Meglévő geometria (pl. 3D szöveg) "hajlítása"
-
Üdv Gaieus!
Ismét egy problémával zaklatnálak.
A kérdés, hogy lehet-e valamilyen módon szöveget kör mentén elhelyezni,
mint például egy körpecséten, vagy a betűket egyenként kell elforgatnom?Kösz.
Hegylakó
-
Szia!
Hát igen,újabban megjelent két olyan plugin is, amelyekkel ez lehetséges (bár lehet, hogy egy teljes kört két részletből kell összeraknod egyelőre). A Free Scale képes group-ok hajlítására (ezzel max. 180 fokot lehet) vagy a Shape Bender, amellyel (csaknem) 360 fokot is (egyelőre nem érhet körbe teljesen a görbítés útvonala). Az alábbi példa ezzel készült (látszik, hogy nem csak elhajlítja a betűket, hanem meg is nyújtja őket, de ha előtte átméretezed, vagyis "összenyomorítod" a szöveget, akkor normálisra nyújthatja).
Azt, hogy melyik oldalról megy körbe a szöveg, az előnézet után lehet állítgatni a különböző nyilakkal, meg hasonlók. Érdekes, mert (azt hiszem), itt ugyanazokkal a beállításokkal csináltam az alábbi kettőt és mégis fordítva fut a szöveg.

Az elsőhöz a LibFredo plugint kell kiegészítőként telepíteni (linkelve van a topikban), a másodiknál a Progressbar.rb-t (úgyszintén linkelve)
-
Szia!
Kösz a segítséget, kipróbálom.
Találtam Neked egy érdekességet, hova linkeljem be?
Zirci apátság feltárás és modell készítés (bár lehet, hogy ismered)Üdv:
Hegylakó -
-
http://www.ocist.hu/zircz/
A lap alján vannak pdf-ek azokat nézd meg.Sajnos nem tudtam telepíteni a kiegészítőket, hiába próbáltam a plugins vagy a tools könyvtárba
berakni Őket a kiegészítőjükkel, nekem nem jelenik meg a programban. -
Figyelj arra, hogy ezek "zippelt" fájlok és a zip fájl tulajdonképpen egy tömörített könyvtár. Namármost amikor ki akarod csomagolni, a Windows akar egy olyan nevű könyvtárat létrehozni a Plugins könyvtáron belül, mint ami a zip fájl neve. Vagy ne engedd neki ide kicsomagolni (töröld ki azt, ami a kicsomagolás útvonalában a Plugins\ után van, ha egyenesen ide csomagolod) vagy másold át csak a tartalmát, ne az egész könyvtárat a Plugins mappába.
A Zircet mindjárt nézem... (Kösz)
-
Klassz. Mondjuk a belsők jobbak, mint a külső, de azért az is nagyon jó. Érdekes, hogy valójában az egész templomból (nyilván a régészetileg "megfogható" alapfalakon kívül) csak ez az egy pillérköteg maradt fenn (balra - jobbra a rekonstrukció):

Az is érdekes, hogy bár jelzik ezen az alaprajzon (31-es számmal - nagyjából a 13-as vonalában), de a magyarázatban már nincs benne.

Az (eredeti) ciszteri templomok a kedvenceim. A regulájuk tiltotta a díszítő ábrázolást (és a torony építését), ezért aztán elég "puritának" a templomaik, viszont ami "díszítést" (különösen a gótikában) el lehet az épületszerkezettel érni, azt mind megtették.
Ehhez képest a mai zirci apátsági templom (különösen a restaurálás után) egy barokk csicsahegy (na jó, azért azt is szeretem).

-
Kösz Műxik!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement