Meglévő geometria (pl. 3D szöveg) "hajlítása"
-
Üdv Gaieus!
Ismét egy problémával zaklatnálak.
A kérdés, hogy lehet-e valamilyen módon szöveget kör mentén elhelyezni,
mint például egy körpecséten, vagy a betűket egyenként kell elforgatnom?Kösz.
Hegylakó
-
Szia!
Hát igen,újabban megjelent két olyan plugin is, amelyekkel ez lehetséges (bár lehet, hogy egy teljes kört két részletből kell összeraknod egyelőre). A Free Scale képes group-ok hajlítására (ezzel max. 180 fokot lehet) vagy a Shape Bender, amellyel (csaknem) 360 fokot is (egyelőre nem érhet körbe teljesen a görbítés útvonala). Az alábbi példa ezzel készült (látszik, hogy nem csak elhajlítja a betűket, hanem meg is nyújtja őket, de ha előtte átméretezed, vagyis "összenyomorítod" a szöveget, akkor normálisra nyújthatja).
Azt, hogy melyik oldalról megy körbe a szöveg, az előnézet után lehet állítgatni a különböző nyilakkal, meg hasonlók. Érdekes, mert (azt hiszem), itt ugyanazokkal a beállításokkal csináltam az alábbi kettőt és mégis fordítva fut a szöveg.!["Normál"](/uploads/imported_attachments/Lkhf_BendRb.jpg ""Normál"")
Az elsőhöz a LibFredo plugint kell kiegészítőként telepíteni (linkelve van a topikban), a másodiknál a Progressbar.rb-t (úgyszintén linkelve)
-
Szia!
Kösz a segítséget, kipróbálom.
Találtam Neked egy érdekességet, hova linkeljem be?
Zirci apátság feltárás és modell készítés (bár lehet, hogy ismered)Üdv:
Hegylakó -
-
http://www.ocist.hu/zircz/
A lap alján vannak pdf-ek azokat nézd meg.Sajnos nem tudtam telepíteni a kiegészítőket, hiába próbáltam a plugins vagy a tools könyvtárba
berakni Őket a kiegészítőjükkel, nekem nem jelenik meg a programban. -
Figyelj arra, hogy ezek "zippelt" fájlok és a zip fájl tulajdonképpen egy tömörített könyvtár. Namármost amikor ki akarod csomagolni, a Windows akar egy olyan nevű könyvtárat létrehozni a Plugins könyvtáron belül, mint ami a zip fájl neve. Vagy ne engedd neki ide kicsomagolni (töröld ki azt, ami a kicsomagolás útvonalában a Plugins\ után van, ha egyenesen ide csomagolod) vagy másold át csak a tartalmát, ne az egész könyvtárat a Plugins mappába.
A Zircet mindjárt nézem... (Kösz)
-
Klassz. Mondjuk a belsők jobbak, mint a külső, de azért az is nagyon jó. Érdekes, hogy valójában az egész templomból (nyilván a régészetileg "megfogható" alapfalakon kívül) csak ez az egy pillérköteg maradt fenn (balra - jobbra a rekonstrukció):
Az is érdekes, hogy bár jelzik ezen az alaprajzon (31-es számmal - nagyjából a 13-as vonalában), de a magyarázatban már nincs benne.
Az (eredeti) ciszteri templomok a kedvenceim. A regulájuk tiltotta a díszítő ábrázolást (és a torony építését), ezért aztán elég "puritának" a templomaik, viszont ami "díszítést" (különösen a gótikában) el lehet az épületszerkezettel érni, azt mind megtették.
Ehhez képest a mai zirci apátsági templom (különösen a restaurálás után) egy barokk csicsahegy (na jó, azért azt is szeretem).
-
Kösz Műxik!
Advertisement