Segítség - Tárgyak mozgatása
-
Hali!
Ma sikerült a házunkat nagyjából megrajzolni csak egy két kérdésem volna.
1.Látszik a képen egy szöveg az egyik szoba alaprajza felett.
A felett-el van a gondom mert a padlóra akarom rakni és próbálom de nem tudom lefele mozgatni.
Akár hogyan forgatom a koordinátát akkor is csak vizszintesen mozog.
2.Van még a ház mellett egy WC is azt sem igazán sikerült beraknom a helyére mert konkrétan azt sem tudom mivel és hol kell/lehet megfogni.
3.Az utolsó probléma hogy az egyes helységekben különböző a padlózat és ezt úgy is szeretném megrajzolni.
Ha az ajtóba összekötöm egy vonallal a két fal élét, hogy külön tudjam változtatni a padlózatot akkor lemezzé alakítja az egész ajtót. Erre van vmi ötlet?Köszönöm
Üdv.
-
Helló!
- Elképzelhető, hogy oda van ÁragadvaÁ valamihez. ÉÖ Nem vicceleké ha jobb klikkelsz rá és kiad egy olyan lehetőséget, hogy "Unglue", akkor válaszd azt.
Ha nem, akkor kezdd elmozgatni egy kicsit és nyomd meg a fel vagy le nyilat a billentyűzeten. Ez a függőleges tengelyre korlátozza a mozgatást (a bal a zöld, a jobb pedig a piros tengelyre). - Mindenképp csinálj a budiból egy ÁgroupÁ-ot előbb. A fentimódszerrel viszonylag könnyedén a helyére rakhatod.
- Hát ha bezárja a felületet, hagyd a vonalat a helyén,jobb klikk a felületre és "Erase". Vagy csak klikk és nyomd meg a Del gombot.
A SU mindig csinál felülete oda, ahol lehet, mikor bezárunk egy sokszöget. Ez persze többnyire jó, de néha idegesítő. Ilyenkor jön a törlés vagy az, hogy a falakat groupba foglalod vagy más kis trükkök.
Egy helyiségnek persze MINDEN "küszöbét" meg kell húznod, hogy külön felületként kezelje a padlót.
Közben vettem csak észre, hogy csatoltál egy fájlt is; letöltöttem és úgy tűnik, minden "tippem" bejött. Az első ponthoz még annyit, hogy persze mindenek előtt jobb klikkelj a tengelyre és "Reset", hogy a Z (kék) tengely fölfelé álljon.
Még egy: Az egész épületet emeld feljebb, hogy teljesen a talajszint felett legyen.
- Elképzelhető, hogy oda van ÁragadvaÁ valamihez. ÉÖ Nem vicceleké ha jobb klikkelsz rá és kiad egy olyan lehetőséget, hogy "Unglue", akkor válaszd azt.
-
Hali!
Köszi a tippeket ki fogom próbálni!
Igen most jutott eszembe ahogy írod, hogy a lakás padlóját raktam a 0 koordinátára és onnan húztam lefele utána az 1m-es lábazatot.Köszi
-
Azért fontos, mert ha felkapcsolod az árnyékokat (és a földfelszínre is vetül árnyék), akkor úgy "derékmagasságban" látod majd.
Advertisement