Twilight Render
-
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).
Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb?
-
@gaieus said:
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).
Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb?
Aham....
Presets-->express--->easy--->medium+Ezt utólag vettem észre hogy így felejtettem, aztán nem foglalkoztam vele. Ez csak a render időt rövidítené esetleg nem?
8,5MB?
Megnéztem már 9,9MB és rájöttem miért.
Nyitottam egy topikot(gondolom most örülsz:) )ahol is egy WH modellel vannak problémáim és ez is sztem oda vezethető vissza. A tök nyers konyha modellem letöltött mosogató és fűszertartó nélkül materials-okkal ellátva 480kb. Ez tök barátságos méret ez volt a 6. mentésem. A 7. mentés ahol bent van a mosogató és a fűszertartó(robbantás néllkül) már 2,5MB. És sztem mikor elkezdtem a fűszertartó modellt felrobbantgatni hogy kiszínezzem ott szabadult el a pokol mert a 8. mentés már 8MB, a 10. mentés meg 9,9Mb.
Ezt még szerettem volna megkérdezni hogy mitől van az hogy ha egy WH modellt letöltök és felrobantok akor így megnő a rajzom mérete?Köszi
-
A másik topikban válaszoltam arra a kérdésre.
Ha valamit, amiben olyan komponensek vannak, amelyekből több is van a modellben, felrobbantasz, akkor az összes geometriát külön fogja számolni. Ha komponensek vannak, akkor azokból csak egyet, a többinek csak a helyét, színét, nagyságát...
-
Értem igazad van.
Majd még csatolok egy képet amit mostanság csinálok még abba lesz egy ilyen mosogatóhoz hasonló zavar.
-
Ez volt a "flat aluminium" felület közelről tegnap.
Aztán távolról most.
Hát tűrhető, de nem az igazi. Az lehet gond hogy alapból nem fehér a mosogató színe hanem szürke?
Illetve amit még szeretnék megkérdezni az díszpárkánynál az a fekete besötétedés. Én először az élke besűrűsödésére gondoltam de akkor jobb oldalt fent miért olyan ha az közelebb van?Átviszem Kerky-be hátha.
-
Soha, semmit ne fess tiszta fehérre. Legfeljebb halványszürkére, az RGB csatornán mindegyik színre ne több, mint kb. 240-es értéket adva (de lehet még kevesebb is). A tiszta fehér gondokat okoz (és olyan nincs is a természetben.
Nem tudom elképzelni, mi lehet az a fekete sáv. Mintha árnyék lenne, de hát ennyire fekete nem kéne legyen. Mennyi fényforrás van itt és honnan jön a fény? (A visszaverődésből látom, hogy valahol "mögöttünk" kell valami ablaknak lennie).
-
Ez készült Kerkythea-ban úgy hogy semmit nem állítottam, mivel nem tudom mit kellene.
A lényeg hogy itt nincsenek azok a hibák,viszont nem úgy volt hogy a beállítások megmaradnak Kerky-ben Csaba? , vagy mi az amit nem állítottam be.Mikor exportáltam a pluginnal az xml-t akkor a clay,photmatched, insanced NO-ra volt állítva a light be volt kapcsolva viszont mikor az export végén megjelent az ablak, hogy elkészült ott a point és spot lights-nál is 0-át ír.
Köszi
-
Hát meg nem tudom mondani. Tényleg a fájl kellene - ez így olyan, mint amikor az EZO TV-ben távgyógyítással próbálkoznak a médiumok.
Én fényforrást csak egyszer exportáltam Kerkytheába - az akkor point light volt - és minden gond nélkül átment. Igaz, lehet, hogy a renderelés előtt azért átnéztem a dolgot, mert épp azért kellett exportálno, mert olyan nagy méretet kellett renderelnem, amekkorát SketchUpból az én kis masinám már nem tudott a Twilight-tal.
-
@gaieus said:
Soha, semmit ne fess tiszta fehérre. Legfeljebb halványszürkére, az RGB csatornán mindegyik színre ne több, mint kb. 240-es értéket adva (de lehet még kevesebb is). A tiszta fehér gondokat okoz (és olyan nincs is a természetben.
Nem tudom elképzelni, mi lehet az a fekete sáv. Mintha árnyék lenne, de hát ennyire fekete nem kéne legyen. Mennyi fényforrás van itt és honnan jön a fény? (A visszaverődésből látom, hogy valahol "mögöttünk" kell valami ablaknak lennie).
Kipróbáltam a fehéret, de nem lett jó, mert olyan volt mintha krómozták volna a mosogatót.
Kerky-ben mint láthatod jól néz ki de én is vmi fénytörési hibának tartom(és lehet a mosogatónál is ez lehet a gond mikor olyan zavaros), ami lehet csak azért nem jelentkezik Kerky-ben mert nem vittá át a fényforrást. Bár ha átvinné akkor is lehet jobb volna.Egy darab fényforrást raktam a konyha közepére kb,2mx2m-es távolságra a falaktól mintha egy mennyezeti lámpa lenne. Ezért érdekelne hogy hogyan szokták elhelyezni a fényeket amit a múltkor is kérdeztem mert én tök hülye vagyok ezekhez.
-
Hát gondolom, oda rakják többnyire, ahol a lámpa amúgy is lenne. Arra nagon vigyázz, hogy maga a fényforrás (ami valami gömbszerűség) ne érjen hozzá semmihez. Rakd egy kicsivel lejjebb a plafonnál pl.
