ACAD import
-
Csatolt file-ban hogyan szabadulhatok meg a kutyusomat tartalmazó síktól? Nekem csak a kutya vonalaira lenne szükségem, hogy pl. a PushPullal kihúzzam, mint ha egy darab kétcentis fából vágtam volna ki.
-
Szia Tibor!
Ez nem CAD import (vagyis dwg vagy dxf) hanem egy (raszteres) kép, vagyis pixelekből, nem vektorokból áll.
Ha jobb gombbal ráklikkelsz és "Explode", akkor kapsz ugyan egy síkot, amelyre ez a kép rá van húzva,de attól még nem fogod tudni a Push/Pullal húzogatni anélkül, hogy körbe ne rajzolnád előbb.Miből importáltad?
-
De, ez dxf file. Leellenőrzöm azért este, mert készült egy ilyen jpg is - lehet, hogy igazad lesz.
CorelDraw dxf vektorizált file.Utánanéztem - igazad volt, mint mindig. Hanem most újból elakadtam: A zárt alakzatokat miért nem tekinti kihúzható síknak most éppen a SU?
Van egy gyanúm: A görbék, ha eltérnek valahol picit is a síktól, kereshetem, hol a hiba. Nincs olyan menuitem valahol, hogy nyomja rá a vasalót, és menjen át rajta, mint egy úthenger?Húha! Nem mentettem az 1.1-et, s így kétszer ugyanazt a képet küldtem el. Nemtudom, hogyan csináltam, nekem sincs meg a winchesteren. No, majd néhány nap múlva megismétlem. (elég sokat dolgoztam pedig vele - jó lenne már egyszer kipihenten ülni a SU elé)
-
Meg tudtam oldani végül is a sík-nemsík problémát a következőképpen: Húztam benne egy egyenest, ekkor a sík valamelyik részét már helyesen értelmezte a SU, valamelyiket nem. Ezt a helytelen felületeken addig ismételgettem, míg teljes lett az elégedettségem. Végül ezeket a "segéd egyeneseket" kitörölgettem, s így már tudtam dolgozni tovább kedvemre.
Úgy érzem, ez SU hiba, hiszen a felület sík volt, a görbe pedig zárt - nem kellett egyebet javítgatnom. Azért ettől még nagyon szerethető a SU (és hátha az idő múlásával, a verziószámok növekedésével megszűnik ez a probléma... )
Íme a csatolatban a célom skiccrajza:
-
Bocs, úgy tűnik, én erről az egészről teljesen lemaradtam közben. Viszont a kutya jópofa!
Valóban, néha így lehet "begyógyítani" a lukakat, amelyeket a SU nem akar kitölteni. A bánat tudja, miért csinálja ezt időnként (bár kétségtelen, hogy néha tényleg valami dxf hiba az oka).
Advertisement