فارسی ای کاش یه دکمه تشکر هم میگذاشند
-
یه چند روزی درگیر یه پروژه بودم و نمیتونستم قسمت بعدی جزوه رو آماده کنم.
حالا که وقتم آزادتر شده دارم روش کار میکنم اما به دلیل اینکه حجم این قسمت از جزوه واقعا زیاده و چند برابر قسمتهای دیگس. شاید چند روز طول بکشه تا حاضرش کنم.
توی قسمت بعدی جزوه لیست تمام توابع قابل استفاده در اسکچآپ به همراه توضیحات و مثال از اونها رو خواهید دید. -
دوست عزیزممنون که اینقدر اهمیت میدید و ما بی صبرانه منتظریم در ضمن بازم ازاون فروشگاه ها معرفی کنید خوشحال میشیم
-
خوشحالم که دوباره اومدی
دست گلت درد نکنه گل پسر
بهنام تو که نبودی ریختند اینجا میخواستند هممونو ببرندزندان مورد عنایت الهی قرارمون بدن
داستانش مفصله
احتمالا دیدند دستشون به تو نمیرسه تورو هم محدود کردند پی ام های منو هم محدود کردند
اما مابازم میپیچیونیم اخه چاره ای هم نداریم
هرکجا باشم آسمان ما من است
بازم ممنون -
خواهش میکنم
حالا که بحث معرفی شد اینبار بهتون یه سایت خوب معرفی میکنم که توش میتونید کتاب و مجلههای مختلف پیداکنید. که بیشترش در زمینه آموزش نرم افزاره و البته در زمینه معماری و علمی و... هم هست.
واقعاً کتابهای عالی در زمینه نرمافزارهای مختلف من تونستم توی این سایت پیداکنم که هیچ جا پیدا نمیشدن.
برای دانلودشون هم میتونید هم از تورنت استفاده کنید و هم از دانلود مستقیم. که البته دانلود مستقیم ازش یکم دردسر داره.(چون این سایت به احتمال زیاد کپیرایت رو نقض میکنه؛ به صورت مستقیم اینجا لینکش رو نمیزارم.برای دونستن آدرسش به من ایمیل بدید)
bh.azizi@gmail.com
. -
خب مثل اینکه درست شد
با همه تاخیر ها بلاخره قسمت اصلی جزوه رو که خیلی وقت بود تقریبا حاضر بود رو تکمیل کردم و ... بفرمایید:
4
-
آقا واقعا زحمت میکشید. کاشکی اینجا واقعا یه دکمه تشکر داشت. بسیار مرتب و قشنگ ارائه شده و سلیس ترجمه یا تالیف شده
-
ممنونم
-
[rtl:2f16uofe]این یه نمونه کامپوننت پویاست که قبلا ساختم (پیچیده ترین چیزیه که ساختم).
پیش از این توی بخش انگلیسی گذاشته بودم گفتم اینجا هم بذارم.
نکته ای که توی این کامپوننت وجود داره اینکه این یک متریکس سه جهتس. اگر به نمونه های کامپوننت موجود نگاه بندازید میبینید که نهایتن تونستن یک جسم رو در دو جهت تکرار کنن. (مثل موزایک)
اما این در هر سه جهت X و Y و Z تکرار میشه.
برای کنترلش ابتدا کامپوننت رو انتخاب کنید بعد از منوی Window پنجره Component Options رو باز کنید تا پارامتر های قابل تنظیم رو ببینید.فایل های پیوست شده یکی خود کامپوننته و یکی یه نمونه ساخته شده با این کامپوننت.[/rtl:2f16uofe]
-
دستت دردنکنه پژمان جان خیلی زحمت کشیدی.
ممنونم
Advertisement