Twilight Render
-
Hát, én a tervről nem sok mindent tudnék mondani, hisz nem értek hozzá, illetve a megrendelőt sem ismerem.
Ide viszont (ha ezt így hagyod, félig a "szabadban"), semmiképp nem kellenek az "interior", meg hasonló renderelési módok. Azok leginkább valóban belsőkre,illetve sok fényforrással megvilágított jelenetekhez jók. Persze végső soron építhetnél ide plafont, hiszen azért napfénnyel, felülről megvilágítani egy konyhát nem túl természetes. Nagyon "kiégnek" a színek.
Amúgy, ha faanyagokat keresel, nézd meg ezt a listát: http://www.defcon-x.de/texturen/holz/
-
Nem a szakmai oldaláról kértem a véleményedet
Hanem arról hogy például a padlót külön-külön groupokból kell-e csinálni vagy csak valahogy textúrázni kell és hasonlók érdekelnének. (Olyan ez gondolom mint te amikor cserepet raksz egy tetőre.) A textúra (a pulté) mérete nem túl nagy?Mennyezet van egyébként, csak a rálátás miatt néha eltüntettem pl. a Scene1-ben
@unknownuser said:
Amúgy, ha faanyagokat keresel, nézd meg ezt a listát:
Köszi még hasznomra válhat. Viszont nekem többnyire olyan textúrákat kell használnom amelyek mögött egy valós termék -munkalap, ajtólap, laminált lap- áll. Sajnos ezek elég gyér textúrák néha.
A fájlméret a tervhez képest nem túl nagy?
-
Elkezdtem játszadozni a renderelés részével, és azt találtam, hogy a padlót te valójában csak SU vonalak segítségével osztottad fel lapokra. Nos, ez így nyilván nem jó, mert a renderen ezek nem jönnek ki. Jobb egy jó textúrát használni, amelyen a fugák is benne vannak - vagy ha már modellel dolgozol, akkor ezeket be is kell mélyíteni. Mint ahogy nálam is lehet egyenként rakni a cserepeket vagy (leginkább) valami textúrát alkalmazni és csupán ahol nagyon fontos (pl kúpcserepeknél éleken) használni valami modellszerűséget. Különben marhára elviszi a modellt a komplexitás felé és minden lassabb lesz (bár maga a fájlméret nem feltétlenül növekszik túlságosan, ha az ember komponenseket használ).
Textúrák tekintetében - ha a magad, valós anyagait szeretnéd használni - hosszú távon esetleg meg is érné ezekből fotó alapján létrehoznod a magad "könyvtárát". Na, ez persze nem könnyű, főleg a jó (leginkább "egyenletes") megvilágítás miatt, bár manapság a különböző képszerkesztők bámulatos, mi mindent tudnak ez ügyben.
Esetleg megpróbálhatod ezt z ingyenes fatextúra generáló programot: http://www.spiralgraphics.biz/ww_overview.htm
Egész jó dolgokat lehet vele kihozni - (ha jól emlékszem) és a "bump map"-eket is generálja, amelyek a rendereléshez kellenek.Esetedben a fájlméretet nyilván az importált komponensek is befolyásolják - sajnos ezeknél ugyebár nem nagyon tehet az ember semmit, ha éppen nincs kedve maga elkészíteni őket valamilyen "optimalizált" méretben.
-
Köszi. Nagyon jó kis program.
Csempét és járólapot nem találtam benne és importálási lehetőséget sem.Ebben a topikban találtam Balázs konyhatervét és ő úgy készítette el a korpuszokat, hogy nem elemenként, hanem egy nagy téglatest például a felső sor és arra aggatta az ajtókat. Most én is téglatestekből készítettem a korpuszt. Mi lenne akkor ha olyan bonyolult dinamikus komponensekből állna az egész, mint amelynek a prototípusán dolgozom...
Nem tudom az nagyban befolyásolja a méretet hogy az ajtók nem sima groupok, hanem dinamikus komponensek?
Mert az ajtókra egyszerűbb volt írni néhány képletet, mint fredoval nyújtani, mert ugyebár itt a fogantyúim vízszintes helyzetben állnak ezért kétszer kell nyújtani a szélességet, egyszer a magasságot. -
A Thea renderre nincs valami ötleted? Felraktam és nem működik. Un-installálom de továbbra is keres egy korábbi tervemet.
-
Nem hiszem, hogy attól, hogy dinamikus komponens valami, bármit is változna a Twilight viselkedése. Legalábbis erről már akkor hallottam volna.
Igazából egy ilyen konyhabelső (pláne, ha valamennyire is fényes felületekkel dolgozol, márpedig azért itt többnyire ilyenek vannak) akkor szép renderelve, ha több oldalról kap fényt. Jó egy ablak a külső fényekhez (itt lehet esetleg ún. "sky portal"-t használni, amely a külső fényeknek csak az ablakon beeső részét "számítja", így ami a konyha "dobozán" kívül van, az nem növeli a renderelési időt), de néhány belső megvilágítótest sosem árt.
Gőzöm nincs, mi lehet a thea baja. Telepítetted mind a renderelőprogramot, mind az exporter plugint rendesen?
Mi az, hogy "keres" egy tervet? Ha beindítja az ember, nem keres az semmit.
-
Thea not found in: C/.....terv.skp
Tehát nem találja ezt a fájlt.Nekem csak egy .exe telepítő fájl van.
-
Thea not found... azt jelentené, hogy a rendszer a Theátnem találja. Hova telepítetted (eredetileg)?
-
Akkor nem értem mi az a hivatkozás arra az skp fájlra.
A SU-ba ahova ajánlotta.
-
A Theát nem a SU-ba kell telepíteni, az telepíti magát külön a Program files könyvtárba. A Thea2SU exporter plugint kell telepíteni a SU plugin könyvtárba (illetve az is szépen megtalálja a helyét magától). Azt is eltávolítottad?
Ez a SU Plugin könyvtárában egyTheaExporter_loader.rb
fájlt és egyTheaExporter_files
könyvtárat hoz létre. Ezeket minden további nélkül, kézzel kitörölheted. -
Nem tudtam hogy két telepítő fájl létezik. Az alapprogramot fel sem raktam.
Most felraktam de ezt továbbra is kiírja.
-
A SketchUp-ban menj a Window > Preferences > Templates fülre és válassz valami más template-ot. Itt valami gubanc lehet - talán templát ként mentettél el egy fájlt normális mentés helyett a file menüben.
-
Igen még nagyon az elején mikor ismerkedtem a SU-val az volt a template, de azóta már rég átállítottam Product Design-ra. Valószínű erre emlékszik a Thea.
-
Akkor próbálj meg ilyen néven elmenteni egy fájlt oda (File > Save as template).
Azt is megpróbálhatod, hogy megkeresed, hol tartja a dolgait a rendszereden (ott kell legyen valami beállítás). Nálam (32 bites XP) ez itt van: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Thea Render
Ha esetleg kitörölsz mindent (vagy áthelyezed a tartalmat), akkor már nem akar majd ott kutakodni.
Advertisement