SU probléma
-
Csaba találkoztál már olyan problémával hogy egy négyzetet ki tudok húzni testé push/pull-lal de miután ki van húzva egy bizonyos méretűre nem tudom tovább módosítani.
Vagyis tudom de pl. push/pull-lal ha rámutatok a téglatest egy oldalára nem színeződik el.
Ettől függetenül ha rakattintok akkor a túloldali nem látszó oldalt érzékeli és azt húzza/nyomja.
Nem tudom nem-e vmi plugin összeakadásról van szó.
Ha segítesz hogyan tudok ilyen illusztrációs videót csinálni akkor megmutatom mire gondolok.7-es SU-ról van szó.
Minjárt kiiktatom a pluginokat, hátha.
Köszönöm.
Üdv. -
Nem hiszem, hogy plugin probléma. Egyes régebbi videokártyákkal volt ilyen gond, és a 6-os verzióig volt is egy lehetőség a Window > Preferences > OpenGL alatt, hogy "correct reverse picking driver bug" vagy valami ilyesmi. Ez a 7-esben már nincs benne. Ha ez a kártyádtól van, próbáld meg ugyanitt kikapcsolni a "Hardware acceleration"-t és nézd meg, működik-e.
Ha igen, próbáld meg frissíteni a kártya meghajtóprogramját ("driver"-ét), ha ez sem megy, vagy használd így (kikapcsolva) de akkor lehet, hogy érezhetően lassul a SU teljesítménye vagy hát nincs mese, kell venni egy jobb kártyát.
-
Hát megnézhettem volna az openGL-t de nem gondoltam hogy videokártya miatt lenne.
Leszedtem a 7.0-át és felraktam a 7.1-et ezzel most jó meg jó volt a 6.0-val is.
Nem értem, de azért köszi.Üdv.
-
Sziasztok!
Valamit nagyon elbazilikáztam a soapbubbles plugin instalálásakor.
Kint van a menü a képernyőn, de üresek a gombok. Nincs rajtuk semmi piktogram ( -
A SketchUp alatt a Tools könyvtárba telepítetted, ugye?
Itt kell lennie egy sandboxtools.rb fájlnak, valamint egy Sandbox alkönyvtárnak.
Ebben van egy csomó fájl, az egyik a sandboxmenus.rb, amely gondolom, itt fontos, valamint egy images nevű további alkönyvtár a mindenféle képekkel (össz. 25 fájl) -
@gaieus said:
A SketchUp alatt a Tools könyvtárba telepítetted, ugye?
Itt kell lennie egy sandboxtools.rb fájlnak, valamint egy Sandbox alkönyvtárnak.
Ebben van egy csomó fájl, az egyik a sandboxmenus.rb, amely gondolom, itt fontos, valamint egy images nevű további alkönyvtár a mindenféle képekkel (össz. 25 fájl)Közben én is kísérleteztem. Kezdek gyanakodni, hogy valami VISTA nyűg lehet, mert felraktam a benti gépemre XP alá, és ott semmi baja ( Kipróbálom, hogy kitörlöm, és újra felrakom, és meglátjuk...
Kösz! -
Lehet, hogy valami jogosultsági probléma a Vistán. Nekem nincs Vistám, úgyhogy ha azzal van a gond, it nem nagyon tudok segíteni vele.
-
Nna! Letöltöttem, újra felraktam, most jó
-
Hello!
Lenne egy elég hülye kérdésem: most kezdtem el SU8-al probálkozni és mivel angolból gyenge vagyok ézért csak tapasztalatból tudom kitalálni h mi mire való, ez megy is csak azt nem tudom, hogy hogy tudom képként elmenteni mondjuk egy kameraállásból?
-
Szia!
