sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Tömör objektumok kitöltése

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    6 Posts 2 Posters 8.0k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O Offline
      ostlere
      last edited by

Üdv mindenkinek,

szeretnék egy két szintes épületről metszetet készíteni, és a metszet "tömör" részeit kitölteni különféle színekkel, texturákkal, ehhez le is töltöttem a "SectionCutFace v2.6" plugint, a problémám az, hogy nem mindig engedi kitölteni a metszeteket, vagy ha ki is engedi tölteni, akkor sem tudom mindig áttexturázni, de van, hogy csak a széleket vastagítja meg és nem tölti ki a kitöltőszínnel sem, hiába van a metszet széle és felülete ugyan arra a színre állítva.

Mitől függ, hogy melyik metszetet lehet kitölteni és átszínezni és melyiket nem? előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
      István

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szia István!

Először is, a plugin úgy működik, hogy egy csoportot (group-ot) hoz létre azokból az élekből, amelyeket elvág. Ezután feltételezve, hogy (mint a valóságban), mindennek van falvastagsága, a "front" és "back" felületek figyelembe vételével kitölti vagy nem tölti ki a keletkezett éleket.

Vagyis egyrészt mindennek kell lennie vastagságának, másrészt a front- és back face (fehér és kék felületek) jól kell álljanak.

Tudnál csatolni egy példát? (Én most épp indulok haza Amerikából, és csak holnap, késő este leszek otthon, de más is beleszólhat)

Gai...

• O Offline
          ostlere
          last edited by

Köszönöm a válaszodat! Közben nagyjából sikerült is kiismerni a plugin működését, de egy dologra még nem jöttem rá. Miután átszínezem a metszetfal "tömör" objektumait az egyes szerkezetileg különálló texturázott/színezett mezők közötti vonalak akkor is látszanak ha kikapcsolom az összes vonalat az "edge sytle" menüben.

Erre van valamilyen megoldás esetleg plugin, hogy a két szomszédos mezőt ne egy bármilyen színű vonal határoljon hanem a két szomszédos textura keret nélkül helyezkedjen el egymás mellett? (mellékeltem egy képet a problémámról)

csatolmány2.jpg

Jó utat hazafelé!

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Ez sajna úgy néz ki, hogy nem él (ha az, akkor a section cut face group-on belül kéne legyen és eltüntethető), hanem a Style panelen belül a Section Cut vastagsága, amely viszont nem lehet 1 pixelnél kevesebb.

SectionCutWidth.png

Gai...

• O Offline
              ostlere
              last edited by

Köszönöm, igen a Section Cut vastagságát át is állítottam. A Section Cut Face pluginben lehet a Section Cut vastagságának a színét állítani, igaz ott alap színek vannak csak, de nem lehetséges ezt is utána tetszőlegesen átszínezni/texturázni? Vagy felesleges problémát keresek magamnak?

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Az a beállítás ugyanazt csinálja, mint ami a fenti képen van: ott is állíthatod éppenséggel a section cut vonalának a színét.

Gai...

• 1 / 1
                • First post
                  Last post
                Buy SketchPlus
                Buy SUbD
                Buy WrapR
                Buy eBook
                Buy Modelur
                Buy Vertex Tools
                Buy SketchCuisine