Saját alkotásaink
-
Itt a tutorial alapján készült hajó, textúrával ellátva holnap este várható kb. Végső polygon szám: 209.785
-
Klassz!
Bár az én területem nem az űrkutatás, mindig is élveztem az ilyen modelleket. Kitűnő lehetőség, hogy szép, alapos és főleg részletekben gazdag dolgokat csináljon az ember, ugyanakkor nagy teret ad a fantáziának.
Valami jó kis háttérrel, klasszul renderelve igen jól nézhet ki.
-
Már rég jártam itt...
Látom, kapaszkodni kell, mert többen jócskán belehúztak.
Akkor én is feltenném egy tegnapi munkám:Szép napot mindenkinek!
c1 -
Na, valami részleteket; mi ez, hol van, hogyan, mire csináltad stb!
-
És ezt mutattam már?
-
Budapesti cégközpont (itt dolgozik a fiam)
Normál 7-es verzióval csináltam, amire büszke vagyok, az a fotótextúra
Egyszer kimentem a helyszínre és negyed óra alatt körbelőttem, (na jó, egy Canon EOS5D-vel), a többi itthoni Photoshop. Időrabló volt, hogy meg kellett pucolni a text-eket a parkoló autóktól, bringáktól, egy-két kóválygó dolgozótól.
Szóval így.
Sztem jó lett, fel is töltöm nemsoká'
c1 -
@canaletto001 said:
...a többi itthoni Photoshop. Időrabló volt, hogy meg kellett pucolni a text-eket a parkoló autóktól, bringáktól, egy-két kóválygó dolgozótól.
Szóval így...Hát igen, ismerős. a legutálatosabb része.
@unknownuser said:
Sztem jó lett, fel is töltöm nemsoká'
c1Szerintem is - gratula!
@canaletto001 said:
És ezt mutattam már?
Höm-höm... Nagy fába vágtad a fejszédet, de egyelőre jól néz ki. Itt azért lesz macera egyes részek textúrázásával (de azért be lehet csalni valójában nem ott készült fotókat).
Vigyázz, hogy ne ítéljék "túl komplex"-nek (pl. az oszlopokat lehet bőven 24-nél kevesebb szegmensű hengerekből csinálni, meg ilyenek...)
-
Csak haladok előre...ha túl részletes lesz, megtartom magamnak, referenciának
Egyébként a Warehouse-ba se fogadják be a részletes modellt, úgy, hogy nem akarom rátölteni a GE-re? -
Na jó, persze, az én modelljeim zöme sem a Warehouse-ba/GE-re való
(bár ki tudja, mit hoz a jövő!) -
Akkor a részletes modell nem is érdekli a Google-t?
c1 -
Nem, de ennek technikai okai vannak. A geometria sokkal neghezebben töltődik le, mint a kép, valamint a kép be tud töltődni csak részben is (kisebb felbontással szükség esetén). Ezen kívül, ha nincs geometria (mert nem tud betöltődni), akkor nincs mire betöltődjön az a kevés kép sem.
Ezek mellett azért figyelembe veszik, hogy mi9 van (mi lehet) a környezetben. Stonehenget pl. végül mégiscsak felrakták viszonylag részletesen, mert ott nincs sokminden betöltődni való a környéken.
Az esztergomi bazilika azért mégiscsak egy város (de legalábbis komoly érseki épületek) közepén van.
-
Ez persze, világos. De nézted mostanság New Yorkot? Én igen
Mindegy, a Skeccs progi akkor is egész használható
c1 -
Sziasztok!
Megosztom veletek én is egy próbálkozásomat.
üdv dybi
-
Kifejezetten szép. Miben csináltad?
(Talán egy kicsit "érdekesebb" környezetbe helyezve még jobb volna). -
Köszönöm. SU7 + Vray. A környezetre nem fordítottam sok figyelmet (ez mondjuk látszik is)
Most tanulgatom a programot ezt gyakorlásként készítettem. Nyár végén kezdtem SU-val foglalkozni.
Csináltam már egy-két modellt, de azok épületek voltak.
üdv dybi -
Mindenesetre jó. Én nem használtam még V-ray-t, de tudom, hogy jó program (és ráadásul viszonylag gyors)
-
Talán az egyik előnye az, hogy sok leírás oktató film, oldal van hozzá. Alapjaiban nem sokban különbözik a 3D MAX-os változathoz képest.
-
Köszönöm.
Próbálgattam a Vray-t fém ,fa üveg ezért készült ez. Gyerek koromban volt a keresztapámnak valami hasonló az jutott eszembe.üdv dybi
-
Én az új lakásomat bűvészkedtem össze, tegnap pedig a konyhát rendereltem le. Ez az első render ezidáig, ahhoz képest nem rossz.
A felületek fénytulajdonságait, fényforrásokat és fényerőket nem tudom még jól beállítani sajnos, de majd!
-
Hát mindenesetre nem rossz kezdet, ha ez az első render. Itt tényleg csak a tapasztalat az, amivel egyre jobb dolgokat tud az ember.
Most már ki tudja mióta, de fordítgatom a Twilight kezelői felületét magyarra (elég sok gondom van az olyan dolgokkal, amelyeknek csak nagyon erőltetett magyarítása van - sokszor legszívesebben úgy hagynám, ahogy van).
Ha meglesz (és persze van érdeklődés), akkor lehetne a Twilight Fórum > International szekciójában nyitni egy magyar részleget is - bár kétlem, hogy valami baromi nagy segítség lehetnék ott, és valószínűleg a "vak vezet világtalan" esete fordulna elő leginkább.
Advertisement