sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Layout

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    5 Posts 3 Posters 13.7k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Rajzoltam egy szekrénysort 3D-ben és a metszeteket szeretném róla megcsinálni.
      Átvittem a metszeti rajzot layout-ba miután, elmetszettem., viszont a vonalak nem elég vékonyak és a saroktalálkozások sem szögletesek.
      Lehet a vonalakon vékonyítani,finomítani, vagy eleve a layout nem ilyen kis dolgokhoz való?

Nem tudom ezt hogyan csináljam pontosan(metszet készítést)csak most a layout ugrott be, de ha van vkinek egyéb jó ötlete azt szívesen fogadom. Jó volna vhogy solid-dá is tenni a lapokat. 😒

Köszönöm

Üdv.

Ui.:Másnál is nagyon lassú a honlap vagy csak nálam?

d.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Ezt a SketchUpban kell beállítani. A "Section cut" vastagsága a használt stílus kérdése. Menj a Window > Style párbeszédpanelbe, ott az "In model" fül alatt válaszd ki azt a stílust, amelyet módosítani akarsz (lehet, hogy csak egy stílusod van itt, de lehet több is). Eztután kövesd, ami a képen van...

style.png
        (Mindenképp frissítsd a stílust!).

Ha megvagy, mentés, majd a LayOutban jobb kattintás a SU modellre és "Update reference".

Ha még vékonyabb vonalakat szeretnél, akkor érdemes teljesen kikapcsolni (vagy egy pixelre állítani) a "Profile" vonalakat is (úgy látom, nálad ezek is vastagabbak). Ezt az első ikon, az "Edge settings" alatt tudod megtenni. Megint ne felejts el frissíteni!

Ahogy látom, a LayOutban is csak fekete-fehér vonalrajzokkal dolgozol. A legjobb minőséget akkor kapod a végén, ha vektor módban renderelsz - ezt a SketchUp model dobozban tudod beállítani a jobb oldalon (először jelöld ki a modellt a lapon).

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

Köszönöm segítséget sokkal jobb lett, de még mindig nem lett elég vékony a vonal. SU-ba nem tudtam a section cut widht értéket 1 alá vinni ezért kutakodtam LAYOUT-ban és a SKETCHUP MODELL fülön belül van még egy STYLE fül ott 0,50pts-ről levittem az értéket 0,10pts-re és így hajszál vékonyak lettek a vonalak.

Köszi mégegyszer.

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Ebben az esetben viszont nem a Section Cut szélességét vitted lejjebb, hanem minden egyes SU vonal szélességét a LayOutban. Egy egyszerű vonal ("Edge") a SketchUpban 1px és ezalá azzal sem mehetsz le, vagyis a Section cut nem adott hozzá a vastagsághoz semennyit.

Mindenesetre örülök, hogy megoldódott.

Gai...

• ChSmithC Offline
              ChSmith
              last edited by

Sziasztok,

tudna valaki abban segíteni, hogy miért nem tartja a méretarányt a kinyomtatott file?
              Beméretezem LAYOUTBAN A4 1:20mm-ban, aztán készítek egy jpg-t, kinyomtatom - de előtte kiveszem a pipát a "fit to page" -ből, rámérek a papíron és nem pontos.
              Előre is köszi:Ch_Sh

Ch_Sh

• 1 / 1
              • First post
                Last post
              Buy SketchPlus
              Buy SUbD
              Buy WrapR
              Buy eBook
              Buy Modelur
              Buy Vertex Tools