3D modellek Google Earth-be importálása.
-
Csaba,
Utólag lehet szöveget hozzáfűzni egy már feltöltött modellhez?
Köszi
-
A modell ablak fölött, balra van egy "Edit" gomb. Ha arra kattintasz, lejön egy menü, hogy a modellt akarod-e szerkeszteni vagy a "Részleteket" (Details). Itt lehet mindenfélét hozzáadni / változtatni azon, amit akkor írtál be, amikor feltöltötted.
Ha visszautasítják a modellt, akkor is itt lehet változtatni rajta (vagy lázadozni ellene).
Egész jó kell működjön; annak idején (úgy egy éve vagy másfél) kb. harmad vagy negyedmagammal teszteltük ezt az ezt funkciót vagy egy hónapig.
-
Köszi megnézem
-
Hali!
lövölde panel_003_zzz.skp
Ez a modellem miért csúszik el Csaba, mikor megnézem GE-n?
SU-ba elvileg a helyén van.Meg ha már ránézel esetleg azt meg tudnád mondani, miért lesz olyan árnyékos füstös a ház tetejének egy része?
Köszönöm
-
A GE Snapshot (a kép, amit importáltál), több mint egy kilométerre van a SU origójától. Ez már elég nagy távolság ahhoz, hogy a gömbfelületi koordinátákkal dolgozó GE és a derékszögű koordinátákkal dolgozó SU között komoly eltérés adódjon.
Szerintem amikor importáltad a képet (és a helyet ezzel), a modelled már rendelkezett valami "georeferenciával" (Window > Model info > Location) és erre rá importáltad a képet, ezért rakta ilyen messze. Mielőtt nekilátsz importálni, mindig győződj meg arról, hogy a "Location"-ben a Georeferencing ki van kapcsolva (az importtal újra be lesz kapcsolva, de már annak a helyére - az import az eredetit NEM írja felül; még jó, hogy nem Coloradoban kötöttél ki)
A tetőn én nem látok semmi "rendelleneset" (sötét színű mind a SU-ban, mind a GE-ben). Valami mást kéne lássak?
-
Szia!
A koordinátát már én dobáltam össze vissza végső elkeseredésembe.
Hogyan tudom visszarakni az origót a kezdő pozícióba?
Már kerestem ezt mert néha jól jönne.Az elcsúszást korrigáltam úgy hogy nyitottam egy munkalapot és CTRL+V beillesztettem a már kész modellemet. Most már jó helyre rakja GE.-n A geo referencing ki van kapcsolva mert egyszer már volt problémám azzal hogy mindig californiába kötöttem ki.
A füstös árnyékolást pedig beillesztem ide, hátha így már tudsz segíteni.
Köszi
Üdv. -
Ha valaha módosítottad a tengelyek elhelyezkedését, akkor bármikor vissza tudod rakni őket úgy, hogy az egyikre rákattintasz jobb gombbal és "Reset" (~"Visszaállít").
OK, most már látom a textúrán a gondot (én a tetőt néztem korábban). Íme a megoldás:
Végig, körben, majdnem mindenhol vannak. Mikor kitörlöd, a felette levő textúra áthelyeződik kissé (pontosabban az alatta levő veszi át a helyét), de nem okoz gondot -
Rendben köszönöm, értek mindent.
Nem okoz gondot.
Üdv.
-
Szia Csaba!
Elő jött egy olyan probléma amit nem tudom te tapasztaltál-e már, hogy mikor egy modellre ráhúzom a textúrát, beállítom, körbevágom etc. majd megnézem GE.-n akkor nem azt látom amit SU-ban, tehát a szépen beállított körbevágott textúrát, hanem az eredeti még beállítatlan körbevágatlan szűz fotót.
Viszont a GE.re importálás előtt a beállított körbevágott textúrát editálom Gimp-be, tehát kisebbre konvertálom, meg letömörítem és azután ELMENTEM, majd az így kapott modellt importálom GE.be akkor már jó a textúra, tehát azt látom amit SU-ban.Én erre ma figyeltem fel eddig ezt nem tapasztaltam. Elképzelhető azért mert nem importálgattam GE.be tömörítetlen textúrával ellátott modelleket? Márpedig sztem igen.
A lényeg hogy te is találkoztál már ilyennel vagy csak nálam jött ez elő?Köszi
Üdv. -
Nem, nem láttam még ilyesmit. Tudnál valami példát csatolni?
-
Csaba!
Már 3x nyálazom át a topicot hátha találok vmi infot a plugin-ek aktiválására, de feladom.
Annak idején mikor a center point plugint mutattad sikerült aktiválnom, de nem tudom hogyan csináltam. Vhol lehet olvastam, vagy mi, mert biztos nem a kisujjamból szoptam.
Légyszives pár szóban írd le hova kell az *.rb-ket másolni meg amit még tudni kell róluk.
Azért nem teljesen tiszta, mert vannak olyan plugin-ek amiket ha kibontok könyvtárakat is tartalmaznak meg több *.rb-t és nem tudom melyiket hova másoljam.Köszönöm
Üdv.
