CAD import
-
SOS tudna nekem segíteni, valamiért nagyon furcsán viselkedik a Sketchup Pro nálam, a vonalak, ívek elkezdtek széttöredezni, nem egy sima kör pl nem egy szép íves vonalként jelenik meg, hanem össze vissza cikkcakként, ha egy CADdből áthozott grupra rákattintok, h szerkeszteném, az eltűnik, amíg ki nem lépek a szerkesztésből, meg ilyenek.
Köszönettel
László Viktor -
Elóször is; üdv a fórumon.
Másodszor: a SketchUp furcsán viselkedik, amikor a modell (pl. egy importált cad rajz) nagyon messze (kilométerekre) van az origótól.
Miokor importálsz ilye4smit. van egy "options" gomb jobbra lent. Ha azt megnyomod, feljön egy ablak, ahol legalul van egy lehetőség hogy "Preserve drawing origin". Na, biztos, ami biztos, az NE legyen beállítva.
Ha ez így nem segít, akkor még mindig ez a baj, csak a komponensek (CAD-ból áthozott "blokkok") origója van valahol vidéken.
-
Köszönöm!
Amikor láttam hova tette a CAD rajzot, az origotól jó messze, fogtam az egészet és betettem a tengelyek csomópontjába...de ezek szerint így kell, ahogy írtad...
Nem értettem miért csinálja ezt a Sketchup, megijedtem..Köszönöm mégegyszer
László Viktor -
Ezek szerint akkor működik? (Nekem ez csak az első "tippem" volt - leginkább a fórumos tapasztalataimból kiindulva)
-
Igen, most teljesen jó, igaz, hogy újra kellett modellezni az egészet , de nem volt nagy munka igazából...
Mégegyszer köszönöm! -
Na, örülök. Egy dolog mégis, ha kérhetem: ne a "Report" hanem a "Reply" gombbal válaszolj, ha lehet. A "Report" ("Bejelent") arra való., hogy a moderátoroknak bejelentsünk gyanús (pl. spam) bejegyzéseket, míg a "Reply" ("Válaszol") arra, hogy hát itt kommunikáljunk egymással...
-
Ó, elnézést, természetesen, félrenéztem.
-
Semmi baj - végül is megoldható volt a probléma - és hát nyilván ezt a fórumozást is "tanulni kell".
Advertisement