Tömör objektumok kitöltése
-
Üdv mindenkinek,
szeretnék egy két szintes épületről metszetet készíteni, és a metszet "tömör" részeit kitölteni különféle színekkel, texturákkal, ehhez le is töltöttem a "SectionCutFace v2.6" plugint, a problémám az, hogy nem mindig engedi kitölteni a metszeteket, vagy ha ki is engedi tölteni, akkor sem tudom mindig áttexturázni, de van, hogy csak a széleket vastagítja meg és nem tölti ki a kitöltőszínnel sem, hiába van a metszet széle és felülete ugyan arra a színre állítva.
Mitől függ, hogy melyik metszetet lehet kitölteni és átszínezni és melyiket nem? előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
István -
Szia István!
Először is, a plugin úgy működik, hogy egy csoportot (group-ot) hoz létre azokból az élekből, amelyeket elvág. Ezután feltételezve, hogy (mint a valóságban), mindennek van falvastagsága, a "front" és "back" felületek figyelembe vételével kitölti vagy nem tölti ki a keletkezett éleket.
Vagyis egyrészt mindennek kell lennie vastagságának, másrészt a front- és back face (fehér és kék felületek) jól kell álljanak.
Tudnál csatolni egy példát? (Én most épp indulok haza Amerikából, és csak holnap, késő este leszek otthon, de más is beleszólhat)
-
Köszönöm a válaszodat! Közben nagyjából sikerült is kiismerni a plugin működését, de egy dologra még nem jöttem rá. Miután átszínezem a metszetfal "tömör" objektumait az egyes szerkezetileg különálló texturázott/színezett mezők közötti vonalak akkor is látszanak ha kikapcsolom az összes vonalat az "edge sytle" menüben.
Erre van valamilyen megoldás esetleg plugin, hogy a két szomszédos mezőt ne egy bármilyen színű vonal határoljon hanem a két szomszédos textura keret nélkül helyezkedjen el egymás mellett? (mellékeltem egy képet a problémámról)
Jó utat hazafelé!
-
Ez sajna úgy néz ki, hogy nem él (ha az, akkor a section cut face group-on belül kéne legyen és eltüntethető), hanem a Style panelen belül a Section Cut vastagsága, amely viszont nem lehet 1 pixelnél kevesebb.
-
Köszönöm, igen a Section Cut vastagságát át is állítottam. A Section Cut Face pluginben lehet a Section Cut vastagságának a színét állítani, igaz ott alap színek vannak csak, de nem lehetséges ezt is utána tetszőlegesen átszínezni/texturázni? Vagy felesleges problémát keresek magamnak?
-
Az a beállítás ugyanazt csinálja, mint ami a fenti képen van: ott is állíthatod éppenséggel a section cut vonalának a színét.
Advertisement