Római kori bazilika Pécsett
-
Pontosabban több bazilika - korban egymás után, ugyanazon a helyen...
http://www.bama.hu/cikk/198377Ezekből szép kis rekonstrukciók készülhetnek majd SketchUp-ban
-
Sziasztok!
Nagyon jó, várom a szép modelleket, remélem minden korról külön elkészíted.
Én akkor kaptam kedvet a SU-hoz amikor találtam egy ferences templomot a modellek között. Nem tudom ki csinálta,
de nagyon jól sikerült. Csináltam már egy-két modellt, de nem ilyen szépen és pontosan kidolgozottakat.
Szeretném a mi településünk kis templomát is megmodellezni (műemlék) szerinted fel lehet hajtani a felmérési tervét,
vagy mérjem meg én.Köszi.
-
@hegylakó said:
Nagyon jó, várom a szép modelleket, remélem minden korról külön elkészíted.
Van pontos felmérés és elég jó vektoros rajzok. A többi már csak "fantázia" (no meg persze egyéb "párhuzaomk") kérdése.
@hegylakó said:
Én akkor kaptam kedvet a SU-hoz amikor találtam egy ferences templomot a modellek között. Nem tudom ki csinálta,
Hm... Nekem van egy ferences-templom modellem, igaz, most már levettem a WareHouse-ból. Neked megvan még? Tudnál róla csatolni egy képet legalább?
@hegylakó said:
Szeretném a mi településünk kis templomát is megmodellezni (műemlék) szerinted fel lehet hajtani a felmérési tervét,
Hol van az a templom?
-
Megvan a modell, szerintem SU5-tel készült.
A probléma az, hogy nem nagyon tudom kezelni ezt fórum felületet, vagyis nem tudom, hogy kell
csatolni bármit is.
Veszprém megye, Litér
http://www.karpatmedence360.hu/liter/ megnézheted. -
@hegylakó said:
Megvan a modell, szerintem SU5-tel készült. A probléma az, hogy nem nagyon tudom kezelni ezt fórum felületet, vagyis nem tudom, hogy kell csatolni bármit is.
Eredetileg én is abban csináltam.
A szövegdoboz alatt (ahova irsz) van egy link, hogy "Upload attachment". Ha arra kattintasz, megjelenik a "File name" és a "Browse" gomb.Gyönyörű kis templom - és milyen lehetett a kora-gótikus formájában!
Van ismerősöm (sajnos csak Pécsett) az Örökségvédelmi Hivatalban; megkérdezem,meg tudná-e szerezni a felmérési rajzokat. A Polgármesteri Hivatalban nincsenek meg? -
Öhm... És a kép(ek)?
-
Ez a kép a ferences templomról.
A másikat én modelleztem nem rég (sajnos nem túl precíz, de így képen nem
látszanak annyira a hibák).Most jelent meg a falu története könyvben, utána nézek, mikor mérték fel,
a hivatal jó ötlet, megkérdezem, mivel az idén újították fel a kapuzatot, talán
van esély valami anyagra, vagy kapcsolatra.Kösz a segítséget, remélem belejövök.
-
Elsőre nem sikerült, de újra megpróbáltam (kicsit nagyok voltak a képek)
-
Hehe... az az! Aztán végül is ez lett belőle:
Az az igazság, most már nem lennék annyira büszke rá; rengeteg hibát vétettem közben (valójában még fél éve sem használtam a Sketchupot - előtte meg semmi mást -, amikor ezeket modelleztem).
Itt van róla (meg a többiről) egy hosszabb "topic" (angolul).
Viszont a te modelled nagyon szép! A precizségi hibák (ha vannak), meg tényleg nem látszanak
Ha össze tudom szedni magam, nekem a legközelebbi a pécsi világörökség lesz (épp eleget dolgoztam az ásatásain), meg a püspökség kialakulása / feljődése a mai napig (jövőre lesz 1000 éves).
-
Nagyon klassz!
Kedvet kaptam a fotorealisztikus ábrázoláshoz. Majd beszámolok, mi sikerült.
Kösz mindent, Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok.
Hegylakó
Advertisement