Interaktív GE modellek
-
Hali!
GE-be szerinted lehet interactivvá tenni egy SU modell-t?
Sejtem a választ de hátha.
Ami még talán jó lehet egy Mo. térképre beilleszteni az SU modelleket és ott interaktívvá tenni.
Csak hangosan gondolkodtam.
Köszi -
Mit értesz pontosan interaktivitáson egy GE modellel kapcsolatban?
Időtényezét és kameramozgást lehet bele tenni (ez utóbbit egyenesen a SU-ból is). A saját mozgást viszont elég babra munka kézzel szerkesztgetni a kml fájlban. -
Hali!
Olyan problémába ütköztem, hogy ha egy emeletes(legyen csak két emeletes) házat illesztek be GE-be akkor nem látom, vagy a földszinti emeletet, vagy a második emeletet, attól függ SU-ból melyik esetet illesztem be GE-be.
Láttam azt a bemutatót amit fentebb linkeltélhttp://www.demicron.com/gallery/mediterranean/mediterranean.html és ezen gondolkodtam.
Ha viszont volna egy olyan ötleted amit SU-n belül megtudok csinálni és meglehet vele oldani azt, hogy az emeletes házak bármely szintjét megtudjam úgy tekinteni ahogy itt(lent feltötltött fájl) rajzoltam, azt megköszönném.Ezt töltöttem fel a másik topikban is.
Köszönöm
-
Talán azt lehetne csinálni, hogy háromkülönböző formában exportálod a GE-be,úgy mint
- csak a földszintet
- a földszintet ÉS az emeletet
- a teljes házat tetővel, mindennel.
Ezután pedig a GE-ben egy kmz fájlba másolni az egészet úgy,hogy egyszerre csak az egyik jelenhessen meg.
Csatoltam egy példát: itt egyenként változtatgathatod a földszintet (1stFloor), a földszint+emeletet (2ndFloor) vagy a teljes házat (FullHouse) akarod-e látni. Végül angolul csináltam meg, hogy be tudjam adni a béta fórumon "kívánságnak", hiszen ha a SU export tudná a megfelelő "Scene"-ekkel együtt a rejtett rétegeket is exportálni, nem kellene ezzel vacakolni.
-
Hello!
Hát ez így teljesen korrekt.
Leírnád hogyan is csinálad?
Az utolsó sort nem ért még, hogy mit értesz a scene és a rejtett réteg alatt.Köszönöm
-
Csatolok egy modellt: az ablak bal fölső szélén látsz 3 "Scene"-t ("Jelenetet"). Azokra kattintva láthatod a különböző állapotát a háznak (hasonlóképpen,mint a GE-ben fentebb).
Ezt úgy csináltam, hogy a különböző scene-ekben különböző rétegek látszanak (nyisd
meg a "Layers" ablakot a Window menüből, hogy lásd, mi változik, mikor az egyes scene-ekre kattintasz).House.skp
Namármost ez sajnos nem exportálódik így a GE-be, ezért kellett a "Feature request" (Kívánság) a Googlenak.A fenti (GE) fájlt úgy csináltam, hogy
- a három, különböző állapotát külön-külön exportáltam kmz-be és megnyitottam a GE-ben
- ott csináltam egy mappát (Folder), amelyet úgy állítottam be, hogy ezek a kis kerek "rádiógombok" legyenek benne (ezek közül mindig csak egy lehet bekapcsolva)
- aztán egyszerűen csak belehúzogattam a három, különböző modellt.
Nem nagy varázslat, de elég vacakolás a scen+layer megoldáshoz képest, és ha már egyszer így dolgozik az ember a SU-ban, egyszerűbb lenne exportálni őket.
-
Aham...értem a lényeget, majd próbálkozok gyakorlatba is és meglátjuk.
Van még egy másik jellegű kérdésem is, hogy honnan lehet maszkolós képeket letölteni?
Konyhába akarok csempézni egy keveset de nincsen sima fehér csempe.Köszi
-
Itt van egy kis linkgyűjteményünk mindenféle textúrákhoz:
http://www.sketchucation.com/forums/scf/viewtopic.php?f=40&t=486Biztos találsz valami kedvedre valót.
-
@gaieus said:
Itt van egy kis linkgyűjteményünk mindenféle textúrákhoz:
http://www.sketchucation.com/forums/scf/viewtopic.php?f=40&t=486Biztos találsz valami kedvedre valót.
Köszönöm átnézem őket.
-
Hali!
Megcsináltam mindent ahogy fentebb írtad, szóval megnyitottam GE-be a *.kmz fájlokat a házról, beraktam egy könyvtárba őket, majd a kis gombokat is hozzárendeltem, de nem tudom elmenteni úgy hogy jó is legyen.
Save->save my places ez egyértelmű, de elakarom menteni egy fájlba az egészet úgy mint save->save place as és itt ugye egy külön *.kmz fájlba menteném le, de mikor megnyitom nem úgy jelenik meg mint ahogy kellene, tehát nem tudom a gombokkal változtatni a szinteket. Most vagy én nem látom jól vagy valóban nem menti jól el.
A save->save to my places mit jelent?Köszi
ui.:átküldöm emailben, mert amúgy is van más kérdésem is.
-
AAzon az oldalon van egy "My places" és egy "Temporary places" (ideiglenes helyek) rész - innen törlődnek a fájlok, mikorkilépsz a GE-ből. A "Temporary places"-ből át lehet menteni a végleg megmaradó "Mz places" mappába dolgokat.
A "Save place as" a jó megoldás.
Itt is csatolhatod a fájlt.
-
@gaieus said:
AAzon az oldalon van egy "My places" és egy "Temporary places" (ideiglenes helyek) rész - innen törlődnek a fájlok, mikorkilépsz a GE-ből. A "Temporary places"-ből át lehet menteni a végleg megmaradó "Mz places" mappába dolgokat.
A "Save place as" a jó megoldás.
Itt is csatolhatod a fájlt.
Sztem én is így csináltam, de sebaj most másodszorra sikerült.
Köszi
-
Most akkor küldtél emailt vagy sem? (Nekem nem jött semmi).
Jobb volna, ha csatolnád ide inkább a fájlt, mert az email szerverem gyakran vacakol (a múltkor 2 teljes hétig nem volt még a domain sem elérhető).
Amúgy szétvágtam a topikot,mert most már jó ideje másról van szó, mint eredetileg... Remélem, nem baj!
-
Küldtem mail-t csak mikor a küldésre kattintottam és már 1perce küldte akkor néztem meg mekkora volt a fájl amit csatoltam és hát az *.skp fájl 9,5mb volt. Már nem álltítottam le és el is ment.
Lehet nincs annyi helyed a tárhelyeden, vagy hasonló azért nem érkezik meg.Nem tudom csatolni ide a fájl mert tölti felfelé pár percig majd eltünik a szöveg amit jelenleg is gépelek.
Megnéztem egy msáik bönngésző ablakban hogy azért megjelent e, de nem.
Ha adsz egy gmail-es mail címet akkor oda el tudom küldeni, vagy ha SU-ban is van vmi tisztító parancs akkor kisebbé lehetne varázsolni a *.skp fájlt.Nyugodtan vagdosd szét a topikot, jobb úgy ha mindennek meg van a saját helye.
Üdv.
-
A Window > Model info > Statistics > Purge kipucol mindent, ami nem kell. Itt csak 4Mb-ot lehet csatolni. Nem tudod tömöriteni?
-
Na,most ezt a kmz fájlt megkaptam. Igen, pont erről van szó, most működik rendesen. Földszint, tetőtér, teljes ház stb.
-
Na itt a kipucolt *.skp is.
Azt lehet tudni hogy ilyenkor miket pucol ki?
-
Nem használt komponenseket, textúrákat,stilusokat és layereket. Elég sokmindennel próbálkozhattál közben!
-
Úgy látom,hogy minden egyes "group"-od a Layer0-án van, miközben a benne lévő geometriát pakolgattad mindenféle rétegre. Ez nem jó, mert annyire összekutyulod előbb-utóbb a modellt,hogy győzöd keresni, mi hol van.
Alapvető szabály, hogy minden egyes, nem csoportositott modell részt (ezt hivják "raw" vagy "primitive geometry"-nek) mindig hagyj a Layer0-án és csak a csoportokat/komponenseket tedd máshová.
Amúgy nyilván valami ilyesmi a módja (szerintem talán először is valahol itt csúszhattál el).
-
Hát igen akkor tanul az ember ha próbálkozik.
ACAD-ban sokszor 30mb-os fájlokból a tisztít parancs után csinálok egy 1mb-at.
Ezért kérdeztem hogy van e vmi pucoló funkció.Tehát azt mondod, hogy minden egyes vonalat amit húzok azt Layer0-án húzzam és mikor egy modellból csoportot csinálok, akkor azt az egész csoportot helyezem egy másik rétegre?
Én úgy csináltam ugye, hogy maga a csoporton belüli vonalakat is azon a rétegen csináltam mint amire a végén az egész csoportot helyeztem.
Ha jól értelemezem akkor azt mondod, hogy mindent layer0-án rajzoljak?
Pl. a szoba bútorait megrajzolom layer0-án majd csoportba foglalom és elhelyezem a helyén ház modellemben, majd utána az egész házat ismét csoportba foglalom és elhelyezem egy másik rétegen?köszi
Advertisement