Saját alkotásaink
-
@unknownuser said:
uw ez marha jó lett Oo nekem bejön. ha nagyon kötözködni akarok akkor az asztal fölött a lámpa "rácsai" nem vetnek árnyékot a falra ha jól látom. bár gondolom ez a render plugin hibája, nekem is volt ilyen. még egyszer grat!
Igazad van, most vettem észre..hmmm. szerintem kivettem a "SHADOW CASTER"-t...
Köszi, hogy szóltál! -
Sziasztok!
Tájépítészként (sok növény...) sokszor meggyűlt a bajom a renderelésekkel. Kis méretnél még nincs gond, de a darabszám és a méret növekedésével igen gyakran lefagy a menet (V-Ray). Itt most Twilight-os képeket láthattok. Egész egyszerűen kezelhető, jó tapasztalataim vannak vele...
-
Szia!
Ha ilyesmivel foglalkozol, szerintem előbb-utóbb érdemes lesz olyan renderelő programmal dolgozni, amelyik a SketchUp-on kívül működik. Azok általában sokkal jobban bírják a nagy poligonszámot.
Ha már a Twilight-nál tartasz (szerintem is remek program), akkor legalább próbálkozz a Kerkytheával is (a Twilight tud direktben exportálni oda). Ott aztán bármit hozzávághatsz a dologhoz, milliárdszámra rendereli a pligononkat.
És aztán persze ott van a Lumion, a maga több száz növényével együtt (igaz, nem olcsó, de azért van egy jól működő próbaverziója is).
-
Szia Gaieus!
Köszönöm a tippeket! Megnéztem néhány Lumionons videót... Rámozdulok a témára. Nagyon sokban tudná segíteni a munkámat. Majd jelentkezem.
Üdv! -
Szia!
Egyelőre a Thea-ig jutottam, a Lumionhoz még fel kell húznom a gépet
A többi kép itt: http://land8.com/photo/albums/sketchup-thea-render
Még ki kell ismernem, mert igen sok paramétert lehet állítani.
Az feltűnt, hogy a "final gathering" presettel (viszonylag gyors és szép) a levelek
sűrűsödésénél furcsán egyszerűsíti az árnyékokat. Fekete flekkek jelennek meg.
Még kísérletezem....
-
Hát, mindenesetre nem rossz. Nem tudom, miért csinálja azokat a fekete cuccokat viszont. Nekem ez sosem tűnt még fel.
-
Hali, pár hete kezdtem a Sketchupot és csodálom az egyszerűségét. Bele is kezdtem egy kisebb dologba, ami pár épület rekonstrukcióján alapul.
Most ilyeneket tudok csinálni, bár ez nem lett a legjobb.Van még 1-2 kép a facebookos lapomon: https://www.facebook.com/pages/Azeriel-Shade/160570137401012?ref=hl
És egy kérdés: Ha valami kérdésem lenne a programmal kapcsolatban, hogy valamit hogyan kell benne csinálni, vagy ilyesmi, azt hol tegyem fel? Mert nem igazodok ki a fórumokon.
-
@azeriel said:
Ha valami kérdésem lenne a programmal kapcsolatban, hogy valamit hogyan kell benne csinálni, vagy ilyesmi, azt hol tegyem fel? Mert nem igazodok ki a fórumokon
Legjobb, ha minden egyes problémával, amely fölmerül, külön topikot kezdesz. Akkor nem keverednek a dogok...
-
Sziasztok!
Már több alkalommal is szerettem volna megosztani veletek néhány bútortervemet, de mivel nincs renderelő programom ezért ez meghiúsult.Ez a bútorajtó - amit egy megrendelőm kérésére modelleztem le - nem egy őrült nagy projekt de egész elfogadható lett az eredmény renderelés nélkül is.
-
Ez így egyszerű SketchUp export? Azok a fények a textúrában vannak vagy csak simán a SketchUp adja ki így?
[mod=:25yeyzxk]Akárhogy is, nagyon klassz, mondhatom![/mod:25yeyzxk]
Egy kisebb kritika: a komponensek (?) összeillesztésénél látszik egy kis vonal. Ez attól van, hogy a komponenseknek az egy mássak érintkező felületei átlátszanak a SketchUpban (a tökéletlen élsimítás / "antialiasing" miatt).Ezen úgy szokás úrrá lenni, hogy azokat az (egyébként sosem látszó) felületeket vagy kitöröljük, vagy (ha pl. a "solid" funkciók miatt kellenek) akkor elrejtjük (az őket körülvevő élekkel együtt, de az itt most úgy tűnik, nem érdekes).
-
Köszi, valahol olvastam hogy egy jó textúra az alapja mindennek
Igen, ez csak sima 2D export.
A fények a textúrában vannak. Eddig csak simán befestettem a felületeket, de ez a fotó és az ajtó típusa is alkalmas volt arra hogy rávetítsem a textúrát a felületre.Az éleket kitörölni nem lehet, mert ez az ajtó 9 komponensből tevődik össze.
Tehát csak Soft-al és Hidden-el van elrejtve. Mindkét megoldásnál látszanak az élek bizonyos szögben, de egy távolabbi képen például - ahol majd a kész konyhabútor szerepel - már nem látszanak ezek az élek.Csak úgy lehet a textúrából tetszőleges méretű ajtót készíteni ha felosztom az alábbi rajz szerint és csak azt a részt nyújtom amelyik nem torzítja el az ajtó arányait.
Akkor meg már úgy gondoltam hogy miért vetítgessem mindegyik ajtóra a nyújtott textúrát, ha egy egyszerű dinamikus komponenst is készíthetek belőle, amelyet egy pillantás alatt kedvemre átméretezhetek.Persze ha a modell egy darabból van és csak a textúrát nyújtom a fent említett módon, és csak a textúrán rejtem el a vonalakat, nem biztos hogy látszanának az élek, de akkor minden méretet külön kell textúrázgatni.
-
Nem azt mondtam, hogy az éleket töröld - hisz azok nyilván a görbe felületeket is határolják (meghatározzák). Hanem hogy azokkal együtt azokat a belső felületeket is rejtsd el, amelyekkel a különböző komponensek érintkeznek egymással. Valahogy így:
És amúgy igen, klassz technika, hogy mutatós darabokat lehessen létrehozni renderelés nélkül is. -
Értem. Köszönöm, ez eszembe sem jutott.
Szuper ötlet! -
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.
Azokat a belső felületeket ki is töröltem.
Szuper lett. -
Nem feltétlenül kell kitörölni (ugyanis onnantól kezdve nem lesz "solid" - ami nem feltétlenül baj, de néha jól jöhet). Elrejteni is elég.
-
Ahhoz képest, hogy több mint 4 éve tag vagy igen szép "belépő" (vagyis első poszt)! -
Köszönöm Csaba,
valahogy mindig elmélyedek forum olvasásában és nem írásban
Na majd bepótoljuk...Üdv.
Dániel -
@viktoire said:
Kedves Csaba!
Ez az egyik legújabb modellem, Twilight rendereléssel. Köszönöm az eddigi segítségeidet!
Üdvözlettel
László ViktorBiztos klassz, de úgy tűnik, elfelejtetted csatolni vagy linkelni legalább!
-
Kedves Csaba!
Ez az egyik legújabb modellem, Twilight rendereléssel. Köszönöm az eddigi segítségeidet!
Üdvözlettel
László Viktor
-
Sikerült csatolnom is.
Advertisement