Én maximum point light-okat szoktam használni (ugyebár reflektorok és szpotlámpák ezeknél a rómaiaknál nem voltak).
Szóval valójában ilyen renderelés kérdésekben itt amolyan "vak vezet világtalan"-t játszunk...
-
@gaieus said:
Hát meg nem tudom mondani. Tényleg a fájl kellene - ez így olyan, mint amikor az EZO TV-ben távgyógyítással próbálkoznak a médiumok.
Számból vetted ki a szavakat, már csatolom is mert úgy sokkal többet látsz majd.
Bármi egyéb építő jellegű kritika jól jön ha esetleg te vmit máshogyan csinálnál.
Itt van még egy kép.
Lehet külön kellene vennem a csaptelepet és a mosogató medencét mert most meg nagyon csillogósra sikerült a medence.
Köszi
-
Na, itt ugyanaz a hiba. Az a párkány egy komponens, amelyet fával textúráztál, de közben belül a felület nem volt textúrázva, és ráadásul a "back face" volt kifelé.
Ha ezt megszünteted, akkor rögtön helyesen renderelődik ("Low" beállyítással, 1'15")
-
Jajj, köszönöm.
A mosogatóhoz hozzányúltál mert az is elég szép tíszta. Mindjárt lerenderelem én is ilyen nézetből, hogy nekem milyen.Még egyszer köszi.
MOD: nem nyúltál nekem is olyan lett LOW beállítással.
-
Kicsit nyúltam ide-oda... Itt van egy másik, és most csinálok még egy harmadikat is. Csatolom hozzá a fájlt (csináltam plafont is, hiszen onnan is verődnek vissza sugarak, de az ezen a képen még nincs rajta).
-
Na, itt van egy a plafonnal. Így látszik a fényforrás helye is (és ez így természetesebbnek hat), másrészt van miről visszaverődnie a fénynek, így a konyhabútor megcsillan olyan helyeken, ahol ez a szórt fény éri.
Persze az anyagokon állítottam egy kissé itt-ott (mindennek kell valami "template"-et adni, különben szinte nem működik semmi fényviszony a modellben - ha mást nem adj neki egy Paint > flat valamit...).
A "physical sky"-t ugyancsak lekapcsoltam és egy halvány szürke háttérrel helyettesítettem. Ez így hozzájárul az általános fényviszonyokhoz, de nem olyan intenzíven, mint a physical sky (és semleges színt ad hozzá csupán).
A nézet most nem olyan "madártávlatból" van, mint az előbb, de ez a függőleges vonalakkal való ábrázolás az "etalon" (ahogy engem is folyton kioktatnak róla).
-
Ezt a physical sky-t sosem állítottam, mert nem tudom mire jó. A te képeden hol jelentkezik, mert nem nagyon látom talán annyit hogy kicsit szürkébb a kép de az lehet hogy a render típus miatt van.
Esetleg a te beállításoddal átküldenéd a modellt hogy puskázhassak kicsit.
Amúgy ami tőlem telt azt megcsináltam majd holnap berakom abba a mutogatós topikba, nem tudom mi a címe hirtelen.Köszi mindent sokat segítettél.
Üdv.
-
Amit csatoltam fentebb, az ezekkel a beállításokkal van. Itt állítod a hátteret.
A physical sky (alapbeállítás) külső rendereknél fizikailag a legkorrektebb hatást adja. Olyan "hamis" belsőnél azonban, amelyik csak félig belső (mint a tiéd, mert hiányzik két fal is), túl intenzív hatása lenne, és mivel van belső világításod is, így jobb egy semleges háttérszínt adni.Ha ezt "background color" helyett "sky color"-ra állítod, akkor a sötétségétől/világosságától függően ez is hozzájárul ugyan az általános megvilágításhoz (nem is baj, mert csak egy fényforrásod van), viszont mindenképpen semleges marad és nem fog erős árnyékokat sem vetni.
Ha megnézed a legutóbbi képet, a plafonnal együtt, amely most már szórja is a fényt a konyhában, valójában sokkal élethűbbnek tűnnek az árnyékok (azaz mintha valóban a lámpából jönnének). Persze a te beállításaidban a nap is eleve ki van kapcsolva.
-
Ha ezt "background color" helyett "sky color"-ra állítod, akkor a sötétségétől/világosságától függően ez is hozzájárul ugyan az általános megvilágításhoz (nem is baj, mert csak egy fényforrásod van), viszont mindenképpen semleges marad és nem fog erős árnyékokat sem vetni.
Nagy különbséget nem láttam pedig én is ugyan azt állítottam amit te. Na majd próbálgatom, és rájövök mit kellene észre vennem.
Amúgy egy falam hiányzott csak(miután a plafont beraktam), mert ha bent van minden fal akkor nem tudom olyan távolról renderelni a konyhát hogy ráférjen egy képre.Aztán ha kell látszódnia a falnak akkor odarakom.
Tényleg ezt hogyan szokták megoldani ha minden fal a helyén van hogyan renderelik?Köszi
üdv. -
Hát vagy a látószögön állítasz (Shift+Z és aztán húzkáld a kurzort föl/alá a képernyőn) vagy renderelj panorámát.
-
Húú... megint egy új fogalom= "renderelj panorámát"
Ezt hogy is kell és mi ez?Köszi
üdv.
Advertisement