Balázs fa textúrája
-
Üdv!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Jobbulást, és kívánom, hogy immár probléma megoldó szmed immáron tisztánlátó is légyen!
További szép napot!
-
Nos, a "Projected" metódus ilyenkor nyilván nem használható, mert az valóban "vetíti" a képet az alatta lévő alakzatra, és az oldalakon, ahol már az eredeti képre merőleges síkok vannak, annyira eltorzul a kép, hogy valójában csak az utolsó pixeleket ismételgeti.
Ezért hát a "Wrap" (~Körbecsomagol) módszer használható.
- A "Hidden geometry" bekapcsolásával kattints a középső, nagy felületre, majd Jobb egérgomb > Texture > Position. Ne csinálj semmit, csak nyomj egy entert.
Most tulajdonképpen elég volna lekapcsolni a Hidden geometry-t, majd az előbb pozicionált textúrát lemásolni és az egész, elsimított felületre alkalmazni, de nagy valószínűséggel nem lenne tökéletes a mű, mert szétrobbantott ívek vannak a formában és össze-vissza színez ilyenkor.- Ezért hát jön a kézi tökölés (hidden geometry megint bekapcsolva); ha a Paint eszközt választod és lenyomod az Alt gombot, akkor egy ilyen pipettát kapsz. Ezzel másold le a már pozicionált textúrát.
3. Ezután a lemásolt textúrával fesd be a következő szegmenst
Majd erről másolva megint a következőt és így tovább - mind a négy oldalon.
Kissé hosszadalmas türelemjátéknak tűnik, de valójában úgy egy perc alatt végezni lehet vele.Ha már itt tartottam, csináltam belőle egy gyors kis renderelést. Talán túl csillogós szögből, de sebaj.
Végül a fájl:
És kösz fiúk az aggódást és drukkolást - jobban látok vele, mint valaha!
(most kezdjek el gondolkodni más testrészeimen is?)
-
Köszönöm szépen a gyors segítséget.
Kerkythea-val renderelted?
Mivel sikerült a felületét ilyen érdesre csinálni?Nekem nem viszi át a twilight fényeit a Kerky-be.
Mondjuk mostanában csinál érdekességeket a twilight.Köszi még egyszer.
-
Ez Twilight volt. A "Bump map"-nél ráklikkelsz a kis lánc ikonra, és a képet fogja használni hozzá. Azt hiszem, 0,3 erősséget állítottam.
Advertisement