Sketchup hardver sebesség tesztelő
-
Na jó, itt van ("screenshot"-ot nem csináltam, mert még nem raktam föl a programot)
Árnyékok nélkül: 63,6 fps
Árnyékkal 63,5 fpsIntel Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz)
nVidia Geforce 9600 GT (1 Mb)
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát) -
Nem rossz...
Neked sincs különbség az árnyék és árnyák nélküli teszt között.
Nem hinném, hogy ez így normális.Sztem lassan megcsinálom az asztalit is kíváncsiságból.
-
A 7.0-s verzióval elég komoly különbség volt. Amit a 7.1-ben változtattak (többek között) az az, hogy a teljesítmény érdekében, a mozgás idejére automatikusan kikapcsolja az árnyékokat (meg a nehéz stíluselemeket, akár a textúrákat is). Ezért annyira hasonló a kettő. Tulajdonképp az is árnyékok nélkül fut - és aztán utána kapcsolja vissza.
-
Értem.
-
Itt
Arnyekkal: 56.7 fps
nelkul: 55.1 fpsIntel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz
4GB RAM
ATI 4870 1GB
Win7 64erdekes, hogy neked jobbak az eredmenyeid... ez mibol lehet? az hogy egy masik massziv model fut egy masik ablakban az eleg kicsit valtoztat a dolgon. az arnyek nelkuli ertek kicsit jobb lesz mint az arnyekos...
@gaieus said:
Na jó, itt van ("screenshot"-ot nem csináltam, mert még nem raktam föl a programot)
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát) -
Valószínűleg a processzorban van a különbség - 3.0 és 2.4)
-
@gaieus said:
Valószínűleg a processzorban van a különbség - 3.0 és 2.4)
bar nem vagyok hardware guru, de nallam negy van nallad meg ketto...
sketchup nem hasznalna ki ezeket? -
A SketchUp csak egy processzort használ.
-
@amonserrano said:
Itt
Arnyekkal: 56.7 fps
nelkul: 55.1 fpsIntel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz
4GB RAM
ATI 4870 1GB
Win7 64erdekes, hogy neked jobbak az eredmenyeid... ez mibol lehet? az hogy egy masik massziv model fut egy masik ablakban az eleg kicsit valtoztat a dolgon. az arnyek nelkuli ertek kicsit jobb lesz mint az arnyekos...
@gaieus said:
4 Mb RAM (ebből persze a 32 bit-es XP csak valami 3,valamennyit lát)Hát meg neked egy win7 van fent amit nem lehet összehasonlítani egy XP-vel.
Annyit vesztenél max. 4gb helyett 3gb-ot használna de ez nem annyira lényeges.
Ha nekem is Vista helyett XP lenne fent sokkal jobb eredmények lennének.Persze úgy sem közelíteném meg egy asztali gép teljesítményét. -
Úgy istenigazából a memória nem is annyira fontos a SketchUp-nak. Leginkább a processzor és természetesen (különösen nagyobb textúrák és árnyékok esetén) a videokártya.
Egy-két tipp, hogy minél gyorsabb legyen:
- A style > Edit > Face settings fülön az átlátszóságot állítsd "Faster"-re. Ha kell, szebb exportáláshoz visszaállíthatod közepesre vagy jóra bármikor
- A Preferences > OpenGL fülön ne állítsd be, hogy "use max. texture..." - így az 1024 pixelnél nagyobb textúrákat lenyomorítja a SU és könnyebben kezeli a videokártya (exporthoz megint csak fel lehet kapcsolni, ha kell)
- ugyanitt legyen minél nagyobb antialias beállítva a "hardware acceleration" dobozban
- A Model info > Rendering fülön kapcsold be a "use antialiased textures"-t
- ne használj árnyékokat (csak exportnál)
- amin épp nem dolgozol, pakold át rejtett rétegekre (de előbb csinálj belőlük csoportot/komponenst)
- a modellezést leginkább a textúrák kikapcsolásával csináld - amíg lehet
- Model info > Components fülön állítsd be, hogy elrejtse a modell többi részét, mikor egy csoporton/komponensen dolgozol (persze ez jó, ha néha ki van kapcsolva - legjobb egy gyorsgombot hozzárendelni)
-
Örömmel látom, hogy itt nem csak angolul megy a társalgás, és a tetejébe' épp olyan témáról, ami nekem is "húsba vágó".
