Vázsony
-
Üdv!
Babonából nem szoktam folyamatban lévő projectekről képet mutatni, pláne, mert itt csak egy elemen próbálgatom a saját texturákat...de végül is, miért ne? Nekem tetszikhttp://picasaweb.google.hu/monos.gabor9/Skeccs_proba?authkey=tsRkS82nupk#
c_001
-
Azért kösz! Nekem tetszik.
A kő textúra egy kissé ismétlődik (főleg függőlegesen - van egy sötétebb, meg egy világosabb sávja).
Ez valami létező bástya vagy csak úgy nekiláttál várat építeni?
-
Üdv!
Köszönöm!
Igen, ezért próbálgatom a texturákat (jó sok van).
Persze, ez egy létező építménynek a része.
c_001 -
Esetleg néhány "tipp":
Itt van egy elég jó válogatás különböző textúrás honlapok linkjeihez:
http://www.sketchucation.com/forums/scf/viewtopic.php?f=40&t=486Aztán itt van egy plugin, amelyik nagyon szépen teszi rá a textúrát hengerre és gömbre
http://www.sketchucation.com/forums/scf/viewtopic.php?f=180&t=10404@gábor said:
Persze, ez egy létező építménynek a része.
Hm... szerinted miért kérdeztem?
Szóval, ha létező, akkor hol van? -
Köszönöm, megnézem őket.
@unknownuser said:
Hm... szerinted miért kérdeztem?
Szóval, ha létező, akkor hol van?Pécstől mintegy 110 km-re
c_001P.S.: http://www.arroway.de/textures/05/en/index.html Nézegetem, ilyenem nekem is volt, míg Maxoltam (bump mapping és egyéb nyalánkságok).
Texturáknál, mint sok másnál is igaz, ami jó, az pénzbe kerül.
Akkor még egy "easter eggs"-et belerakok az előbbi albumba. Az még régen készült, 3DS 3.1-es.
De nem rossz...
c_001 -
Jó - kis "U boot"
Azon a 110 km-eren majd elgondolkodom (olyan sok nincs épp ilyen távolságra)
Nagyvázsony csak nem (akkor kéne rá kapu), Dunaföldvárról meg nem emlékszem ilyen kerek bástyára (ami azt illeti, éppenséggel a várfalak sem nagyon vannak meg).
Hm...
-
Mint említettem volt, ez csak egy elem, és nincs is kész.
Egyébként Vázsony.
c_001 -
A legelső tippem (mikor megláttam) is ez volt - nincs olyan sok barbakán az országban - csak hát a kapu...
"helyre is állítod" vagy csak a mostani állapota lesz meg?
(nem tudom, említettem-e, hogy amúgy régész vagyok - bár "csak" római koros ) -
Én is régész szerettem volna lenni.(többek között)
Dolgoztam én is egy csomó ásatáson, Esztergomban és környékén. (kora bronzkori meg középkori dolgokat ástunk meg)
Feltettem még egy fotót, ennél egy picit már jobban állok.
c_001 -
Tényleg klassz lesz!
Fölrakod a Google Earth-re is?
-
Igen, oda szeretném.
Majd, ha odaérek, segítséget kérnék, sztem problémáim lesznek a tereppel (hogy miért kell hegyoldalba építeni egy várat?). Már így is egy jó pár kompromisszum kellett, plána, hogy korrekt magasság-adataim sem voltak.
Sokat dolgoztam vele, de így tanultam meg a progit.
Azért szerencsés ember vagy: Pécsen római-koros régésznek lenni...klassz lehet.
c_001 -
Igen, a tereppel szokott lenni a legtöbb macera (hát Pécs sem az Alföldön van, ugyebár).
Vigyázz ezen kívül még, hogy ne legyen túl sok a modellezett cucc benne (ez a sok falépcső, meg ilyenek veszélyesek), mert esetleg emiatt visszadobják. Amit csak lehet, próbálj meg fotóval helyettesíteni.
Hehe... 2005-2006-ban dolgoztam a Cella Septichora ásatásán is pl (mint ahogy amúgy a "Kephalos" néven itt a fórumon garázdálkodó kollégám is). Sajnos nem tudok ebben elhelyezkedni - annyi a régész, mint sz@r a harctéren.
