Sketchup hardver sebesség tesztelő
-
Csaba ez hogyan működik pontosan, mert én írhatok bármit nem tudom indulásra bírni.
Köszönöm
-
Megnyitod a ruby konzolt (Window menü) és beírod vagy bemásolod, hogy
Test.time_display
(ékezetek nélkül!) a konzolba aztán megnyomod az Entert.Tesz egy kört, majd kiírja, hogy hány frame/sec alatt tette meg. Érdemes árnyékokkal és anélkül is kipróbálni.
-
Hmm, én is így csináltam csak idéző jellel.
Viszont ha már topikot nyitottam illik ide raknom az eredményeimet.Szóval Lenovo Thinkpad T500 2243-6ug Windows VISTA 32
SketchUp 7.0.8657
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core 2 Duo P8700
CPU alias Penryn-3M
CPU stepping R0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
CPUID revíziószám 0001067Ah
CPU VID 1.1375 VCPU sebesség
CPU órajel 2660.0 MHz (eredeti: [ TRIAL VERSION ] MHz, overclock: 5%)
CPU szorzó 10x
CPU FSB 266.0 MHz (eredeti: 266 MHz)
Memóriabusz 532.0 MHz
DRAM:FSB arány 16:8CPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár [ TRIAL VERSION ]
L2 gyorsítótár 3 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója <DMI>
Alaplap neve Lenovo ThinkPad T500Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet Intel Cantiga GM45
Memória időzítések 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS)BIOS tulajdonságai
Rendszer BIOS dátuma 04/22/09
Video BIOS dátuma 06/12/08
DMI BIOS verzió 7VET66WW (2.16 )Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Intel GL40/GM45/GM47/GS45 Chipset - Graphics Controller 0 [B-3]
GPU kódneve Cantiga-GM (Integrated 8086 / 2A42, Rev 07)
GPU órajele 533 MHzMező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója <DMI>
Alaplap neve Lenovo ThinkPad T500Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel AGTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 267 MHz (QDR)
Effektív órajel 1067 MHz
Sávszélesség 8532 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR3 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM:FSB arány 16:8
Valódi órajel 533 MHz (DDR)
Effektív órajel 1067 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ] MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media Interface
Hálózatról maxon, árnyék nélkül
Hálózatról maxon, árnyékkal
Akkuról minimumon árnyék nélkül
Akkuról minimumon árnyékkalNem egy erőgép, de nem is arra készült, és nem is azért szeretem.
Igazából a vidkari fogja vissza az eredményeket, pláne, hogy leginkább azt teszteli.Az asztalit most nem csinálnám meg, majd talán később.
Üdv.
-
...és akkor a folytatás.
Gépen semmi nem változott.
SketchUp 7.1.4871Érdekesség, hogy a 7.1 SU-nál nincs különbség az eredményekbe, hogy árnyékkal, vagy anélkül futattuk le a tesztet.
Üdv.
-
Ha nem az az intel chipset lenne a gépedben, hanem valami épkézláb videokártya, akkor sokkal gyorsabban tudna futni.
-
Én most telepítettem teljesen újra a gépemet - vagyis igazából most kéne kipróbálnom (SU 7.1.5804) az összehasonlítás végett. Lehet, hogy azért még ezt-azt felrakok, aztán nekilátok.
-
@gaieus said:
Ha nem az az intel chipset lenne a gépedben, hanem valami épkézláb videokártya, akkor sokkal gyorsabban tudna futni.
Hát igen, de ezzel is sok mindent megtudok csinálni. Amit meg már nem azt asztalin folytatom.
Mondjuk a bazilikáddal valószínű bajba lenne a laptopom.Üdv.
-
@gaieus said:
Én most telepítettem teljesen újra a gépemet - vagyis igazából most kéne kipróbálnom (SU 7.1.5804) az összehasonlítás végett. Lehet, hogy azért még ezt-azt felrakok, aztán nekilátok.
Majd én is csinálok még egyet, ha megjön a WIN 7-em. Sztem nagyban függ az OS-től is.
Lehet mielőtt felrakom win7-et tolok egy XP-t, mert a vista-m hoz van egy downgrade.
....csak az összehasonlítás végett, ....meg mert kíváncsi vagyok(lehet ezért őszülök)Üdv.
-
Na jó, itt van ("screenshot"-ot nem csináltam, mert még nem raktam föl a programot)
Árnyékok nélkül: 63,6 fps
Árnyékkal 63,5 fpsIntel Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz)
nVidia Geforce 9600 GT (1 Mb)
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát) -
Nem rossz...
Neked sincs különbség az árnyék és árnyák nélküli teszt között.
Nem hinném, hogy ez így normális.Sztem lassan megcsinálom az asztalit is kíváncsiságból.
