Simlab Composer v2.0
-
OK, végignéztem a videót én is. Nos, amit lehetett benne látni az (számomra) csupán annyi, hogy a composerben (amíg "megkomponálod" az exportálandó 3D jelenetet), valóban lehet mozgatni a fiókot - de hát ennyi erővel a SU is egy "composer", mert ezt ott is lehet. Az már nem látszott, hogy ez az exportált pdf fájlban is lehetséges lenne-e (kétlem), így viszont nem feltétlenül tud(na) többet, mind a plugin (amely nagy valószínűséggel ugyancsak ugyanerre a "motorra" van építve, ami az exportálást illeti).
Élsimítás... Nekem úgy tűnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentáltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltál.
-
Értem, végülis igazad van mert a solidworks-ös fájlt komponensét mozgatta utána már pdf-ben nem mutatta.
Élsimítás is elképzelhető már nem emlékszem de mindjárt kipróbálom.
Ha ugyanaz lehet a motorja akkor nem éri meg,de szívesen ránéztem volna.Köszi
Üdv.
-
@gaieus said:
Élsimítás... Nekem úgy tűnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentáltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltál.
Hopp, leesett.
Nem, nem a smooth-ra gondoltam, hanem hogy ne legyenek fűrészfogasak az élek.
Viszont ezt a PDF-et megnyitó program motorjának kellene tudni gondolom, és ezt nem igazán tudják.üdv.
-
Oké, szóval az, amit "antialiasing"-nak mond az angol.
Néha teljesen el vagyok tévedve, amikor a magyar "szakkifejezéseket" hallom/olvasom.
-
Pontosan
Nekem egyelőre a magyar áll jobban a számra. -
Hát én meg nyilván angol nyelvű programokkal kezdtem, és bár nem vagyok amolyan "anglomán sznob" (nyelvet is tanítottam - még tolmács és szakfordítóknak is az egyetemen), mégis ez áll jobban a "számra".
Valószínűleg ezért is akadtam el a Twilight Render "magyarításával"; egyszerűen nem ismerem magyarul a szakkifejezéseket - és hát meg kell hagyni, néha tényleg baromi erőltetett fordítások.
-
OK, "beszereztem" egy licenszet a Composer-re, bár most már nem OSG Composer a neve, hanem Simlab Composer.
Van próbaverziója is. Amiben különbözik a hagyományos (plugin"-tól az az, hogy a 3D PDF mellett renderelni is tud (ez itt alant úgy készült, hogy hozzá sem nyúltam bármiféle beállításhoz),
valamint hogy az skp import mellett egy csomó fájltípust tud még beimportálni a modellbe. Aztán egy csommó fájltípusben exportálni is tud.
Ami még fontos, ha valóban érdekel (és megvan neked a 3D PDF plugin) az az, hogy@unknownuser said:
Current users of SimLab 3D PDF plug-in are eligible for an upgrade option to get SimLab Composer 2.0
Vagyis akinek megvan a plugin, az kedvezményesen (csupán "upgrade" áron) veheti meg a composert.
Mondtam a fejlesztőnek, hogy milyen lkassz lenne, ha a 3D PDF-be a renderelt textúrákkal jelenne neg a modell és azt mondta, hogy a "gondolataiban olvasok", vagyis ha esetleg még nem is fejlesztenek ebben az irányban, mindenesetre fontolgatják. Na, az tényleg nem volna rossz!
-
Igen az export, import része nekem is nagyon szimpatikus, meg hát ez a v2.0 még renderel is, ez egyszerűen nagyszerű.
A simlab 3D PDF konverteréből csak a free plugin-os verzió van meg, gondolom úgy nem működik a upgrade.
Most töltöm le ezt a composer V2.0-át, aztán rászabadítom magam.Jól látom hogy dwg-be nem exportál?
Köszönöm
Üdv.UI.:
VIDEO a Simlab Composer V2.0-ról.
Youtube Video -
Na hát ez jó mert se render, se export, se konvertálás úgy hogy érdemes volt letölteni.
Csaba megnéznéd még hogy ennél működik-e a scene-es 3D PDF konvertálás?
Tudod, itt problémáztam rajta.
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=12912Amúgy szimpi még hogy elég sok mindent belehet állítani a 3D PDF konverter részébe mint pl. hogy a PDF toolbarjába mi hogyan jelenjen meg(navigation mode,render mode, fények) szóval Simlab-ék jól eltalálták ezt a progit.
Üdv.
-
Kell hozzá igényelni licenszet a próbaverzióhoz is. Azt hiszem, 10 db mentést/renderelést/exportot lehet a próbaverzióval csinálni.