Bár nekem inkább problémáim vannak: van egy tűrhető 4 magos gépem, és az archicad13-nak, ~1 év winxp32bit után föltettem egy win7 ultimate 64 bitest (ami egyébként lenyűgőz: gyors, kézre álló, egy csomó 32 bites szoftverrel is jól megbírkózik; rendszerteljesítmény adatok: 4,8+2×5,9+2×7,1). Az xp-n egész jól ment még a 7-es sketchup is. A win7-re föltettem a sketchup.google.com-ról a legutóbbi ingyenes verziót (ami egyébként elég is volna, az xp-n is az volt); és gyakorlatilag használhatatlan (4 db közepesen bonyolult fától gyakorlatilag használhatatlan ul lassú - ennél lényegesen bonyolultabb modellekkel is dolgoztam évekkel ezelőtt, az előző gépeimmel). Ezt a tesztelőt föl se meerem tenni (de majd megteszem, és beszámolok.Tehát a kérdés: mi lehet a gond? Javaslat a megoldásra?
-
Ezek milyen számadatok:
4,8+2×5,9+2×7,1amúgy a SketchUp sajnos csak egy magon fut, vagyis a magod órajele fogja meghatározni a teljesítményét. A másik, amire esetleg gyanakszom, a videokártya. Van hozzá megfelelő meghajtóprogramod a 64 bites Win7-hez?
-
@gaieus said:
Ezek milyen számadatok:
4,8+2×5,9+2×7,1Vezérlőpult/windows-élményindex (1-10 pontig értékeli a konfigurációt, hogy mennyire felel meg a win7 új lehetőségeinek):
processzor (intel core2 quad q6600 @ 2,4 GHz): 7,1 pont;
memória: 7,1;
videokártya (windows aero teljesítmény): 5,9;
3d munka és játékgrafikai teljesítmény: 4,8;
merevlemez adatátviteli sebessége: 5,9;
Pusztán annyit akartam jelezni, hogy nem túl rosszak az értékek (de mondjuk ebből is az derül ki, hogy a videokártya lehet a ludas...)@gaieus said:
amúgy a SketchUp sajnos csak egy magon fut, vagyis a magod órajele fogja meghatározni a teljesítményét. A másik, amire esetleg gyanakszom, a videokártya. Van hozzá megfelelő meghajtóprogramod a 64 bites Win7-hez?
kértem egy automatikus frissítést; eddig ez bejött (nem mindenütt erőltette a windows update-et, hanem automatikusan megtalálta és letöltötte a megfelelő cuccot).
-
Ne haragudj meg a következő véleményemért, de a windows "élmény" tesztelő kb. annyit ér, mint egy kalap szar.
Kinek és milyen élményét tesztelik???
Egy 2,4 GHz-es processzor nyilván gyengébb, mint egy 3,0 vagy 3,8 GHz processzor. Attól, hogy a Windows ostoba "külcsín" dolgai - mindenféle aero meg ilyenek - (ezt amúgy is az ember a telepítéskor úgyis lekapcsolja) mennek rajta, az nem azt jelenti, hogy mindenre alkalmas.
A videokártya és 3D, meg játék teljesítmény a windows esetében kizárólag a DirectX (windows termék) alapján van meghatározva, tehát ha pl. valami OpenGL teljesítményt igényel (mint pl. a SketchUp), a windows "élményjelentései" semmit nem érnek. Sőt, rosszabbak, mint ha nem lennének, mert mindenki megeszi őket és azt hiszi, boldog velük.
Vagyis a "nem túl rossz eredmények" tényleg lehetnek klasszak valami windows alkalmazás futtatásában (pl. Office 2007), de semmit nem mondanak ahhoz, hogy a SketchUp - és bármi más, a windowstól független alkalmazás - hogyan kéne fusson.
Mi a videokártyád pl. és milyen meghajtó van hozzá?
-
amugy nem biztos, hogy a lassusag a gepben van:)
volt itt regebben egy topic, amit meg en nyitottam, mert lassu volt a SKUP 7.... http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=19869
egy ket pipa es megoldodik minden baj:) csak valamiert ezek alapbol nincsenek berakva sztem... -
A SketchUp, mikor feltelepül, megpróbálja kideríteni, hogy a videokártya alkalmas-e, és ehhez képest kapcsolja be a hardware-gyorsítást vagy sem. És hát bizony néha téved...
Advertisement