-
A 7.0-s verzióval elég komoly különbség volt. Amit a 7.1-ben változtattak (többek között) az az, hogy a teljesítmény érdekében, a mozgás idejére automatikusan kikapcsolja az árnyékokat (meg a nehéz stíluselemeket, akár a textúrákat is). Ezért annyira hasonló a kettő. Tulajdonképp az is árnyékok nélkül fut - és aztán utána kapcsolja vissza.
-
Értem.
-
Itt
Arnyekkal: 56.7 fps
nelkul: 55.1 fpsIntel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz
4GB RAM
ATI 4870 1GB
Win7 64erdekes, hogy neked jobbak az eredmenyeid... ez mibol lehet? az hogy egy masik massziv model fut egy masik ablakban az eleg kicsit valtoztat a dolgon. az arnyek nelkuli ertek kicsit jobb lesz mint az arnyekos...
@gaieus said:
Na jó, itt van ("screenshot"-ot nem csináltam, mert még nem raktam föl a programot)
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát) -
Valószínűleg a processzorban van a különbség - 3.0 és 2.4)
-
@gaieus said:
Valószínűleg a processzorban van a különbség - 3.0 és 2.4)
bar nem vagyok hardware guru, de nallam negy van nallad meg ketto...
sketchup nem hasznalna ki ezeket? -
A SketchUp csak egy processzort használ.
-
@amonserrano said:
Itt
Arnyekkal: 56.7 fps
nelkul: 55.1 fpsIntel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz
4GB RAM
ATI 4870 1GB
Win7 64erdekes, hogy neked jobbak az eredmenyeid... ez mibol lehet? az hogy egy masik massziv model fut egy masik ablakban az eleg kicsit valtoztat a dolgon. az arnyek nelkuli ertek kicsit jobb lesz mint az arnyekos...
@gaieus said:
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát)Hát meg neked egy win7 van fent amit nem lehet összehasonlítani egy XP-vel.
Annyit vesztenél max. 4gb helyett 3gb-ot használna de ez nem annyira lényeges.
Ha nekem is Vista helyett XP lenne fent sokkal jobb eredmények lennének.Persze úgy sem közelíteném meg egy asztali gép teljesítményét. -
Úgy istenigazából a memória nem is annyira fontos a SketchUp-nak. Leginkább a processzor és természetesen (különösen nagyobb textúrák és árnyékok esetén) a videokártya.
Egy-két tipp, hogy minél gyorsabb legyen:
- A style > Edit > Face settings fülön az átlátszóságot állítsd "Faster"-re. Ha kell, szebb exportáláshoz visszaállíthatod közepesre vagy jóra bármikor
- A Preferences > OpenGL fülön ne állítsd be, hogy "use max. texture..." - így az 1024 pixelnél nagyobb textúrákat lenyomorítja a SU és könnyebben kezeli a videokártya (exporthoz megint csak fel lehet kapcsolni, ha kell)
- ugyanitt legyen minél nagyobb antialias beállítva a "hardware acceleration" dobozban
- A Model info > Rendering fülön kapcsold be a "use antialiased textures"-t
- ne használj árnyékokat (csak exportnál)
- amin épp nem dolgozol, pakold át rejtett rétegekre (de előbb csinálj belőlük csoportot/komponenst)
- a modellezést leginkább a textúrák kikapcsolásával csináld - amíg lehet
- Model info > Components fülön állítsd be, hogy elrejtse a modell többi részét, mikor egy csoporton/komponensen dolgozol (persze ez jó, ha néha ki van kapcsolva - legjobb egy gyorsgombot hozzárendelni)
-
Örömmel látom, hogy itt nem csak angolul megy a társalgás, és a tetejébe' épp olyan témáról, ami nekem is "húsba vágó".
Bár nekem inkább problémáim vannak: van egy tűrhető 4 magos gépem, és az archicad13-nak, ~1 év winxp32bit után föltettem egy win7 ultimate 64 bitest (ami egyébként lenyűgőz: gyors, kézre álló, egy csomó 32 bites szoftverrel is jól megbírkózik; rendszerteljesítmény adatok: 4,8+2×5,9+2×7,1). Az xp-n egész jól ment még a 7-es sketchup is. A win7-re föltettem a sketchup.google.com-ról a legutóbbi ingyenes verziót (ami egyébként elég is volna, az xp-n is az volt); és gyakorlatilag használhatatlan (4 db közepesen bonyolult fától gyakorlatilag használhatatlan ul lassú - ennél lényegesen bonyolultabb modellekkel is dolgoztam évekkel ezelőtt, az előző gépeimmel). Ezt a tesztelőt föl se meerem tenni (de majd megteszem, és beszámolok.Tehát a kérdés: mi lehet a gond? Javaslat a megoldásra?
-
Ezek milyen számadatok:
4,8+2×5,9+2×7,1amúgy a SketchUp sajnos csak egy magon fut, vagyis a magod órajele fogja meghatározni a teljesítményét. A másik, amire esetleg gyanakszom, a videokártya. Van hozzá megfelelő meghajtóprogramod a 64 bites Win7-hez?
Advertisement