-
Akkor kell csinálnom egy butított változatot is . Elszaladt ugyanis velem egyszer a ló (hehe, pedig a feleségem lovasoktató ), és a várban a kápolnaépület bejárható, alul boltívekkel, kis easter eggs-sel, a felső szint tablókkal, Kinizsi sírkövével...
A Warehouse-ne se érdemes részletes modellt küldeni? Mondjuk városoknál megértem, mert sok (lehet) az épület, de egy különálló egységnél, a "préri" közepén?Akkor most mivel foglalkozol? (Bocs', csak ha publikus)
c_001 -
Van nekem is egypár (eléggé részletesen kidolgozott) modellem Pécs 14. századából (belül bordás keresztboltozatok, mérműves ablekok, meg ilyenek), és felraktam a WH-ra őket, de csak úgy "balhéból".
Egyszer csak azt látom, hogy a Széchenyi téri Szent Bertalan templom ott virít - ahol amúgy a dzsáminak kéne lennie. Kiderült, hogy az egyik guglis (Craig) csak azért, mert látt, hogy én csináltam, felrakta, mert azt hitte, ott van. Mondjuk jót röhögtünk, aztán leszedte (akkor még szinte semmi nem látszott a város képéből a GE-ön).
Mostanra azért igyekeznek az ilyeneket kiszűrni. Azért talán elmegy (de a kápolnába úgysem nagyon lehet "benavigálni" a GE-ön, úgyhogy az talán már tényleg fölösleges).
Most épp az önkormányzatnál dolgozom, amúgy mennek tárgyalások itt egy céggel, akik megmodellezték SketchUpban az egész város és most "fölajánlották", hogy közkinccsé tennék a GE-ön.
Nyilván volna vele még sok munka, erre szemeltem én ki magam itt helyben.
Aztán, ha minden jól megy, úgy néz ki, lehet, hogy Európában is lenne jövőre egy 3D BaseCamp. Na, ebben is lobbizom mostanság.
Meg hát itt "dolgozom" a SketchUcation-ön (22,5 %-ban tulajdonos is vagyok).
amúgy azért foglalkozom a régészettel (már rég meg kellett volna írnom a szakdolgozatomat a PhD-re, amelyet vagy 3 éve befejeztem); mostanság ilyen rekonstrukciókkal foglalkozom.
Jövőre lesz 1000 éves a Pécsi Püspökség, így a Püspökvárat (székesegyházastul, mindenestül) akarom megcsinálni visszamenőleg a különböző korokban.
-
Akkor be vagy oltva rendesen 3D-vel...
Az viszont, hogy tulajdonos is vagy, nekem azt mondja, hogy nem csak térlátásod van
c_001 -
hehe...
Igazából nem nagyon van nekem üzleti érzékem (és hát ebből a webhelyből eddig még annyi sem jött be, hogy a tárhelyre elég lenne).
Hát, 3D-vel már elég rég foglalkozom - ha nem is "profi" szinten, bár azt, hogy teljesen önállóan, egyedül csináljak meg mindent, csak mióta a SU-ot használom, tudom.
Itt van egy régebbi cucc, amelyet valami 6 római helyszínnek csináltunk: http://www.h2g2.hu/peregrinus/
-
Nagyon jó kis site, bár azért én nem hagynék ott nyitott vendégkönyvet... Nem praktikus, ahogy a mellékelt ábra mutatja.
c_001 -
Hát igen... Úgy tűnik, nem annyira az ókorrajongók látogatják (csak)
Majd szólok az üzemeltetőnek, kösz! -
Üdv! Eléggé elszontyolodtam a tegnapi infódtól, miszerint a túl részletes modelleknek nem sok esélye van bekerülni a GE-be. Átkonvertálható valahogy a Sketch fájl .mdl fájllá? Mert akkor legalább máshol tudnám használni, amit eddig faragtam.
c_001 -
Azért semmi nem biztos!
Milyen file ez a .mdl file?
Advertisement