sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Maradék, kipucolandó geometria

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    9 Posts 2 Posters 1.6k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T Offline
      thyeby
      last edited by

A csavar fejében van néhány hiba, ami valószínűleg a FollowMe idomból adódott. Nincs elképzelésem sem arról, hogy ezt hogyan lehet korrigálni, sem arról hogy mikor kelekezett, sem arról, hogy újabb munkáknál ezt miként előzhetem meg.

becsavarodtam

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szerintem az a valami ott bent csupán fölösleg és az "Eraser"-rel így az X-ray módban simán kitörölheted a vonalakat. De ha feltöltöd, megnézhetjük.

Szakönyvből még nemzetközi környezetben sem lehet megélni... 😞
        Az a csomó hozzászólás tényleg nem kevés (és még itt is van néhány, a "Gugli"-nál,és akkor a Béta fórumokat még nem is számoltuk... 😉 )

Gai...

• T Offline
          thyeby
          last edited by

Nos, az Erase csak bonyolítja a helyzetet. Úgy érzem, ezzel Te sem fogsz tudni mit kezdeni, újra kell rajzolni az egészet. Csak tudnám, mire kell figyelnem, hogy ne járjak így...

Megtiltom, hogy ezt a csavart felhasználják a repülőgép műszakiak!

• T Offline
            thyeby
            last edited by

Eddig mégis sikerült eljutnom a radírral, de itt már jelentenem kell a csődbiztosnak.

TESCO gazdaságos

• T Offline
              thyeby
              last edited by

Ezt nem is annyira Neked írom mostmár, hanem ha valaki nyomonköveti, tanulhat belőle.

Soften, és nincs idő a fejfájásra!
              (vagy csak tüneti kezelés?)

Már csak egy menetvágó plugin kellene.

• T Offline
                thyeby
                last edited by

@gaieus said:

Szerintem az a valami ott bent csupán fölösleg és az "Eraser"-rel így az X-ray módban simán kitörölheted a vonalakat. De ha feltöltöd, megnézhetjük.)

Megpróbálom újból a kiradírozást. A fotón vettem észre, hogy "kívülről" is van elérhető vonal. Első nekirugaszkodásra ki sem tudtam jelölni, mert a belsejében kutakodtam - más nézőpontból.

@gaieus said:

Szakönyvből még nemzetközi környezetben sem lehet megélni... 😞

Ezt nagyon nagyon sajnálom - biztosan sokadmagammal.

@gaieus said:

De ha feltöltöd, megnézhetjük.)

Feltölteni nem tudom, mert rég 4 Mb fölött jár a méret.Azonban ennek apropóján had kérdezzem meg: Egyik fájl-ból a másikba lehet kijelöléssel átvinni objektumokat - mint pl. az Excel-ben?
                No, és újabb kérdés a magyar szkecsapbolondok lámájához: Amikor komponenst bontok a jobb click-el, rémül belassul a gépem. Kishíján egy cigiszünet. Ilyenkor futkos a hátamon a hideg, hogy bssza+, meginnemmentettem. Eddig mindig visszakaptam a fókuszt, de már félek megnyomintani az egerem jobbik felét emiatt. A másik dolog ezzel kapcsolatban: Nem vagyok benne biztos, hogy az explode megtörténik, mert újabb komponens komponáláskor újabb sorszámot kapok, ami gyanúm szerint jól növeszti a fájlméretet.

Ráadásnak még egy kérdés: Ominózus csavarból gyártottam hat darabot, de elfelejtettem sokszorosítás előtt a hosszát beállítani. Fog az működni, hogy kijelölöm mindet egyszerre, és csak a hosszából elveszek valamennyit?

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Na látod: megy ez. A fenti második variáció után tényleg ez volt már csak hátra. Gondolom, a "bekonyuló" éleket kitörölted,de így maradt egy luk,amelyet csak egy vonal berajzolásával tudtál befoltozni. Na mivel alapból az új vonalak nincsenek simítva,ezt külön kellett. Ennyi...

Ami a komponenseket illeti, valóban, ha egyet kitörölsz vagy szétrobbantasz, a "komponens definíció" attól még benne marad a modellben. Ezt meg is nézheted a Window > Components > In Model fül alatt: még mindig ott van. Viszont a legördülő lista melletti kis ikonra kattintva feljön egy menü, ahol kiválaszthatod a "Purge" (pucolás) parancsot és ez kitöröl minden olyan komponenst,amely bár benne van a fájlban, de nincs az (aktív) modellben.

Ilyen parancs van még a Style, Layers és a Materials ablakokhoz is vagy egyszerre pucolhatsz ki mindent a Window> Model info > Statistics alatt, szintén a Purge paranccsal (alul). Fogadni mernék, hogy jól leviszi a fájlméretedet, ha eddig nem csináltad!

Az átméretezendő csavarok ugyanannak a komponensbek a példányai? Ha igen, akkor elég egyet szerkesztened és a többi is megváltozik.

Gai...

• T Offline
                    thyeby
                    last edited by

@gaieus said:

Fogadni mernék, hogy jól leviszi a fájlméretedet, ha eddig nem csináltad!/

Mások okulására írom csak, hogy esetemben a fájlméret szinte pont a felére csökkent. (Jól gyanítottam én ezt a komponens turpisságot. A SU v 12.0-ban ez biztosan dinamikusan fog majd működni... 😄 )

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Oka van annak, hogy nem pucolódik magától. Szükséged lehet még azokra a komponensekre (textúrákra, rétegekre, stílusokra) a modell további építése során!

Gai...

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post
                      Buy SketchPlus
                      Buy SUbD
                      Buy WrapR
                      Buy eBook
                      Buy Modelur
                      Buy Vertex Tools
                      Buy SketchCuisine