Saját alkotásaink
-
Köszönöm.
Próbálgattam a Vray-t fém ,fa üveg ezért készült ez. Gyerek koromban volt a keresztapámnak valami hasonló az jutott eszembe.üdv dybi
-
Én az új lakásomat bűvészkedtem össze, tegnap pedig a konyhát rendereltem le. Ez az első render ezidáig, ahhoz képest nem rossz.
A felületek fénytulajdonságait, fényforrásokat és fényerőket nem tudom még jól beállítani sajnos, de majd!
-
Hát mindenesetre nem rossz kezdet, ha ez az első render. Itt tényleg csak a tapasztalat az, amivel egyre jobb dolgokat tud az ember.
Most már ki tudja mióta, de fordítgatom a Twilight kezelői felületét magyarra (elég sok gondom van az olyan dolgokkal, amelyeknek csak nagyon erőltetett magyarítása van - sokszor legszívesebben úgy hagynám, ahogy van).
Ha meglesz (és persze van érdeklődés), akkor lehetne a Twilight Fórum > International szekciójában nyitni egy magyar részleget is - bár kétlem, hogy valami baromi nagy segítség lehetnék ott, és valószínűleg a "vak vezet világtalan" esete fordulna elő leginkább.
-
Ezt is itt találtam, nem ismerek ezen kívül egyet sem. Ha van egyszerűbb amin érdemes elindulni nekem az is jó. A podium milyen?
Igazából beltérben akarok rendezkedni egyelőre. Spotlámpa tetszik a twilightban, látom podiumban nincs.
twilightban nem tudom a fényerősség mekkora teljesítmény vagy luxot takar. Nem tudom az egyes anyagokat hogy állítsam be. Pl egy konyhabútor matt bukkszínű és mintázatú munkalapja. Ha műmárvány és fényes akkor, Egy csempét hogy állítsak be ha matt ha nem.Eleve a csampével gondom van, honnan szerzek én itthon is kapható csempe materiált? nem a legegyszerűbb kell azért, de van egy erezete a csempének és szine. Esetleg keretnek meg valami mintás kisebb darabok. Ezeket keresem még.
-
Legegyszerűbb, ha kipróbálod mindegyiket. Most jelent meg a Podium 2-es Béta (teszt) változata pl. A nem fizetős, "próba" verziók többnyire csak a felbontásban és (esetleg) vízjelben különböznek a teljes verziótól. A Podiumban (azt hiszem) 500x500, az IDX Renditioner-ben 640x480, a Twilight-ban 800x600 a max felbontás, amíg nem veszel licenszet. Arra mindenesetre elég ez, hogy eldönthesd, mi az ideális a számodra.
A textúrák már komolyabb kérdés, ha nem jó az, amit a neten találni lehet. Végső soron, ha egy kicsit beleásod magad, te is csinálhatsz saját textúrákat.
-
sziasztok
láttam a galériában a hógömbös topicot és kedvet kaptam csinálni egyet. én egy ilyet tudtam létrehozni -
Klassz. Mindenesetre egy tanács a "fotorealisztikuus" rendereléseknél, különösen ilyen kis tárgyak, ráadásul gömbszerű, fényvisszaverő felületek esetén: alkalmazz valami hátteret, amelyet tükrözhet (tudom, tudsz égboltot, meg ilyesmit hozzáadni Kerkytheában), meg valami felületre helyezd, hogy vethessen árnyékot.
-
megpróbáltam, ahogy mondtad, most ilyen lett
-
Hát, szerintem tényleg jobb így. És ebben a modellben/jelenetben még az a "halo" sem olyan vészes a fán, mivel lehet akár hónak is nézni.
Na, ha nem haragszol, letöltöttem a fájlodat és én is rendereltem belőle egyet:
Éas itt van az amásik, amelyikről beszéltem a minap: -
Sziasztok!
Még teljesen uj vagyok itt, most probálgatom a szárnyaimat én is a sketchup modellezésben. Gondoltam feltöltöm egy egyszerű munkámat, és véleményt kérek. Szivesen fogadok bármilyen épitő jellegü kritikát:)
Amivel dolgozom: Sketchup 7 + Vray
Amivel gonjaim vannak, az a fotorealisztikus renderelés, azaz nem tudom pontosan milyen beállításokat használjak, hogy a képek minnél reálisabbak legyenek.
-
Üdv!
Elsőre nem is rossz! Először azt hittem, fotó. Gratula!
Renderelésben nem vagyok járatos, ebben majd a többiek tudnak Neked segíteni.
További sikeres próbálkozásokat! És leld kedved az SU-ban!! -
Szia Toti és üdv a fórumon!
Jó hogy jössz, amilyen pangás van itt az utóbbi időben, már el is felejtettem, hogy van magyar fórumunk!
Szerintem is jó a modell/render, bár én sem vagyok renderelésben nagy guru, V-ray-t meg aztán egyáltalán nem használok. Ha nincsenek gondjaid az angollal, akkor itt az "Extensions & Applications Discussions" fórum alatti "V-Ray" alfórumban leskelődhetsz tippek után, illetve természetesen kérdezhetsz, meg minden.
-
Íme egy gyors kreálmány és egy kérdés is. Ugyebár neoncsöves lámpa van a konyha pult felett, aminek a tartója egy Group és kapott Reflect-et, maga a neon Group pedig kapott egy 1-es értékű Light-ot.
2 kérdés. Hogyan tudom megoldani, hogy a renderelésen látszódjon a neon cső is és ne a "semmi"-ből jöjjön a fény. Másik pedig, hogy ha Nekem túl nagy erősségű az 1-es értékű fény, akkor hogyan tudom csökkenteni az értéket.
Köszi előre is
-
@toti said:
Sziasztok!
Még teljesen uj vagyok itt, most probálgatom a szárnyaimat én is a sketchup modellezésben. Gondoltam feltöltöm egy egyszerű munkámat, és véleményt kérek. Szivesen fogadok bármilyen épitő jellegü kritikát:)
Amivel dolgozom: Sketchup 7 + Vray
Amivel gonjaim vannak, az a fotorealisztikus renderelés, azaz nem tudom pontosan milyen beállításokat használjak, hogy a képek minnél reálisabbak legyenek.Hát ez nagyon pöpec!!!
-
Hát én ugyan nem használok Podiumot, de szerintem ilyen szempontból hasonlóak ezek a programok:
Csinálj egy fénycsövet, amelynek valamennyire áttetsző a fala és abba helyezd el a fényforrást.
-
Te mivel renderelsz Gaius? Valahogyan élethűbb a rendered, mint az enyémek.
-
Ez éppen Twilight volt. Ugyanaz a Kerkythea hajtja, mint a Podiumot - úgyhogy istenigazából nem kéne nagy különbség legyen köztük.
-
Ha elküldöd a file-t én is megrenderelem és meglátod, nem kicsi a különbség. Alapvetően azért használom a Podiumot, mert könnyű és gyors.
-
Itt van (azt hiszem, ez az). A Podiumban "noisy"-nak nevezik azt a beállítást, amivel rendereltem.
-
Csak saját textúrákkal...
Advertisement