-
Mindent a mappába kell rakni. Ha tömörítve jön (ez akkor fordul elő, ha almappákat és/vagy több fájlt tartalmaz), akkor is - a "kibontási mappa" nélkül (vagyis ebbe, mint gyökérbe menjen minden fájl és almappa, nem pedig ahogy a Windows szeretné - egy külön, általa gyártott almappába).
Elég sok centerpoint plugin van most már - pontosan melyikre gondolsz?
-
Szia!
http://sketchuptips.blogspot.com/2008/03/plugin-auto-centerpoint.html
Erre gondltam pl. mert ennek van még topicja is itt a fórumon és én csak ezt ismerem.
A plugins mappát megtaláltam csak nem tudtam mit hova másoljak. AZtán elkezdtem másolgatni és volt hogy az SU betöltődésénél error üzenetet jelzett. Gondolom már érzékelt vmit csak vmelyik része nem jó könyvtárba volt a pluginnak.
Aztán volt még szó nem rég egy metszegetős pluginról vmelyik topcikban(talán a gyakori kérdésekben)ami 1db fájlból áll és azt be is másoltam a plugin könyvtárba de semmi.Úgye mondtad hogy a jobb klikk menübe írja be magát de ott nem találtam.Ebből kiindulva ami még fontos kérdés számomra hogy az SU visszajelez e nekem hogy ha egy új plugint érzékel és sikeresen betöltötte azt?
Azért volna ez fontos,mert a metszegetős plugint is lehet hogy sikerült beépítenem csak nem jó helyre kattintottam a jobb klikkel azért nem láttam a menüben.Hát röviden ennyi volna a bánatom.
Köszönömui:Azt nem tudom miért a GE topicba írtam a kérdésem.Elnézést.
Sztem még frissibe dobd át Csaba a gyakori kérdésekhez. -
Már megint túlbonyolítottam a dolgot.
Amit kibontottam mindent bemásoltam a plugin könyvtárba és már müxik is centerpoint.
Nem kell itt semmit variálni,csa k bonyolultnak tűnt, elnézést.Vissza jelzést viszont nem kaptam a plugin betöltéséről, bár jó volna egy ilyen dolog is.
A metszős plugint, vagy nem sikerül betölteni, vagy nem jó helyre kattintok azért nincs benne a jobb klikk menübe.UI.:szokásodhoz híven megint gyors voltál és pontos.
Köszönöm -
Enek a centerpoint pluginnak van (azt hiszem) egy gombja is
(nézd meg, aktiválva van-e a View > Toolbar menüben). Lehet, hogy az nem töltődik valamiért és azért a hibaüzenet.Ennek a két mappának és egy fájlnak (pirosan) kell a Plugins mappában lennie (tehát nem úgy, hogy a zip fájlból a Windows által készített almappában)
Ha a metszegetős pluginnál a Zorró-ra gondolsz, az a Tools menüben van (most, hogy feltelepítettem végre) és úgy tűnik, nem működik group-okon (komponenseken), úgyhogy muszáj lesz szétrobbantanod őket, ha vannak (nyilván a modell egy másolatán inkább).
Frissítés:
- a Zorro igenis működik group-okon/komponenseken - a Ctrl billentyűvel.
- "Section cut".ra jobb egérrel kettintva szintén működik (és levágja/kitörli azt, amit a section cut épp eltakar)
-
CTRL-lal ki lehet jelölni a componenseket és group-pokat is.
Nem teljesen értem a logikáját ennek a zorronak. Nekem össze vissza húzza a vonalakat. Na majd meglátjuk.Erre a metszőre gondoltam:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=153&t=1517
Köszi
Mód:
Jah látom közben te is frissítettél. -
Az nem metsz, hanem csak elhelyez egy felületet a metszet elé, amelyet a sime "Section cut" eszközzel csinálsz, hogy ha van pl. falvastagságod, meg ilyenek, akkor ne lehessen belátni az "üres" belsejébe.
A Zorro leginkább arra jó, ha renderelni akarod a modelledet így kettévágva, miután a külső renderelő plugin-ok meg ilyesmi nem tudnak mit kezdeni a SU metszeteivel. Szépen használható a kettő együtt.
-
Értem.
Akkor nekem elég a section cut.
Köszi
-
Űdv nektek !
Kérdésem lenne exportálással kapcsolatban, vagy mentéssel.
Miért nem tudok KMZ file ként menteni? nekem nem is hozza fel ezt az export lehetőséget.
file / export / 3dmodel és a file formátum nekem üres vagy valamit nem épp jól csinálok?? -
Nem tudom, mit csinálhatnál rosszul - egy egyszerű, sima négyszögnél is kiadja nekem a kmz export lehetőséget.
Csak egyre tudok gondolni - valahogy rosszul sikerült a telepítés (vagy akár már a letöltés is). Igen, előfordul az ilyen.
Próbáld meg megint letölteni a sketchup-ot és telepítsd újra.
Advertisement