-
Oké köszi, meg is igényeltem.
-
Csaba!
Megküldték a kódot de nem tudom mik azok a dupla függőleges vonalak a számok között. Azt le kell cserélni vmi karakterre vagy mi, mert nekem így nem fogadja el.
Béna vagyok.Köszi
Üdv.
MOD:
Probléma megoldva.A lényeg hogy az Simlab OSG composer helyett a legfrissebb Simlab composer-hez való a kód.
Az kevert meg hogy az OSG composerrel igényeltem meg, de mégis a frissebb Simlab composerhez adták. -
Sajna a beépített PDF exportert még mindig nem javították ki, hogy ékezetes karaktereket is lehessen használni a fejléc/láblécben. Van még egypár gond vele, de amúgy úgy tűnik, a fejlesztők lelkesek és hajlandók foglalkozni a problémákkal.
-
Na odáig még nem jutottam el hogy a pdf részét kipróbáljam viszont a render része elég meggyőző.
Raknék fel képet megmutiba milyet csinál egy twilight és ez, de sajnos miután elkészül a kép és elmentem a valóságban nekem nem mentődik le csak csodálkozom, hogy nincs ott a fájl ahova elvileg mentettem.
Csaba ránéznél erre, hogy nálad is ilyen-e? A múltkor rendereltél egy bazilikát de az még ha emlékeim nem csalnak az OSG composer próba verziója volt. Nem tudom nem e vmi program hibáról van szó. KösziAmúgy ha vki gyors, és viszonylag szép renderelést akar annak nagyon jó de a fotórealisztikus rendereléstől messze van, mert nem lehet annyi mindent beállítani az anyagoknak mint pl. twilight-ba. Mondom ezt úgy hogy fél órát foglalkoztam eddig vele.
Üdv.
-
Én azt már ebben az "új" verzióban csináltam! Valahol lehet (van) egy beállítás, hova mentse a képeket. Megpróbálom kikutatni, mi is ez.
Amúgy amit a renderről írsz, igaz lehet, bár itt is van valami "advanced/haladó" mód, ahol textúrákat lehet állítgatni. Igaz, azóta sem foglalkoztam vele.
-
Hát igen mikor elkészül a képre kattintva jobb klikkel megnyomom hogy save/save as (nem tudom melyik) és ott kiválasztom hova mentse. Elmentem és abba a könyvtárba nincs ahova megadtam. Aztán rákerestem a keresővel a vinyón és sehol se volt. Nem nagyon merek ezzel kísérletezni mert ugye korlátos a dolog.
A PDF viszont szimpi mert sok mindent be lehet állítani exportálásnál.
ui.:topik címbe beleírhatnád még esetleg hogy simlab composer mert ugye ez már a 2.0 vagy csak simán átírni simlab composer-re. Persze ha neked is van rá ingered.
Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
Na szóval a kérdés hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a négyzet belsejébe esik.Értem ezt úgy hogy a kijelölendő testem mögötti testen keresztül már ne érzékeljen semmi vonalat vagy akármit amit ugyan úgy kijelöl. Nem tudom jelenleg értelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem érthető rajzolok.Köszönöm
Üdv. -
@mdk01 said:
ui.:topik címbe beleírhatnád még esetleg hogy simlab composer mert ugye ez már a 2.0 vagy csak simán átírni simlab composer-re.
Te kezdted a topicot, bármikor szerkesztheted az első bejegyzést és megváltoztathatod a címét
@unknownuser said:
Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
Na szóval a kérdés hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a négyzet belsejébe esik.Értem ezt úgy hogy a kijelölendő testem mögötti testen keresztül már ne érzékeljen semmi vonalat vagy akármit amit ugyan úgy kijelöl. Nem tudom jelenleg értelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem érthető rajzolok.Köszönöm
Üdv.Van egy plugin, majd megkeresem, bár nem tudom, ileysmire jó-e. Most el kell mennem, de ha eszembe jut, holnap utána nézek. Tudom mire gondolsz és valóban óvatosnak kell lenni.
-
Oké köszönöm.
Téged ez nem zavar, vagy hogyan oldod meg?
Idővel én is rájöttem hogy minden testből érdemes group-ot csinálni csak most bele kellene nyúlnom egy régi rajzomba.Amúgy kipróbáltam a scene-es SU fájl átkonverálni 3d-s pdf-é a composer v2.0-val, de nem ismerte fel a fájlt. Ergó ezzel sem lehet. Mindegy még pár év és ez is menni fog.
Üdv.
Advertisement