Maradék, kipucolandó geometria
-
A csavar fejében van néhány hiba, ami valószínűleg a FollowMe idomból adódott. Nincs elképzelésem sem arról, hogy ezt hogyan lehet korrigálni, sem arról hogy mikor kelekezett, sem arról, hogy újabb munkáknál ezt miként előzhetem meg.
-
Szerintem az a valami ott bent csupán fölösleg és az "Eraser"-rel így az X-ray módban simán kitörölheted a vonalakat. De ha feltöltöd, megnézhetjük.
Szakönyvből még nemzetközi környezetben sem lehet megélni...
Az a csomó hozzászólás tényleg nem kevés (és még itt is van néhány, a "Gugli"-nál,és akkor a Béta fórumokat még nem is számoltuk... ) -
Nos, az Erase csak bonyolítja a helyzetet. Úgy érzem, ezzel Te sem fogsz tudni mit kezdeni, újra kell rajzolni az egészet. Csak tudnám, mire kell figyelnem, hogy ne járjak így...
Megtiltom, hogy ezt a csavart felhasználják a repülőgép műszakiak!
-
Eddig mégis sikerült eljutnom a radírral, de itt már jelentenem kell a csődbiztosnak.
-
Ezt nem is annyira Neked írom mostmár, hanem ha valaki nyomonköveti, tanulhat belőle.
Soften, és nincs idő a fejfájásra!
(vagy csak tüneti kezelés?)
-
@gaieus said:
Szerintem az a valami ott bent csupán fölösleg és az "Eraser"-rel így az X-ray módban simán kitörölheted a vonalakat. De ha feltöltöd, megnézhetjük.)
Megpróbálom újból a kiradírozást. A fotón vettem észre, hogy "kívülről" is van elérhető vonal. Első nekirugaszkodásra ki sem tudtam jelölni, mert a belsejében kutakodtam - más nézőpontból.
@gaieus said:
Szakönyvből még nemzetközi környezetben sem lehet megélni...
Ezt nagyon nagyon sajnálom - biztosan sokadmagammal.
@gaieus said:
De ha feltöltöd, megnézhetjük.)
Feltölteni nem tudom, mert rég 4 Mb fölött jár a méret.Azonban ennek apropóján had kérdezzem meg: Egyik fájl-ból a másikba lehet kijelöléssel átvinni objektumokat - mint pl. az Excel-ben?
No, és újabb kérdés a magyar szkecsapbolondok lámájához: Amikor komponenst bontok a jobb click-el, rémül belassul a gépem. Kishíján egy cigiszünet. Ilyenkor futkos a hátamon a hideg, hogy bssza+, meginnemmentettem. Eddig mindig visszakaptam a fókuszt, de már félek megnyomintani az egerem jobbik felét emiatt. A másik dolog ezzel kapcsolatban: Nem vagyok benne biztos, hogy az explode megtörténik, mert újabb komponens komponáláskor újabb sorszámot kapok, ami gyanúm szerint jól növeszti a fájlméretet.Ráadásnak még egy kérdés: Ominózus csavarból gyártottam hat darabot, de elfelejtettem sokszorosítás előtt a hosszát beállítani. Fog az működni, hogy kijelölöm mindet egyszerre, és csak a hosszából elveszek valamennyit?
-
Na látod: megy ez. A fenti második variáció után tényleg ez volt már csak hátra. Gondolom, a "bekonyuló" éleket kitörölted,de így maradt egy luk,amelyet csak egy vonal berajzolásával tudtál befoltozni. Na mivel alapból az új vonalak nincsenek simítva,ezt külön kellett. Ennyi...
Ami a komponenseket illeti, valóban, ha egyet kitörölsz vagy szétrobbantasz, a "komponens definíció" attól még benne marad a modellben. Ezt meg is nézheted a Window > Components > In Model fül alatt: még mindig ott van. Viszont a legördülő lista melletti kis ikonra kattintva feljön egy menü, ahol kiválaszthatod a "Purge" (pucolás) parancsot és ez kitöröl minden olyan komponenst,amely bár benne van a fájlban, de nincs az (aktív) modellben.
Ilyen parancs van még a Style, Layers és a Materials ablakokhoz is vagy egyszerre pucolhatsz ki mindent a Window> Model info > Statistics alatt, szintén a Purge paranccsal (alul). Fogadni mernék, hogy jól leviszi a fájlméretedet, ha eddig nem csináltad!
Az átméretezendő csavarok ugyanannak a komponensbek a példányai? Ha igen, akkor elég egyet szerkesztened és a többi is megváltozik.
-
@gaieus said:
Fogadni mernék, hogy jól leviszi a fájlméretedet, ha eddig nem csináltad!/
Mások okulására írom csak, hogy esetemben a fájlméret szinte pont a felére csökkent. (Jól gyanítottam én ezt a komponens turpisságot. A SU v 12.0-ban ez biztosan dinamikusan fog majd működni... )
-
Oka van annak, hogy nem pucolódik magától. Szükséged lehet még azokra a komponensekre (textúrákra, rétegekre, stílusokra) a modell további építése során!
Advertisement