LayOut felirat léptékezés
-
Üdv Gaieus!
Ha egy modellt ávtviszek a LayOut-ba és léptékezni szeretném, lehet-e
a feliratokat és a méreteket is léptékezni?Kösz
HegylakóPróbáltam az angol topicból kihámozni, de nem sikerült,
erre nem lehet a Google fordítót ráengedni?
Nagy segítség lenne. -
Szia!
Ne haragudj, de nem egészen értem a dolgot. A modellt természetesen lehet léptékezni (lásd alant), de egy feliratnak vagy egy méretnek milyen léptéke van? És egyáltalán milyen felirat és méret?
Ha arra gondolsz, hogy a SU-ban készített feliratok és "dimenziók" - hát ezeket mindig jobb a LO-ban csinálni mivel ott sokkal nagyobb a kontrollálási lehetőség.

-
Igen, jól gondoltad.
AutoCad-ben van olyan hogy a tárgyak léptéke változhat, de a betűméret marad.
Gyakorlatilag, ha az egyik nézetablakban beállítok egy tárgyat 1:10-ben 2.5 mm betűnagysággal,
majd egy másik nézetablakban 1:20-ban, ott is 2.5 mm tud lenni a betűnagyság.
Kösz a segítséget, még próbálkozom.Üdv.
Hegylakó
-
Hát ha LO-ban méretezel és feliratozol, a betűk meg inden állítása teljesen független a modell léptékétől, úgyhogy a válasz valójában "igen".
-
Szia!
Így lesz. A LayOut-ban probálom a feliratokat és a méreteket elhelyezni.
Van még egy gondom. Az áthozott modelleken megjelenik a metszet jel, pedig a su-ban kikapcsoltam.
Sajnos a Scene-re jobb gombbal katintva már nem jön elő az a rész, hogy új stílus kreálljon, mert valamikor
kipipáltam, hogy ne jelenjen meg. Ezt hol lehet visszaállítani?Üdv
Hegylakó
-
Window > Preferences > General.

-
Köszönöm!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement