Terület
-
Hello!
Van olyan plugin, ami az adott felület területét adja meg nm2ben? a felirat a felületre kerül és ahogy változik úgy változik a szám is. Statikusna persze rá tudom írni. Vagy valami listaszerűen kiírja oldalra a mérteket.
Történetesen a falfelüteket is meg kell adnom a festéshez, és a helyiségek köbméterét a fűtéshez. alapterületeket meg a járolapozáshoz. Erre vannak kiegészítők?
köszi
-
Szia!
Ha rákattintasz egy felületre jobb gombbal és az "Entity info"-t választod, akkor kiírja a felület nagyságát cm2-ben (illetve abban a mértékegységben, amiben dolgozol). Namármost ezeket persze össze is kell adogatni...
Aztán ha "látványnak" akarod, akkor ott van a "Text" eszköz amely egy felületre helyezve alapban annak a nagyságát írja ki.
Persze, ha sok, kisebb felületen oszlik meg a dolog, akkor ezek nem valami ideális megoldások, de ha a material ablakban jobb gombbal rákattintasz egy textúrára, akkor ott van egy "area" (terület) menüpont amely aztán összeadja neked az összes felületet, amelyen az a textúra alkalmazva van - persze aztán vigyáznod kell, hogy csak azokat fesd be vele, amelyek tényleg olyanok lesznek!
Végül van itt két "cutlist and materials" plugin, amelyek hasznosak lehetnek (és sosem használtam őket, úgyhogy nem tudom, neked pont jó lenne-e):
http://www.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/Ruby/em_fil_page.htm -
köszi!
Advertisement