A
File
menü> Export > 2D Graphic...
alatt tudsz képet exportálni. Leginkább jpg vagy png formátumot javasolnék (persze attól is függően, pontosan mire is akarod használni).Az export ablak jobb alsó sarkában van az "
Options
" gomb - itt tudsz felbontást, minőséget, élsimítást állítani a különböző formátumoknak megfelelő feltételekkel. Érdemes legalább 2x-es felbontásban exportálni (hacsak nem olyan nagyot akarsz, hogy nem bírja a géped) az "Antialiasing" (élsimítás) kikapcsolásával és utána külső programban lekicsinyíteni a kívánt méretre - és persze ott alkalmazni az élsimítást.Ha a modellben a
View
menü> Animation > Add Scene
-re kattintasz, akkor egy "Scene"-t (vagyis jelenetet, kameraállást) hoz létre a gombok alatt. Többet is beszúrhatsz így és akkor a SketchUp mindig "emlékezni" fog erre a kameraállásra (ha meg akarod változtani, igazítsd be a nézetet, jobb katt. a fülre > Update). Valójában ezek azok a kameraállások, amelyek segítségével animációt is tudsz exportálni (ezt csak akkor persze, ha legalább két ilyen "Scene"-ed van). -
Miért van az hogy ha meg van nyitva egy terv és a components-t lenyitom, az in modelsre kattintva olyan is szerepel a listán ami egy másik tervben szerepel, ebben viszont nem?
-
A keresőmező mellett van egy kis kék nyíl. Az egy menüt gördít le. Ha ott a "Purge unused" nincs kiszürkítve, nyomd meg. Ez eltüntet mindent, amit épp nem használsz a modellben.
Jobb ötletem akkor lehetne, ha csatolnál egy ilyen fájlt.
-
Köszi. Bevált.
Már idegesített a sok felesleges komponens.Hálám üldözni fog
-
Így "kipurgálni" lehet komponenseket, textúrákat, stílusokat és rétegeket. Persze a sorrend nem mindig mindegy. Amíg a nem használt komponenseket ki nem törlöd, addig az általuk használt textúrákat sem tudod kitörölni ezzel a módszerrel. Van a Window > Model info > Statistics alján egy "Purge all..." gomb, ezzel egy csapásra kipucolhatsz mindent.
-
Nálam nincs olyan hogy Purge all, csak Purge Unused.
Ezzel kapcsolatos, hogy elkészítettem két dinamikus komponenst, aminek különböző a neve. Megnyitom egy külön tervben és mindkettőnek tökéletesen működik minden funkciója. Ha mind a kettőt egyszerre rakom be akkor a méretváltoztatásnál elrontja az egészet mert keveredik a két komponens neve a képletben. Az egyiké A45_1A a másik A45_1kA .
Már minden létező helyen átírtam a nevüket, de amikor megnyitom az általam készített könyvtármappát, ott átnevezi az A45_1kA nevűt A45_1kA_1_1 -re, és ezt nem tudom belőle kipurgálni. Aztán létrehoztam két színt, amit el is mentettem save as-al egy mappába, de azzal is ez a baj hogy átnevezi, így a komponens nem érzékeli a beírt színt, mert nem talál ilyet. -
Igazad van, "Purge unused". Bocs.
Ami a dinamikus komponenseket illeti... Fogalmam sincs, miért csinálja. Tudnád csatolni őket? (Semmit nem garantálok; egyszerűen hülye vagyok a dinamikus komponensekhez - de majd meglátjuk)
-
Van egy problémám.
Készítettem egy ajtót, de sehogy nem tudom befesteni mert összeomlik a SU.
Még külön-külön a felületeket sem.
Sőt a hátulját sem ami sík felület.Follow Me-vel csináltam a komponenst.
-
Nem tudom; nekem simán megnyitja és engedi festegetni minden gond nélkül...
-
Hát ez kész...
Tanácstalan vagyok.
Az ikonjaimat is totál átrendezte az összeomláskor... -
Kipróbáltam más textúrával.
Néhánnyal be lehet festeni.
De miért nem lehet mindegyikkel?
Advertisement