Vázsony
-
Jól kezdődik.
Olyan, mint pl. az .obj file, GMAX (is) használja. Vagy a legjobb lenne talán .dxf. Azt viszont tudja exportban a 6.0 Pro, ugye? -
obj és dxf fájlokat is tud. Itt van a "különbségekben", miket (szerintem többet, mert DXF, DWG, 3DS, OBJ formátumokat sorol, de tud FBX, WRL és XSI formátumot is (legalábbis a Pro 7 a gépemen).
-
Köszönöm! Akkor legalább betuszkolható a Flight Simulator scenery-kbe. Ez végül is jó hír, mégsem veszik kárba a sok meló.
-
Azért nem kell feltétlenül pesszimistának lenni a GE miatt, nem biztos, hogy visszautasítják.
-
Na, itt van az "Acceptance Criteria" (~"Elfogadási feltételek") a WareHouse-ban:
http://www.google.com/intl/en/sketchup/3dwh/acceptance_criteria.htmlGördíts le a legaljára, ahol
@unknownuser said:
Too many architectural details have been modeled. Only model the details that are defining characteristics of the building. Often by using a good photo texture on a face, there is no need to model all of the details. An good example is stair steps. Great looking steps can be made by creating a sloped ramp with a good textured applied to it. This can reduce the number of polygons of a 10 step staircase from 20 down to 1.
Istenigazából, ha a falépcsőidet tudnád valamilyen módon átlátszó png fájlokkal pótolni, ragyogóan mehetne minden további nélkül.
-
Most így állunk...
-
Nagyon klassz (tényleg tetszik), de azért látod, hogy mennyire más az a textúra, amelyet a fényképből csinálsz és mennyire más a "sima" SketchUp textúra.
Megvan "rekonstruálva" is?
-
Szia! Újra itthon?
Köszönöm szépen! Igen, próbálom egyre több helyen lecserélni a textúrákat, addig dolgozom rajtuk, míg jobbak lesznek az eredetinél Nincs rekonstrukció, kb. 600 db (nem vicc) fotó alapján próbálom a jelenlegi állapotot megjeleníteni. Kompromisszum azért kell egy kicsi, mert nagy a szintkülönbség az alsó és a felső rész között...Van már elfogadott modellem is ám: Keszthely, Island Bath. Majd nézd meg, ha arra jársz
-
Ez is klassz, de azért a textúrákat itt is lehetne fejleszteni egy kissé, ugye belátod?
Tudom, hogy nem mindig könnyű, de épp az olyan "egyszerű" (geometriájú) modelleknél, amelyeket a Google elvár a GE-re (a betöltődés gyorsasága miatt), épp ezek tudják "helyettesíteni" a részleteket.
-
Igazad van. Egy a bökkenő: hogy míg Vázsonyban többször voltam (pont a modellezés miatt) és speciális "texturafotókat" tudtam készíteni, addig a keszthelyi Városi Strandon életemben nem jártam - így nem is fotózhattam, semmit. Abból kellett dolgoznom, amit a neten találtam. Az meg szinte a szürke modellre sem volt elég...
Egyébként a főbejárat a két torony között egy darab .png fotó. Ott szerencsém volt. -
@canaletto001 said:
Egyébként a főbejárat a két torony között egy darab .png fotó. Ott szerencsém volt.
Igen, azt láttam.
És hát tudom; egy dolog (sokszor a könnyebbik vége) megmodellezni valamit és egy másik (gyakran a macerásabb) rendes fotókat csinálni, kiretusálni a fákat, embereket, autókat és azzal textúrázni.
-
A fotós ügyekben elég jó vagyok, asszem...
-
Az rendben van, de attól még elég macera az egész...
-
Engem szerencsére szórakoztat
Advertisement